Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afwachten en winst verzilveren

De Amerikaanse economie is amper gegroeid en het wetsvoorstel rondom het bezuinigingsplan loopt ook tegen de nodige ellende aan. Indien het parlement vandaag geen alternatieve maatregelen neemt, barst de bom en komt er 85 miljard dollar aan kostenbesparingen op Amerika af.

Afijn, u kent het nieuws. Hoe te handelen? Ik zit even in een afwachtende houding en heb winsten veiliggesteld. Hier toch nog voor de vorm een screenshot van de portefeuille. U ziet het, alleen de shortpositie in Cisco schittert:

Zijn er dan helemaal geen kansen? Jazeker wel.


Zilver

Tot dusver houdt de koers van zilver zich perfect aan de voorspellingen die mijn indcatoren de wereld in slingeren. Bovendien beweegt het edelmetaal ook nog eens binnen een duidelijk trendkanaal. Nu een speeder long van 28 naar 30 en dan weer een speeder short richting 27 lijkt mij een goede keuze.

EUR/JPY

Na een geweldige rit omhoog - heeft u ervan geprofiteerd? Ik heb het volledig gemist – lijkt de positieve fase van de EUR/JPY tot een einde gekomen. De opwaartse trend wordt weer hervat bij een doorbraak boven de 127 yen. Tot die tijd kijk ik omlaag.

Goldman Sachs

U heeft inmiddels ING, Delta Lloyd en BNP Paribas in mijn portefeuille voorbij zien komen. Alledrie de speeders short konden met een leuke winst de deur uit. Deze keer komt het verkoopsignaal van overzee. De daggrafiek van Goldman Sachs laat ons zien dat de koers kan terugvallen.

Amazon

Over grafieken gesproken: het plaatje bij Amazon blijft er slecht uitzien. Ik was even uitgestapt, maar koop mogelijk snel weer een Speeder short terug. U kent de negatieve signalen uit mijn eerdere columns: neerwaartse trend; negatieve divergentie; dalend momentum; weerstandszone.

Apple

De grafiek van Apple blijft overigens onduidelijk. Het eerdere koopsignaal is weer van debaan,maar van een significante verdere daling zie ik het ook niet komen. Apple even links laten liggen dus.

U ziet de aankopen in mijn portefeuille voorbij komen. Bekijk de huidige portefeuille via deze link hier. Resultaten tot dusver vindt u op BeursBazaar.com.


Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in Cisco. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

 1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
 2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
 3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Henk en Ingrid 1 maart 2013 12:36
  quote:

  ChopChop schreef op 1 maart 2013 11:11:

  Je hebt het de laatste tijd vaker bij het rechte eind, dus ingestapt in Zilver. Vlak daarna 1.5% in de min! Gelukkig doen mijn speeders short BNP het ineens prima :)
  u stapt op basis van advies van Selwyn in? linke soep!

  overigens chapeau voor Selwyn, ik had niet gedacht dat een portefeuille bestaande uit dit soort producten winstgevend kon zijn, maar het lukt je toch aardig! ik ben benieuwd of je deze koers op langere termijn kunt vasthouden!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links