Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuws

  1. Lage Landen onovertroffen in bier

    AB InBev is verreweg het grootste bierconcern ter wereld en Heineken, dat tweede ligt, is dan weer het bekendste biermerk. Tja, Heineken bekt ook wel wat lekkerder dan AB InBev.

  2. Guru's blijven beter dan de markt presteren

    Op de IEX forums worden dagelijks guru's afgebrand. Vaak worden ze jarenlang om hun oren geslagen met een mislukte aanbeveling die ze allang hebben gewijzigd.

  3. De omkering van de omgekeerde rentecurve

    Hoe het met de rente gaat, is een van de belangrijkste signalen wat ons op de beurzen te wachten staat. Voor iedere recessie is de rentecurve in de VS omgedraaid.

  4. Energietransitie is hot

    De energietransitie is hot. De wereld wil af van de CO2 uitstoot omdat de dramatische gevolgen van dit broeikasgas steeds zichtbaarder worden voor iedereen.

  5. Beleggers: zandzakken voor de deur

    Riemen vast, want de historisch slechtste dagen van het jaar komen eraan. Op basis van zo'n 75 jaar data zijn 20 tot 30 september voor beurzen de grootste verliesdagen van het jaar.

  6. Pas op voor kooplustige CEO's met 'charisma'

    Tijdens de maandelijkse IEX-peiling van het Nationaal Beleggerssentiment reageerden 1515 beleggers op de vraag welk aandeel het meeste is tegen gevallen in hun porto.

  7. Beleggers steeds optimistischer, behalve over crypto's

    Beleggers worden steeds positiever, blijkt uit onderzoek van de ING Bank. Ondanks dat we in een (minieme) recessie zitten, is het beleggersvertrouwen vorige maand gestegen naar het hoogste niveau van 2023.

  8. Zonder ASML geen chips

    ASML is de absolute top in Kunstmatige Intelligentie. Oh ja, tegenwoordig wordt dat AI (Artificial Intelligence) genoemd. Het betekent dat machines taken kunnen uitvoeren die voorheen alleen mensen konden - zoals spreken, iets unieks schrijven, iets complex herkennen en vragen beantwoorden.

  9. Guru's: Nederlandse paradepaardjes Adyen en ASML niet verkopen

    Nederland heeft twee wereldwijde hightech paradepaardjes. En beide zijn in koers gekelderd na de kwartaalcijfers. De fabrikant van chipsmachines ASML staat nog altijd zo'n 12 procent lager na de publikatie.

  10. Aandelen die er toe doen in een opwarmende wereld

    Veel klimaatdeskundigen verwachten dat het in 2030 zo warm zal zijn dat het voor kleine boeren in India en Pakistan niet meer mogelijk zal zijn om hun land te bewerken.

  11. Beleggers worden steeds positiever

    Beleggers worden steeds positiver over de beurzen. Dat betekent veelal dat de koersen in de toekomst gaan stijgen, want uiteindelijk bepaald het beurssentiment welke richting de koersen op gaan.

  12. Vermijdt China als belegging

    Gaat de Chinese economie door het putje? Dat is een reële vraag. Het is daarom aan te raden China voorlopig te vermijden als belegging.

  13. Welke guru presteerde het beste in het eerste halfjaar

    Van welke Nederlandse guru zijn de voorspellingen en aanbevelingen het beste uitgekomen in het eerste halfjaar van 2023?

  14. Banken in de Lage Landen staan er prima voor

    Geen enkele analist heeft ING op verkoop staan, en slechts enkele guru's adviseren het aandeel vast te houden. Ook is er geen recent advies dat aanraadt om ABN Amro te verkopen, hoewel daar Houden en Kopen meer in evenwicht is, zo blijkt uit Guruwatch.

  15. Nettowinst slechtste manier om bedrijf op waarde te schatten

    Al die begrippen die gebruikt worden om de waarde van een bedrijf te bepalen. Soms duizelt het beleggers die zoeken naar houvast. Gelukkig legt...

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links