Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BinckBank, Nokia en RIMM

De beurzen stijgen en het lijkt erop dat januari een mooie maand gaat worden voor beleggers. Reden te meer om long-minded te blijven en koopjes te zoeken.

BinckBank breekt uit

BinckBank is uitgebroken. Een mogelijke reden is dat alle financiele waarden deze week de wind in de rug kregen nadat toezichthouders wereldwijd afgelopen weekend afspraken de liquiditeitseisen te zullen versoepelen: Banken zullen pas later en slechts stapsgewijs aan de regels voor de kasbehoefte te voldoen.

Ook  zullen voor banken minder strenge regels gelden voor de activa die in geval van nood te gelde kunnen worden gemaakt.Een andere reden is dat BinckBank mogelijk wordt overgenomen. Of dat al dan niet het geval is, laat ik graag in het midden. De stijging van deze week op vol volume spreekt in ieder geval tot de verbeelding.

Als het aandeel op deze koers doorstoot komt de 9 euro top van vorig jaar snel in beeld. Ik ben daarom gisteren ingestapt. De stoploss leg ik op het uitbraakniveau van 6,50 euro.

 Research in Motion achter Nokia aan?

Het aandeel Nokia vloog gisteren omhoog. Er zijn kwamen beter dan verwachte resultaten binnen rollen van onder meer de Lumia smartphone. Nokia wist ruim 86 miljoen mobiele telefoons te verkopen. CEO Stephen Elop sprak dan ook van een solide vierde kwartaal. Na al mijn columns:

Eind vorig jaar liep Research in Motion flink op om dezelfde redenen als Nokia: hoop op een ommekeer. Zal de nieuwe BB10 telefoon die nieuwe gadget zijn die de iPhone zal vervangen? Ik denk het niet. Maar het is belangrijk om eraan te denken dat het ook helemaal niet nodig is om beter te worden dan Apple.

Aandeelhouders van Research in Motion hebben zoveel verschillende klappen te incasseren gekregen, dat er niet veel nodig is om het aandeel te laten stijgen, zelfs als BB10 maar een beperkt succes is. Ik denk ook dat er een groot deel van de huidige 80 miljoen gebruikers wel degelijk zal upgraden naar die nieuwe BB10.

Als de grafiek er aanleiding toe geeft (wat nu nog niet zo is), dan spring ik daarom ook in Research in Motion om dezelfde redenen als ik destijds in Nokia stapte.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in BinckBank. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links