Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

BioNTech: wordt 2021 het beste jaar ooit voor het bedrijf?

BioNTech: wordt 2021 het beste jaar ooit voor het bedrijf?

Het Duitse biotechnologiebedrijf verwierf bekendheid met zijn Covid-19-vaccin dat werd geproduceerd in samenwerking met de Amerikaanse farmaceut Pfizer.

De eerste succesvolle toepassing van een vaccin op basis van de mRNA-technologie heeft tot opwinding op de financiële markten geleid rondom het aandeel van BioNTech. Sinds het begin van dit jaar is de aandelenkoers significant gestegen.

Het meest gebruikte Covid-19-vaccin in de EU

Het in 2008 opgerichte Duitse bedrijf werd vorig jaar beroemd om zijn vaccin tegen Covid-19, ontwikkeld met behulp van de mRNA-technologie. Dit was een van de eerste succesvolle toepassingen van de mRNA-technologie in een vaccin.

De klinische proeven voor het vaccin, uitgevoerd in samenwerking met Pfizer, lieten een zeer hoge werkzaamheid zien (meer dan 90% werkzaamheid volgens de gepubliceerde testresultaten) en als gevolg daarvan werd het goedgekeurd in verschillende landen zoals de Verenigde Staten, Japan, Israël, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Het Pfizer-BioNTech-vaccin is nu het meest gebruikte vaccin tegen Covid-19 in de Europese Unie en wordt momenteel in 104 landen gebruikt.

Om het vaccin te ontwikkelen ontving BioNTech financieringen van de Europese Unie (100 miljoen euro), Duitsland (375 miljoen euro) en ook een financiering van 185 miljoen dollar van Pfizer.

De onderzoeksgebieden van BioNTech omvatten niet alleen vaccins met behulp van de mRNA-technologie, maar ook geïndividualiseerde kankerbehandelingen. Individuele behandeling van kanker is altijd de kernactiviteit geweest van het bedrijf en het ontwikkelen van behandelingen met behulp van nieuwe biotechnologieën is een van de belangrijkste doelen. Het bedrijf voert momenteel proeven uit voor een behandeling tegen kanker.

BioNTech ziet omzet significant toenemen

Van 2019 tot 2020 steeg de omzet van het bedrijf aanzienlijk. Deze omzetstijging is vooral te danken aan de in 2020 ondertekende contracten voor de levering van het vaccin tegen het Covid-19. Deze contracten omvatten de levering van 100 miljoen doses aan de Verenigde Staten tegen $19,50 per dosis en de levering van 300 miljoen doses aan de Europese Unie tegen €12,00 per dosis (deze contracten werden respectievelijk ondertekend in juli 2020 en in november 2020).

In 2020 bedroeg de omzet van BioNTech €303 miljoen, vergeleken met €24 miljoen in 2019. In 2020 maakte het bedrijf ook winst: €15 miljoen vergeleken met een verlies van €179 miljoen in 2019.

In het eerste kwartaal van 2021 steeg de omzet van BioNTech aanzienlijk dankzij de effectieve levering van het vaccin in verschillende landen. Volgens het financiële rapport over het eerste kwartaal van 2021 bedroeg de omzet van het bedrijf €2.048 miljoen in het eerste kwartaal van 2021, vergeleken met €27 miljoen in het eerste kwartaal van 2020. De winst van het bedrijf steeg ook aanzienlijk en bereikte €1.128 miljoen na belastingen, vergeleken met een verlies van €53 miljoen in het eerste kwartaal van 2020.

Koersontwikkeling

Sinds de beursgang in 2019 heeft BioNTech een notering aan de NASDAQ. Over een periode van één jaar steeg de aandelenkoers van $51,36 (slotkoers) op 19 juni 2020 naar $212,42 (slotkoers) op 18 juni 2021. De aandelenkoers van het bedrijf bereikte het laagste punt in 52 weken op 19 juni 2020, toen het aandeel op $49,91 dollar werd verhandeld. Het bereikte zijn hoogste punt in 52 weken op 7 juni 2021 met $252,78.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Mis nooit meer een investeringsidee. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Vontobel!

Vontobelproducten op BioNTech zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: BioNTech

BNTX BEST Turbo Long
BNTX BEST Turbo Long
BNTX BEST Turbo Short
BNTX BEST Turbo Short

Ontdek Vontobels productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL/Home.


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links