Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hurray for Hollywood

Met de Golden Globes van gisternacht is het Hollywoodseizoen weer officieel van start gegaan. En wat gaat het eigenlijk goed met de filmindustrie! 

Komt het door de crisis, dat mensen even de realiteit willen vergeten? De 3D-revolutie?Het zal in ieder geval niet de eerste keer zijn dat de entertainmentindustrie opvallend crisisbestendig blijkt. Kijk eens naar de harde cijfers van de vier grote filmstudio's en hun moedermaatschappijen op de beurs. De koersontwikkeling in één jaar tijd:

De S&P 500 steeg in dezelfde periode met 14%. Heeft de filmindustrie, net als de muziekindustrie na een jarenlange strijd tegen het (illegaal) downloaden, ook het onlinelek boven water? Het is in ieder geval wel opvallend dat de belangrijkste online distributeur in Amerika, Netflix, het op de beurs juist stukken minder goed deed in het afgelopen jaar: +9,8%.

De revival van de filmindustrie en het bioscoopbezoek is trouwens ook een stuk dichter bij huis waar te nemen (en in te beleggen). Onze zuiderburen hebben een heus bioscoopfonds aan de beurs staan, Kinepolis. Koersstijging in een jaar +47,8%. En een grafiek die op zichzelf al een Oscar verdient. 

 

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 26 sep Slotcall: Zo wordt een sluipende daling vanzelf een bearmarkt 5
  2. 19 sep Slotcall: AEX houdt het niet droog op Prinsjesdag 5
  3. 12 sep Slotcall: de AEX schuifelt nerveus richting ECB-besluit

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links