Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2013: Profits in de Philippijnen

Een technische verkenning op asset allocatie-niveau met het oog op wat ons 2013 te wachten staat leert ons dat aandelen momenteel wereldwijd sterk presteren ondanks alle problemen die er zijn.

De aandelenmarkten zijn sinds het dieptepunt eind 2008-begin 2009 met de nodige hobbels aan de beterende hand en het kalenderjaar 2012 moet menig beursanalist meevallen. Immers, menig analist waagde zich na het debacle van 2011 (het jaar van het aandeel) niet meer aan voorspellingen.

Hoewel voorspellen meer een serieuze bezigheid is op de kermis van Tilburg wordt op basis van technische analyse toch wel een macrotrend gesignaleerd op basis van koersperformance. Zo blijkt uit dit performance-overzicht, opgesteld in het vorige weekend, dat een aantal landenindices zich in de afgelopen vier jaar uitstekend heeft gemanifesteerd.


Klik op de tabel voor een grote versie

Rendementen in de dubbele cijfers deden zich voor in:

  • Venezuela
  • Turkije
  • Thailand
  • Zuid-Afrika
  • Duitsland
  • Philippijnen
  • Nieuw-Zeeland
  • Mexico
  • Indonesië

Wat gaat 2013 ons brengen?
Het blijft natuurlijk koffiedik kijken. Maar als er toch gekeken moet worden, kijk dan vooral over de grenzen van Nederland heen. Immers: a trend in motion is likely to continue. Ik vindt vooral een belegging in aandelen in de Philippijnen interessant. (Grafiek: PSE-i vanaf 1992.)


Klik op de afbeelding voor een grote versie


Edward Loef schrijft deze column vanuit zijn functie als zelfstandig en onafhankelijk technisch analist. Hij beoordeelt de trends in beurskoersen op basis van een eigen ontwikkelde handelsmethodiek. LOEF. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door LTA betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan LTA niet instaan. LTA geeft dan ook geen garantie of verklaring daaromtrent, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. LTA aanvaardt om die reden geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Deze column dient niet te worden opgevat als een aanbod om effecten of andere waardepapieren te kopen of te verkopen, noch als een uitnodiging of aansporing tot het doen van enige investering. De informatie in dit artikel is generiek van aard en houdt geen rekening met de specifieke (beleggings-) doelstellingen, de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de informatie uit dit rapport dan ook niet aanmerken als een (persoonlijk) advies. Opinies, feiten en meningen in deze column kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.


Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Edward Loef

Edward Loef schrijft zijn columns vanuit zijn functie als zelfstandig en onafhankelijk technisch analist. Hij beoordeelt de trends in beurskoersen op basis van een eigen ontwikkelde handelsmethodiek. Via zijn website, edwardloef.com, kunt u zich aanmelden voor een gratis nieuwsbrief gebaseerd op die methode LOEF. Loef werkt...

Meer over Edward Loef

Recente artikelen van Edward Loef

  1. jun '17 TA: Focus op stijgende trends
  2. jun '17 TA TomTom: Postief op lange termijn
  3. mei '16 Koersen volgen zonder beursvisie 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 januari 2013 11:19
    toevallig ben ik net gister terug uit de filipijnen. het gaat daar heel hard in en om manilla, vooral de bouw (en dus land prijzen). daarnaast spreken ze er vaak goed engels. zoals heel azie draait alles om eten en dat is te zien aan de koersen van bijvoorbeeld jollibee (lokale mc donalds). jammer is wel dat op de buiten eilanden veelal alles is kapot gevist, riffen zijn in zeer slechte staat en de vis is op. waar ik tien jaar geleden al dacht dat het in slechte staat was is er nu echt niks meer van over. zelfs de stranden op de last frontier Palawan brokkelen af door de zee omdat er geen riffen meer zijn om ze te beschermen.

    Daarnaast is vervuiling net als in veel opkomende landen een MEGA probleem. men kent geen tot slechte afval verwerking en ik vraag me wel eens af welk percentage uberhaubt de vuilnisbelt haalt.

    er zijn dus heel veel kansen voor lokale en internationale bedrijven om aan te haken op de ontwikkeling en deze te verduurzamen in dit nog steeds mooiste land van Azie
  2. Met Effekt 3 januari 2013 12:06
    quote:

    haas schreef op 2 januari 2013 11:35:

    hoe,via welke broker en in welke 2 fondsen dan kopen ?
    In de US is er een index tracker iShares MSCI Philippines Inv Mkt Indx Fd, symbool EPHE. Die is te koop bij bv Alex.

    Thailand heb ik bij Fidelity. Turkije via RBS Turkey Titan Turbos.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links