Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Artikelen

 1. Slotcall: Tech straalt

  AEX +1,4% en een rondje langs de weeklijstjes, ASML, Besi, OCI, ASR, Alibaba, rentes, Air France-KLM, Alfen, Ordina en TomTom!

 2. Stem op uw favorieten voor juni

  Doe mee aan de IEX Bull Bear Enquête en laat ons weten wat u verwacht!

 3. "De Nederlandse staat wordt een oor aangenaaid"

  In deze podcast hebben we het onder andere over de ECB, Shell, Air France-KLM, Snap versus Meta, Alibaba, Nvidia, PostNL, Intel en meer!

 4. Premium

  Signalen dat de gifbeker leeg is voor Alibaba

  De koers van Alibaba veert hard op na beter dan verwachte vierdekwartaalcijfers, maar er is nog een lange weg te gaan.

  Alibaba presenteerde gisteren vierdekwartaalcijfers over het fiscale boekjaar 2022, en we kunnen rustig zeggen dat ze zwak waren. Toch liep de koers hard op na de cijferpublicatie, en dat is vaak een teken dat de gifbeker leeg is. Het wordt nu echter wel heel uitdagend om te bepalen wat beleggers de komende jaren kunnen verwachten van de Chinese techreus.

 5. Premium

  De IEX Modelportefeuille blijft stabiel liggen

  De financiële markten blijven onrustig en vooral bedrijven die met tegenvallende resultaten naar buiten komen, worden genadeloos afgestraft.

 6. Premium

  Mee- en tegenvallers bij Genmab

  Het Deense biotechbedrijf Genmab heeft operationeel een uitstekend eerste kwartaal achter de rug. De pijplijn is verbreed en stermedicijn Darzalex groeit boven verwachting. Reden voor Genmab de outlook te verhogen. Er was er echter ook een flinke tegenvaller te melden.

  De koers van het Deense biotechbedrijf Genmab staat dit jaar 20% in de min. Het aandeel deelt daarmee in de malaise in de biotechsector. De Nasdaq Biotechnology Index noteert year-to-date 22,4% lager. Biotech is bovengemiddeld risicovol en de mogelijk hoge winsten die vaak ver in de toekomst liggen worden door de stijgende marktrente uitgehold.

 7. Hypotheekrente vastzetten, of niet?

  Het verschil tussen 1 en 30 jaar hangt grotendeels af van de hypotheekvorm, blijkt uit een rekenvoorbeeld van hypotheekadviseur Jos Koets.

 8. Must read: timen is gokken

  Plus: de winnaars van de Refinitiv Lipper Fund Awards, positiever over obligaties, 15 Nederlandse stockpicks, risico zonder koersen, en méér.

 9. Het is vrij vlak voorbeurs, maar er is veel tech-, retail- en cryptogeweld

  AEX indicatie +0,2% na techrally in New York en nu Hong Kong. Alibaba, Baidu, Tencent, Macy's, Dell, PostNL, crypto in last en wheat.

 10. Wall Street lijkt serieus te verbeteren

  Het ging er afgelopen maand heftig aan toe op Wall Street. Maar de ergste kou lijkt uit de lucht, nu de steile downtrends breken.

 11. Slotcall: het sentiment kantelt

  AEX (+ 1,3%), Adyen, Besi, Just Eat Takeaway, Prosus, Shell, Aalberts, PostNL, Fugro, Ordina, Apple, Alphabet, Meta Platforms, Nvidia, bitcoin, olie, rentes, inflatie en meer.

 12. Premium

  Meta versus Snap: welk aandeel is koopwaardiger?

  Beide socialemediabedrijven kregen er koersmatig flink van langs. Maar welk aandeel is koopwaardiger? Een vergelijking.

  De markt werd deze week flink opgeschrikt door de winstwaarschuwing van Snap. Het socialemediaplatform waarschuwde dat de omzet en ebitda in het tweede kwartaal beneden de eigen verwachtingen uitkomen.

 13. Premium

  Unilever kan wel wat aandeelhoudersactivisme gebruiken

  Unilever worstelt met de hoge inflatie en de koers zit al geruime tijd in het slop, maar daar kon dit jaar wel eens verandering in komen.

  Beleggers met aandelen Unilever in portefeuille hebben dit jaar - als gevolg van het omgeslagen beurssentiment - ineens een outperformer in bezit. Nu zegt dit helaas niet al teveel: Unilever is dit jaar zo'n 13% gezakt en de AEX heeft fractioneel meer ingeleverd, beide overigens niet gecorrigeerd voor dividend.

 14. Premium

  Nvidia: de vraag blijft sterk, maar….

  De vraag naar data- en gamingchips van Nvidia blijft sterk, maar Rusland en lockdowns in China laten wel hun sporen achter.

  Chipreus Nvidia wist gisteravond nabeurs in de VS wederom de eigen outlook voor de eerstekwartaalcijfers van boekjaar 2023 te overtreffen. Toch wordt het rapport niet positief ontvangen door beleggers vanwege een outlook waar een paar haken en ogen aan zitten.

 15. Waarom bent u niet in paniek en denkt u nog steeds aan kopen?

  Maart 2020 was ideale bear market: -40% in drie weken, en dóór. Nu kabbelen we à la... 2000. Duurde drie jaar à -70%. Hoe & wat.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links