Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Coinbase: Beursgang grootste Amerikaanse handelsplatform voor cryptovaluta

Coinbase: Beursgang grootste Amerikaanse handelsplatform voor cryptovaluta

Op 14 april vond de beurgang plaats van het grootste Amerikaanse handelsplatform voor cryptovaluta, dat een notering aan de Nasdaq kreeg. Het bedrijf profiteerde van de grote interesse van beleggers voor cryptovaluta gedurende het eerste kwartaal van 2021, met als gevolg dat de verwachtingen voor het Coinbase-aandeel eveneens hoog lagen. Tot dusver is de koersontwikkeling van het aandeel voor beleggers redelijk teleurstellend geweest.

Wat is Coinbase?

Het bedrijf werd opgericht in 2012 om Bitcoin-beleggers een veilige en efficiënte manier te bieden om in cryptovaluta te handelen. In eerste instantie werd er via dit platform dus alleen in Bitcoin gehandeld.

Het aanbod in verhandelbare cryptovaluta van Coinbase breidde snel uit en op dit moment hebben beleggers op het platform de keuze uit 50 soorten verhandelbare cryptovaluta. Hieronder vallen bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Beleggers kunnen via Coinbase hun cryptovaluta verhandelen voor andere cryptovaluta of tegen Amerikaanse dollars. De Coinbase-app biedt ook de mogelijkheid om cryptovaluta naar andere mensen te sturen en betalingen in cryptovaluta te ontvangen.

Er klinkt geregeld kritiek over de cryptovaluta markt als het gaat om transparantie en regulering. Dit kan beleggers afschrikken die juist willen beleggen in cryptovaluta. Aangezien Coinbase wel een gereguleerd bedrijf is, kunnen zij beleggers die graag in cryptovaluta willen handelen, voldoende veiligheid en transparantie bieden.   

Hoe presteert Coinbase tot nu toe?

De belangrijkste manier voor Coinbase om inkomsten te genereren is door middel van vergoedingen voor transacties en stortingsfondsen. Daarom zijn de inkomsten van Coinbase sterk gecorreleerd met de ontwikkeling van cryptovaluta. Coinbase genereert meer omzet bij een hoger aantal transacties dan bij een lager aantal.

Het bedrijf verklaarde zelf in zijn aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (de Amerikaanse financiële marktautoriteit): "Onze bedrijfsresultaten zijn en zullen aanzienlijk aan fluctuaties onderhevig zijn als gevolg van de zeer volatiele aard van cryptovaluta"

Vanwege de grote interesse van beleggers in cryptovaluta in het eerste kwartaal van 2021, is het geen verrassing dat dit kwartaal zodoende bijzonder goed voor het bedrijf is verlopen. Voor de eerste drie maanden van dit jaar wordt er een winst verwacht van 750 miljoen dollar.

Dit is de hoogst behaalde winst voor het bedrijf ooit. Ter vergelijking, dit is twee keer zo hoog als de winst over heel 2020. Ook de omzet van Coinbase steeg significant gedurende het eerste kwartaal. Het bedrijf rapporteerde een kwartaalomzet van 1,8 miljard dollar, tegen 1,3 miljard over heel 2020.

Koersontwikkeling

De referentieprijs voor het Coinbase-aandeel was vastgesteld op 250 dollar, maar op de eerste handelsdag van het aandeel op 14 april 2021, opende de koers al op 381 dollar. Dit gaf aanvankelijk het enthousiasme onder beleggers voor het aandeel weer. Vervolgens bereikte het aandeel dezelfde dag een halfuur na de opening de hoogste koers van 429,54 dollar. Daarna daalde de aandelenkoers en sloot op 328,28 dollar.

Tot dusver is de trend negatief geweest en op enkele uitzonderingen na was de slotkoers vaak lager dan de openingskoers. Het aandeel bereikte zijn laagste niveau tot nu toe op 4 mei 2021, toen het werd verhandeld tegen 275,61 dollar.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Mis nooit meer een investeringsidee. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Vontobel!

Vontobel producten op Coinbase zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

 

Investeringsidee: Coinbase

COIN BEST Turbo Short
COIN BEST Turbo Short
COIN BEST Turbo Long
COIN BEST Turbo Long

Ontdek Vontobels productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL/Home.


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links