Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs vandaag

  1. Slotcall: BAM, AMG en Just Eat Takeaway stelen show op slappe beursdag

    AEX (+0,01%), BAM, ASML, AMG, Fugro, ABN AMRO, Arcadis, Just eat Takeaway, IMCD, AIR-France-KLM, IEX, Carrefour, Amazon, Tesla, Apple, rentes, goud, euro, bitcoin, en meer.

  2. IEX Sentimentspeiling: IEX-lezers outperformen beursexperts

    NN Group en ASML zijn voor de zesde maand op rij de toppers, zo blijkt uit de nieuwste meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX.

  3. Aandelenmarkt zuigt vers geld naar zich toe

    De sterke technische conditie van de Nederlandse beurs wordt begeleid door de instroom van vers kapitaal.

    Hoewel de AEX de laatste dagen wat volatiel en grillig oogt, is de uptrend intact. Daarbij valt op dat er nog steeds nieuw kapitaal de aandelenmarkt instroomt.

  4. Slotcall: Nieuw record AEX, uitschieter UMG en het zit de ECB ook eens mee

    Waarom de wereld er in Frankfurt anders uit ziet dan in Washington en de onstuitbare opmars van goud (en zilver)

  5. Premium

    Renteverschillen tussen de eurozone en de VS zullen oplopen

    De financiële markten blijven in de ban van het rentebeleid van de centrale banken. Het meest recente renteplaatje oogt complex en is relevant voor elke belegger.

    De hoogte van de rente is een belangrijke bepaler voor de waardering van aandelen. Het zal beleggers niet zijn ontgaan dat het rentebeleid van de centrale banken - en dan vooral dat van de Fed en ECB - veel aandacht krijgt van de financiële markten.

    Dit jaar staat vooral in het teken van een reeks renteverlagingen door de leidende centrale banken, terwijl beleggers in Europese aandelen vooral ook hopen dat de economie van de eurozone een herstelfase in zal gaan.

  6. De gasprijs zit een een dal

    De gasprijzen hebben afgelopen maanden een flinke schuiver gemaakt. Technisch wordt het negatieve sentiment bevestigd door neerwaartse trends op de gasmarkt.

  7. Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

    De AEX weet de openingswinst niet vast te houden, maar dankzij Besi, ASMI, Shell en ING blijft de schade beperkt. Alfen en bitcoin gaan door het putje.

  8. Premium

    Staan Europese aandelen aan de vooravond van een inhaalslag?

    Ondanks de recente koersrally zijn Europese aandelen nog altijd ondergewaardeerd ten opzichte van aandelen op Wall Street. Is de tijd rijp voor een inhaalslag? Hedge funds geven misschien het antwoord.

    Aandelen op Wall Street worden structureel hoger gewaardeerd dan Europese aandelen. De zogeheten 'Wall Street premie' is uiterst hardnekkig en kent tal van oorzaken.

    Is de tijd rijp voor een inhaalslag? Om een indicatie te krijgen, kunnen we kijken naar het gedrag van hedge funds.

  9. Goud wordt opgepoetst

    Het technische plaatje van de goudprijs glimt en glanst aan alle kanten. Alle barrières van de afgelopen vier jaar zijn opgeruimd. De weg naar boven ligt open.

  10. Premium

    Goudprijs in stilte naar all-time high, maar echte goudkoorts moet nog toeslaan

    Een bijzonder fenomeen: een all-time high die gepaard gaat met desinteresse van de markt. Beleggers dreigen hier duidelijk de boot te missen.

    Hoewel vooral de tamelijk spectaculaire ontwikkeling van bitcoin in het oog springt, is na maanden worstelen met de $2.000-grens ook de goudprijs uitgebroken. De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase betitelt goud inmiddels zelfs als "meest favoriete commodity." Goed nieuws voor de gold bugs dus.

    Er zijn voldoende factoren aan te wijzen die een verdere stijging rechtvaardigen.

  11. Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten?

    De Nasdaq en de largecaps van de S&P 500 zitten al 15 jaar in een stijgend trendkanaal. Liggen verdere stijgingen in het verschiet?

  12. Premium

    Rake nieuwe klappen voor vastgoedsector China

    De vastgoedcrisis in China lijkt in ernst eerder toe dan af te nemen en dat is onwelkom nieuws voor de wereldeconomie.

    Het wel en wee van de Chinese economie is ook van belang voor westerse beleggers. En hoewel het op de financiele markten - die vrijwel dagelijks nieuwe all-time highs neerzetten - niet is te merken, blijft de hardnekkige vastgoedcrisis van het Aziatische land een punt van aandacht.

  13. Waar blijven de pullbacks op de Europese beurzen?

    Europese aandelen zijn afgelopen maanden flink gestegen, zonder tussentijdse correcties. Technisch is er ruimte voor buy the dips-scenario´s

  14. Slotcall: Ja hoor, er is weer een nieuwe top!

    AEX (+0,30%), ING, Prosus, Akzo Nobel, ASML, InPost, HAL, Fastned, NXFiltration, rentes, euro, bitcoin, goud, olie en meer.

  15. Kan de olieprijs van het waakvlammetje af?

    Ruwe olie pruttelt al ruim een jaar zijwaarts. Het technisch profiel verbetert nu zich hogere bodems lijken te vormen. Wellicht kan de olieprijs van het waakvlammetje af.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links