Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draaimoment

Iedere keer als mijn column verschijnt is de dag ervoor een record op de borden gezet. Is dat bijzonder? Welnee, tegenwoordig zet de S&P 500 vaker een alltime high neer dan dat de politiek een flater begaat omtrent problemen in de eurozone. En dat is bijhoorlijk vaak. Moeten we dan ook enthousiaster worden over de Nederlandse beurs? Wellicht deze keer wel...

ING

Zwaargewicht ING is zo hard gestegen dat het uit zijn neerwaartse trend breekt. Voor ik een index zelf analyseer, bekijk ik altijd eerst de grafieken van enkele zwaargewichten om te zien hoe de stand van zaken is. Het zeer trendmatige aandeel ING geeft vaak een duidelijke richting aan voor de AEX.

Momenteel is de neerwaartse trend dus doorbroken. Tenzij we voor het weekend nog een enorme klapper omlaag maken, zijn de signalen voor ING in ieder geval positief.

AEX-index

De AEX blijft moeilijk in te schatten. Opvallend is hoe goed er steun werd gevonden op de groene steunlijn rond de 340 punten. Één zwaluw maakt echter nog geen zomer. Ik haal gemengde signalen uit de grafiek. Daarom laat ik de AEX nog mooi even links liggen, totdat er wel een zinnig woord over te zeggen valt.

Zilver

De grafiek van zilver is momenteel veel interessanter om naar te kijken. De koers beweegt aan de onderkant van het neerwaartse trendkanaal, kent een opwaarts gericht momentum en er ligt een stevige bodemzone op 26,50 dollar per troy ounce. Met een stoploss op 26,50 en een koersdoel van 29+ lijkt mij zilver nu een mooi longtrade. Als u mij en mijn trades op de voet wilt volgen, kijk dan eens op BeursBazaar.com.


Op moment van publiceren heeft de schrijver posities geen posities in deze aandelen. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links