Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Artikelen

 1. Must read: huidige beurs is een klassieke zeepbel

  Plus: marktstijging is wel logisch, risico's private equity niet beloond, dollar zal verzwakken, banken zijn niet zo goedkoop, en meer.

 2. Beursweek start in het rood, Chinese draak ontwaakt met een glimlach

  Chinese beurs ontwaakt, maar Wall Street slaapt. Chinese tech onderuit. Verder blikken we vooruit op een uitgebreide cijferweek mét Fed-notulen.

 3. Europese indices blijven overtuigen

  De sterke technische plaatjes lijken te wijzen op een aanhoudende koersstijging.

 4. Premium

  Vooruitblik: Europese aandelen zijn nog steeds ondergewaardeerd

  Volle agenda, financiële markten blijven bullish, waarderingskloof tussen Wall Street en Europa historisch groot, en meer.

 5. "Mijn tip voor 2024 is gaan vliegen met +250%"

  Beursblunders, buybacks en bedrijfscijfers in de IEX BeleggersPodcast van deze week. Plus: de beste dividendaandelen zijn niet altijd de usual suspects.

 6. Premium

  Outlook Umicore valt tegen

  Afgelopen jaar daalden de omzet en Ebitda van Umicore en voor het huidige jaar zijn de vooruitzichten ook matig. Wel wordt er flink geïnvesteerd in verband met het goed gevulde orderboek.

  Umicore zag in 2023 de omzet met 7% dalen tot €3,9 miljoen terwijl de Ebitda met 16% afnam tot €972 miljoen - beide lager dan de consensustaxaties. De omzetdaling kwam voornamelijk door de resultaten van de Energy & Surface Technologies-divisie.

 7. Premium

  Zo dicht je de gedragskloof

  Waarom is het voor beleggers zo moeilijk om de markt te verslaan? In de meeste gevallen volstaat een blik in de spiegel. Tips om de meest hardnekkige beleggingsfouten te vermijden.

 8. Premium

  Private equity kan beleggers fraai rendement opleveren

  De Amerikaanse waardebelegger Chuck Akre zit sinds 2018 in investeringsmaatschappij KKR, die graag verborgen waarde bij beursgenoteerde bedrijven blootlegt. De koers van het aandeel is de laatste maanden hard gestegen.

  Kohlberg Kravis Roberts & Co., beter bekend als KKR (ook de ticker op de New Yorkse beurs), is een Amerikaanse investeringsmaatschappij die faam maakte met grote leveraged buy-outs (LBO).

 9. Kwart ondernemers houdt hand op de knip

  Een aanzienlijk aantal ondernemers is terughoudend om in Nederland te investeren, zo blijkt uit onderzoek.

 10. Hypotheekrenteaftrek verder beperkt in de afgelopen jaren

  Wordt de eigen woning verhuizen naar Box 3 de volgende stap?

 11. Must read: zo veel mogelijk in aandelen

  Beleggers blijven positief over aandelen. Plus: ook de min-vol-strategie blijkt niet de heilige graal, in 1955 gingen Berkshire en Hathaway samen en er zijn drie aandelen groter dan de Europese, Britse en Zwitserse markt samen.

 12. Premium

  Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

  Een prima laatste kwartaal voor pan-Europese beursuitbater Euronext en een dito jaar. Jammer dat veel beleggers dit aandeel over het hoofd zien.

  Pan-Europese beursuitbater Euronext heeft zonder meer een goed laatste kwartaal achter de rug, iets wat al eerder gesignaleerd werd op basis van licht verbeterde marktomstandigheden. Desondanks waren de vierde kwartaalresultaten nog wel iets beter dan verwacht. De vraag is nu vooral: what's next Euronext?

 13. Er is weinig te beleven voorbeurs, maar let vanmiddag op Amerikaanse PPI

  AEX-indicatie is +0,7% en de laatste handelsdag van deze week belooft geen hele spannende te worden. Vanmiddag volgen nog Amerikaanse cijfers over woningbouw, consumentenvertrouwen en producentenprijzen.

 14. De AEX weet overeind te blijven: is de correctie al achter de rug?

  De AEX heeft wind mee, technisch is het momentum sterk. Tussentijdse winstnemingen zijn vooralsnog zeer beperkt, waardoor de beurs overeind weet te blijven.

 15. Slotcall: BAM en DSM stelen de show

  AEX (+0,46%), DSM, BAM, RELX, Stellantis, Fagron, KPN, Heineken, Adyen, PostNL, Just Take Away, goud, olie, bitcoin, rentes en meer.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links