Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drie techs

Bij Apple is de druk op de beurskoers nog altijd niet verdwenen. Alleen steengoede resultaten zullen die beurskoers weer een facelift kunnen geven. De barrière van 500 dollar staat te trillen en alle signalen staan op rood.

Tenzij de koers boven de 500 dollar weet te blijven gaat het luik open en zie ik de koers snel enkele tientallen dollars terugvallen. Wat Apple nodig heeft is een geheel nieuwe industrie om te veroveren met zijn mix van design en marketingflair. Wellicht een iCar of iets anders verrassends?

Tot dusver zie ik een negatieve trend en een neerwaarts momentum. Kortom, reden voor een turbo short.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Research in Motion
Afgelopen week vertelde ik u dat ik na lang afwachten in Research in Motion stapte. De positie loopt goed. Alle signalen staan dan ook nog steeds op groen en het aandeel bereikt de hoogste koers in meer dan een jaar tijd. Apple is uit. Nokia en Research in Motion vechten zich terug.

Koop niet de huidige rage, maar de trend van morgen. De maker van Blackberry heeft geen verwachtingen meer hoog te houden en hoeft niet ontzettend goed te presteren om beleggers te verrassen. Dat maakt het aandeel juist zo interessant.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Google
In de daggrafiek van Google zie ik negatieve signalen. De top van eind september is niet opnieuw bereikt, de opwaartse trend is gebroken en het momentum wijst omlaag.

Op basis van technische argumenten kan de koers daarom terugzakken naar 640 tot 650 dollar. Wie meer bevestiging wil kan de cijfers van vanavond afwachten, ik ben echter al ingestapt en neemt de proef op de som.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn posities in Apple, Google en Research in Motion. Hij heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt. Bekijk de huidige portefeuille via deze link hier. Resultaten tot dusver vindt u op BeursBazaar.com.

Hieronder staat een screenshot van de portefeuille op moment van publiceren:


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links