Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Laatste nieuws

Redactioneel

 1. "De correctie van techaandelen is nog niet voorbij"

  We hebben het onder andere over de oplopende inflatie, Jerome Powell, de VIX, Apple, Philips, goud, Turkije, Aalberts, ForFarmers en Twitter.

 2. Premium

  Het geld klotst tegen de plinten bij Virtu

  Market maker Virtu blijft profiteren van de hoge volumes in met name de Amerikaanse optiemarkt.

  Handelsvolumes en marges voor market makers nemen toe als de volatiliteit van aandelen toeneemt - en aan dat laatste is geen gebrek de laatste weken. Daarbij komt dat er veel meer particulieren in de markt actief zijn dan de afgelopen jaren en de optievolumes historisch hoog zijn. Dit alles is koren op de molen van market maker Virtu, dat het vooral van de optiehandel moet hebben. En dit is nog maar het begin.

 3. Premium

  Elektrisch rijden versnelt exponentieel en die trend is met één aandeel te bespelen

  Elektrische auto's veroveren de markt in rap tempo. Hier zullen bedrijven uit verschillende sectoren van profiteren. Maar één bedrijf in het bijzonder.

  Het is allicht geen overbodige luxe voor beleggers die nog steeds denken dat het nog decennia gaat duren voordat elektrische auto's (EV's) de meerderheid van de nieuwe autoverkopen bepalen om die zin 3 keer te lezen. Het ziet er nu naar uit dat in 2030 het overgrote deel van de nieuwe auto's elektrisch zal zijn, en het kantelpunt zal nog eerder liggen.

  Bovenstaande verwachtingen hebben verstrekkende gevolgen, niet alleen voor de auto-industrie, maar ook voor de infrastructuur rond elektrisch rijden, de batterijenindustrie, de chipsector en de vraag naar bepaalde metalen.

 4. Premium

  Twijfels rond overname Intertrust nemen toe

  De onzekerheid rond de toekomst van Intertrust op het Damrak is flink toegenomen nu de initiële bieder, CVC Capital partners, is afgehaakt.

  Een opmerkelijke gang van zaken rond de overnamestrijd van Intertrust. CVC Capital Partners liet eerder deze week weten uit de race te stappen. Opmerkelijk, aangezien CVC juist het startschot gaf met zijn overname-interesse in Intertrust, waarbij indicatief een bod van €18 per aandeel cum-dividend werd genoemd.

  Dit lokte andere geïnteresseerden uit de tent: meerdere partijen hebben zich volgens Intertrust nadien gemeld met non-binding offers tot €22. De vraag is nu wat de gevolgen zijn van het afhaken van CVC Capital Partners.

 5. Denk-stemmers met stip bovenaan in Turbocompetitie

  Waar vorige maand de Groenlinks-stemmers een sprintje trokken in de Turbocompetitie, is het nu de beurt aan aanhangers van Denk. Zij staan bovenaan met een gemiddeld rendement van 13,8%.

 6. Eigen woning overhevelen naar box 3 is niet verstandig

  Een voorstel dat in de formatie op tafel ligt zorgt voor zeer veel onrust, maar het lost niets op, aldus hypotheekadviseur Jos Koets.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links