Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goud zakt door 1600 dollargrens

Als de hele wereld het over een valuta-oorlog heeft en regeringen niet weten hoe snel ze hun munten moeten depreciëren, zouden goudbeleggers tevreden achterover moeten kunnen leunen: maak die valuta's maar boterzacht, wij hebben de hardste valuta die er is.

Maar kijk eens wat er gebeurt met goud...

Goldbugs zeggen vaak: goud is geen grondstof, maar een valuta. Een valuta die momenteel in zwakte even zowel euro als dollar achter zich laat (de yen is weer een heel ander verhaal).

Vandaag duikt goud helemaal scherp weg.

Er dreigt er ook nog - voor zij die grafieksignalen vrezen - een heuse Death Cross. En misschien nog wel belangrijker voor het psychologisch gevoelige goedje dat goud nu eenmaal is, een breuk van de 1600 dollargrens.  

Zilver dan maar? Nee, daar gaat het ook even helemaal verkeerd. Vandaag sneuvelde de 30 dollargrens. En dat ging redelijk onstuimig.

Update 16:40: Het gaat nu heel snel, goud tikt net $1597,70 aan.

Update 16:50: En veert weer op: $1605 nu.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

 1. 17 jan IEX Expert is nu een weekblad
 2. 29 dec Vlakke opening AEX en het coronaspook waart weer rond 1
 3. 22 dec Groene opening AEX, maar het wil nog niet swingen in december

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 15 februari 2013 16:56
  Ja, dat komt ervan als de instantie die toezicht moet houden alleen denkt aan de bonus die je straks als nieuwe bankadviseur krijgt.

  Welke normale handelaar dumpt miljoenen ounces? Dat is pure manipulatie van de koers maar - in de praktijk van deze tijd - niet meer strafbaar.
  (nog niet zo lang geleden is voor dezelfde actie een aantal mensen opgeborgen, die kunnen beter een claim indienen ;-)
 2. forum rang 5 s.lin 18 februari 2013 18:55
  En dan nog dit...
  De goudprijs is vorige week door een trendlijn gezakt, een mooie aanleiding om de ontwikkeling vanavond eens te bekijken.

  De lijn waar de goudprijs doorheen is gezakt is lijn w. Er is nu een andere lijn om naar te gaan kijken, dat is lijn x. Deze lijn vormt samen met lijn x' een dalend kanaal. De ontwikkeling blijft negatief als het goud in dit kanaal blijft of eronder komt. Cruciaal is dit kanaal echter niet, alleen de bodems rond $1527 zijn dat. Zolang de prijs boven dat niveau staat kan de koers eventueel alsnog naar boven. Een daling onder $1527 echter zou negatief zijn voor het toekomstig koersverloop, dat is dus de grens waar het deze en de komende maanden om gaat.

  -Ad Nooten-

  www.adnbeursanalyse.nl/Slotanalyses/2...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links