Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog 29 september 2022

Wall Street levert winsten weer in
Beeld: NYSE
 1. Wall Street levert winsten weer in

  ABM Financial News
  14:57

  (ABM FN-Dow Jones) Wall Street zal de winsten van woensdagavond niet vast weten te houden. De futures op de S&P wijzen op een openingsverlies van 1,2 procent en de Nasdaq lijkt 1,5 procent lager van start te gaan.

  Daarmee lijkt de steun die de markten vonden in de interventie van de Bank of England al weer weg. Toch denkt econoom Jim Reid van Deutsche Bank dat de komende tijd wellicht meer centrale banken weer teruggrijpen op het opkopen van staatsobligaties. Maar aangezien de inflatie hoog blijft, moet de rente wel omhoog, en dat drukt op de aandelenmarkten.

  De wekelijkse steunaanvragen daalden met 16.000 harder dan economen hadden voorzien. Daarmee is het niveau van afgelopen april weer bereikt.

  Verder werd de krimp van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 0,6 procent in het tweede kwartaal bevestigd. Dit was ook zoals de markt had voorzien.

  De euro/dollar handelt op 0,9685 en de Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 3,806 procent.

  De olieprijs maakt een pas op de plaats, na een stijging van bijna 5 procent op woensdag, uit vrees voor de gevolgen van een orkaan in Florida, waardoor een deel van de olieproductie in de Golf van Mexico is stilgelegd.

  RBC schat dat verzekeraars 20 tot zelfs 40 miljard dollar aan claims vanwege orkaanschade tegemoet kunnen zien.

  Tot slot wil Rusland vrijdag de referenda in de bezette gebieden in Oekraïne erkennen, waarmee deze deel gaan uitmaken van Rusland. Veel landen hebben al laten weten de referenda niet te erkennen. Europa kondigde woensdag al een achtste sanctiepakket af.

  Nieuws

  Bed Bath & Beyond lijkt 3,5 procent hoger te starten, ondanks dat de omzet van het bedrijf in het tweede kwartaal met 28 procent daalde en het verlies hard opliep.

  Vanavond nabeurs openen Nike en Micron Technology de boeken. Het aandeel Nike lijkt 1,6 procent lager van start te gaan en Micron 1,3 procent.

  Slotstanden

  De Dow Jones index won woensdag 1,9 procent op 29.684 punten en de S&P 500 index steeg 2,0 procent naar 3.719 punten. De Nasdaq eindigde 2,1 procent hoger op 11.052 punten.

  Bron: ABM Financial News

 2. Öuch, Duitse inflatie 10% over september!

  Arend Jan Kamp
  14:01

  Kom er maar in ECB...? 10%! 

  EUR/USD en de Duitse tienjaars rente schrikken niet eens. Alles went, zelfs Duitse inflatie van 10%.

 3. U wordt niet blij (Ahold Delhaize ook niet) van Colruyt en Bed Bath & Beyond

  Arend Jan Kamp
  13:40

  Het begint druk te worden met waarschuwers: Next, H&M en ook Colruyt. Eerder zei de Belgische budgetgrutter voor dit jaar uit te gaan vaan een daling van het netto resultaat. Gisteravond maakte ze er ineens aanzienlijke daling van. Aanzienlijke daling? Hold my beer, zegt de koers vandaag.


  Geen waarschuwing, maar dat stadium zijn de cijfers van BBBY al lang voorbij. 

 4. Zouden we bijna de Duitse inflatie nog vergeten

  Arend Jan Kamp
  11:12

  Helemaal vergeten, maar niet onbelangrijk vandaag (let op euro, fentes, dus ook aandelen en eigenlijk dan maar meteen alles): wekkers op 14:00 uur voor de eerste schatting van de Duitse inflatie over september vandaag. Spanje valt alvast wat mee, zo de Belgen nog en dan maar duimen.

 5. OPEC+: misschien moeten we nog minder produceren

  Redactie
  10:05
 6. Mooie beursgang! Porsche opent op €84 en noteert nu iets daaronder

  Arend Jan Kamp
  09:33

  Porsche (P911, echt) debuteerde net op €84 rond op Deutsche Börse en noteert daar nu ruim eurootje onder. De koers staat nog wel boven uitgiftekoers €82,50 en dat was al aan de bovenkant van uitgifterange €76,50-€82,50.

  En dat is deze slechte markt! Mooie beursgang dus en de markt snakt blijkbaar naar zo'n in principe degelijk waarde-aandeel met hoge marges (hopelijk dan), na al die SPAC's en intussen geflopte groeiaandelen van de laatste jaren.

 7. De AEX kleurt alweer rood

  ABM Financial News
  09:13

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 0,9 procent lager naar 635,26 punten terwijl de Midkap 1,1 procent prijs gaf.

  Onder de hoofdaandelen noteerden alleen Unilever en Shell licht in het groen. Adyen verloor bijna 3 procent, Randstad koerste bijna zeven procent lager, maar het aandeel noteerde vandaag ex-dividend.

  In de AMX verloren Alfen, InPost, WDP en Aperam meer dan twee procent. 

  In de AScX daalde Wereldhave meer dan drie procent.

  Bron: ABM Financial News

 8. WDP maakt van schone energie aparte tak

  ABM Financial News
  07:11

  (ABM FN-Dow Jones) WDP lanceert de 'Green Mobility Hub' om zo schone energie een centralere rol binnen het bedrijf te geven en breidt ook een zonnepanelenpark significant uit. Dit liet de logistiekvastgoedinvesteerder donderdagochtend weten.

  Het bedrijf maakt hiervoor een investering van ruim 40 miljoen euro voor vrij.

  De positionering sluit aan op het groeiplan 2022-25 van WDP, waarin staat geformuleerd dat het de ‘Energy as a Business’-activiteiten verder wil opschalen en uitbouwen als een aparte business line.

  Bron: ABM Financial News

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Toddemij 29 september 2022 18:32
  Mijn vraag voor de IEX podcast voor morgen, zou Martin van den Brink CTO van ASML al met een schuin oog naar Besi kijken, dat in de back end zit. Waarom?
  Gelezen in het recente Bits& Chips nieuws, interview met Martin van den Brink CTO ASML:

  In the next ten years, however, I suspect we’ll see more diversification from ASML. It might not even shy away from venturing beyond its main focus of front-end lithography. Some of the most exciting future innovations in advanced semiconductor technology will be seen in the back-end. Perhaps that’s a good place to start looking.

  Zegt u het maar........Zou toch prachtige Hollandse combinatie zijn!
  0 ” Quote Reageren
  Verwijderen Bewerken
  Nie
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 29 sep
  633,55
  -1,18% -7,54
 2. AMX 29 sep
  838,20
  -1,46% -12,41
 3. ASCX 29 sep
  1.141,33
  -1,31% -15,18
 4. Brent 29 sep
  87,36
  0,00% 0,00
 5. Colruyt 29 sep
  22,130
  -23,27% -6,710
 6. WDP 29 sep
  23,740
  -1,66% -0,400

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links