Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bazel, Bazel, we hebben een oplossing

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Ype Schaap

Ype Schaap is portfoliomanager bij Antaurus. Antaurus is een gespecialiseerde, onafhankelijke vermogensbeheerder uit Baarn. Voorheen werkte Schaap voor de Rabobank, Van Meer James Capel en Kempen & Co. De laatste jaren heeft Schaap als zelfstandige, veel geschreven over ontwikkelingen op de beurs. Sinds 1984 bemoeit hij zich ...

Meer over Ype Schaap

Recente artikelen van Ype Schaap

  1. feb '13 Niets aan de hand, ahum 5
  2. jan '13 Failliet Frankrijk 4
  3. jan '13 Bazel, Bazel, we hebben een oplossing 7

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. @iPlof 9 januari 2013 15:03
    BAM is een mooi bedrijf maar de nieuwbouw gaat echt niet lopen door versoepeling van hypotheek eisen. Er is veel meer mis met nieuwbouw dan alleen de hypotheekeisen. In de loop van decenia is er op steeds minder aantrekkelijke plekken steeds minder aantrekkelijk gebouwd voor steeds meer geld..
  2. [verwijderd] 9 januari 2013 17:03
    "Voor banken zijn de nieuwe definitieve afspraken positief. Vooral nu ook de pakketten met verpakte hypotheekleningen kunnen worden meegenomen in de buffer aan hoogwaardige liquide beleggingen, kunnen Nederlandse banken deze hypotheken weer makkelijker kwijt aan buitenlandse banken die over een flinke hoeveelheid contanten beschikken."

    Eigenlijk wel een cynische redenering! Het is net zoiets als te zeggen dat het gunstig is voor autorijders als ze geen WA-verzekering meer hoeven af te sluiten. Maar dat is alleen gunstig zolang het goed gaat, tenzij je ervan uitgaat dat beleggers alwetende wezens zijn die precies weten waar de optimale risk/reward verhouding voor die banken ligt. Want ik mag toch aannemen dat als het weer mis gaat met de banken, hun aandeelhouders opnieuw ook het schip zullen ingaan.
  3. [verwijderd] 9 januari 2013 22:49
    Er is maar 1 reden waarom de huizenmarkt op slot zit, en dat was de eindeloze stroom goedkoop geld, die nog eens werd aangewakkerd door HRA, en de aflossingsvrije hypotheek. Hoe hoger je lening hoe meer (fiscale) lol. Huizen werden dus niet duurder omdat daar een echte oorzaak achter zat, maar ze werden duurder om belastingvoordeel te maximeren.
    Sinds 2007 weten we dat dat niet alleen voordelen heeft gehad.
    De oplossing voor de huizenmarkt is dus niet via omwegen opnieuw zoveel mogelijk goedkoop geld erin pompen, maar gewoon onderkennen dat tot zo'n 50 % van de waarde van woningen op lucht gebaseerd is. Een te volle ballon moet je laten leeglopen, en niet voorzien van wat plakkertjes en verder oppompen.
  4. [verwijderd] 10 januari 2013 21:38
    Een hypotheeklening is een CONTRACT tussen 2 PARTIJEN.

    Let er dus op dat er geen bepaling instaat dat de lening in een pakketje doorverkocht mag worden. De gevolgen zijn dan voor u, en anders voor de bank die probeert te verkopen. De banken verkwanselen u als klant voor een paar procent extra winst. Hoezo verplichting om goed met klanten om te gaan? Ja, in theorie maar overheden die banken aanpakken?
    Op Mars wellicht. Daar gaan ook de platina munten van 1 Triljoen USD naartoe.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links