Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie is er bang voor Pyongyang?

Er gebeuren genoeg vreemde dingen op de wereld, maar het klassement van waanzinnige perscommuniquées wordt de afgelopen maand volledig gedomineerd door ene Kim Jong-Un uit Noord-Korea. 

Niet alleen heeft hij zijn legers 'toestemming gegeven' om een nucleaire oorlog tegen de VS te beginnen, inmiddels waarschuwt hij buitenlanders ook om voor 10 april Zuid-Korea te verlaten "om een thermo-nucleaire oorlog te ontvluchten." Is kleine Kim nu definitief van het pad geraakt of moet er iets van die dreiging serieus genomen worden?

Hoewel de voornaamste reactie er een van ongemakkelijk gegiechel is, wordt er in Japan en de VS toch het een en andere aan verdedigende stellingen ingericht. En er zijn er die verwachten dat Noord-Korea morgen ook daadwerkelijk wel iets gaat afschieten - hoewel niet per se gericht op een 'vijand'.

Maar die datum, 10 april, die doet wel een belletje rinkelen. Schreef onze nieuwe technische analist Jan Kastelijns daar twee weken geleden niet zijn eerste column over? Citaat: "rond 10 april zie ik nog een tussentijds omkeerpunt van belang dat ik in de gaten zal houden." Eh, je bent niet meer de enige die die datum in spanning afwacht, Jan.  

Enfin, zolang we er nog om kunnen lachen laten we Jon Stewart nog maar even los op Koreaanse Kim.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 24 apr Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1
  2. 23 apr Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda
  3. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 april 2013 12:01
    Eens in de zoveel tijd wordt er een "gek" geboren. En als die "gek" in het nauw wordt gedreven maakt het rare sprongen. Hitler was er ook voor het volk.....Pjong Jang is dat ook. De zoon haat de VS meer dan zijn vader. Zoon heeft geleerd dat de VS alleen maar schade toebrengen aan zijn land.
    Dit kan wel eens uitlopen op een vreselijk drama en het niet serieus nemen door de publieke opinie ziet PyongYang ook en maakt de situatie er niet beter op!
    WO III is een reeele optie geworden, dat is beangstigend en dat weet PyongYang, het westen is banger dan zijzelf. Wat hebben ze te verliezen!
  2. Klazien 9 april 2013 12:16
    Iedereen weet dat er een categorie personen bestaat die zelfmoord geen enkel probleem vinden.Als die Kim in die categorie valt zou hij dus gewoon vanuit zijn positie een kernbom boven Seoel kunnen laten exploderen met al beloning eeuwige roem in het hiernamaals. Althans als je erin gelooft natuurlijk. Helaas zijn er genoeg van die types.
  3. [verwijderd] 9 april 2013 13:03
    quote:

    Klazien schreef op 9 april 2013 12:18:

    Grappig daarin vind ik dat zelf in de wereldwijde koersen hier niets van te merken is, omdat men het niet kan geloven.
    Ooit konden banken niet omvallen. Ooit kon een land niet failliet gaan..
    Cyprus was ook voor de Euro niet failliet gegaan, wie de geldpers in beheer heeft kan gewoon weg niet failliet gaan. Cashproblemen kan je dan zelf oplossen door de pers aan te zwengelen, het gevaar schuilt hem er nu in dat een individuele lidstaat z`n eigen inflatie niet meer kan beheersen.

12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links