Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsmanagers ♥ dames(aandelen)

Het jaar is twee maanden oud, de Nederlandse beurs is zo goed als weer bij af. Hoe doen de fondsmanagers uit Fondsmanager gezocht het (overigens zijn de meesten al in 2012 gestart)?  Opvallend genoeg hebben de managers die Nederlandse aandelen als basis hebben, het prima gedaan.

De top drie bestaat uit twee fondsen met focus op Nederland Spaarne Fund (1)  en MetaFund (3), met het Turnaround Fund (2, focus VS) tussen hen in. En dat terwijl fondsmanager Ron Kerstens van het Spaarne Fund er naar eigen zeggen is ingetuind bij Imtech. “Het Spaarne fund verkocht ook iets boven de 19 euro maar stapte weer in op 10,30 euro. Te vroeg blijkt nu, de ellende was nog niet allemaal boven water.” In zijn portefeuille staat nu een Imtechrendement van -55%.

Kas Bank is wellicht niet zo’n sexy aandeel, maar het staat in heel wat portefeuilles. En fondsmanagers die dit hebben gekozen hebben daar veel plezier van tot nu toe. Ik zie hoge enkelcijferige of zelfs dubbelcijferige winsten op posities. Vandaag kwam de bank met cijfers en het is met +2,68% de stijger van de dag.

De nieuwe rijken
De resultaten lagen volgens analisten in lijn met de verwachting, maar het dividend is iets hoger dan gedacht. Kijk, daar worden beleggers blij van. Het Long Term Alpha Fund is ongetwijfeld blij met de keuze voor Dell. Maar liefst +50% in deze portefeuille op nieuws dat ze mogelijk van de beurs gaan.

Maar wat doet RJT met zoveel ‘wijvenaandelen’ in portefeuille? Ik noem even snel WeightWatchers, Female Health Company en Skypeople Fruit Juice. Als vrouw in de beleggingsmannenwereld vind ik dat natuurlijk heel leuk, maar dames zijn financieel ook heel aantrekkelijk. De generatie die nu met pensioen gaat, is de eerste die gewerkt heeft.

Veel ook tijdens/na de kinderen. Die hebben dus zelf geld te besteden, net als alle generaties erna. Er zijn al wealth managers die vrouwen de rijken van de toekomst noemen. Helemaal nu ze steeds langer leven. Kijk, das nog eens een langetermijnbelegging. Oja, kijk wel uit voor Lululemon, zo’n heerlijk vrouwenyogakledingaandeel. Heel lang favoriet, maar nu aan de dure kant.


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 maart 2013 14:40
    RJT is fan van vrouwen. Dus als Fleur zich wil melden als fondsmanager graag. Vrouwen doen het gewoon goed als belegger.

    Female Hedge Fund Managers Ruled the Markets in 2012
    finance.yahoo.com/blogs/daily-ticker/...

    Vooruitzichten Weight Watchers (WTW) zijn helaas niet zo goed op de Amerikaanse markt en internationaal, door zware concurrentie met Medifast (MED), Usana Health Sciences (USNA), NutriSystem (NTRI) en Nestlé. Maar we kijken nog steeds met belangstelling naar deze sector.

  2. kwast-c 2 maart 2013 12:02
    quote:

    Johan vd schreef op 1 maart 2013 14:40:

    Die Imtech, rendement -/- 55% klopt dus niet. Fout in de software.
    Kan wel kloppen : het woordje "iets" in dit artikel is voor tweeërlei uitleg vatbaar ! Als zij niet alles verkocht hebben boven de 19 € dan hebben zij op de rest een stevig verlies.Bovendien staat hier niet wat de aankoop was van de aandelen waarvan zij er "iets" verkochten of alles boven de 19€ .( ook al mogelijk verlies boven de 19 € )

    Als zij bij 10.30€ met een schone lei zijn begonnen dan is het verlies naar de huidige stand van zaken +- 19% .

  3. forum rang 7 Ron Kerstens 2 maart 2013 16:23
    Ik (beheerder Spaarne fund) heb Imtech in nov gekocht op 19,15 , daarna nog wat bijgekocht op 16,65 zodat de gemiddelde aankoopkoers op 18,85 kwam. Vervolgens is de gehele positie verkocht op 19 euro. Twee weken geleden opnieuw ingestapt op 10,30. In de porto zou nu dus een verlies van bijna 20% moeten staan ipv de gerapporteerde -55%. Het is inderdaad een software fout die optreedt wanneer je een positie opnieuw inneemt, de software gaat uit van de 1ste aankoopkoers. Dit verschijnsel zie je ook bij mijn andere posities zodat de getoonde rendementen per fonds een totaal verkeerd beeld geven. Het totaal rendement klopt wel :-)

    Ron
  4. [verwijderd] 4 maart 2013 08:53
    ik heb Imtech gekocht op 10,30 met geschreven call- en putopties (maart en april),en sta daardoor nu op een kleine winst. De geschreven puts kan ik tzt desnoods nog doorrollen.Ik denk overigens dat Imtech weer met een schone lei kan gaan beginnen. Ik kan me namelijk niet voorstellenm dat er nu nog meer narigheid boven water zal komen.Dus misschien laat ik me ivm de geschreven putopties de betreffende aandelen wel leveren.Ik heb nog tot 15 maart de tijd om dat te overwegen.
  5. [verwijderd] 4 maart 2013 16:44
    quote:

    RJT Capital schreef op 2 maart 2013 22:01:

    Bestaat Imtech nog? hahahaha

    Kun je zien dat ik weinig op heb met die Nederlandse beurs. Het enige wat ik voor de gok heb gekocht is Eurocastle en Tetragon op $5.
    Natuurlijk hebben we de opmerking over Imtech niet bedoelt om mensen voor het hoofd te stoten. Ieder zijn eigen beurs!
  6. [verwijderd] 4 maart 2013 17:33
    quote:

    kwast-c schreef op 3 maart 2013 13:06:

    [...]

    Aller enigst ;-).
    Taalwijzer (1998) , p. 119
    enigst is de emfatische versterking van enig; het gebruik ervan verdient geen aanbeveling maar het komt wel voor.

    Grote Van Dale (2005) elatief [= absolute superlatief] van: enig (om het onlogische ervan beter te vermijden)

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links