Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Riskmodus off

Update 09:00 uur: Koffie!

Nog eentje dan (Dow Jones):

D.E Master Blenders Started At Buy By Citigroup


Update 08:45 uur: Beetje actie, graag

UBS zit in CSM en wat Norges Bank nou met ASMI wil? Verder zie ik nog weinig nieuws en de futures komen ook amper van hun plaats. Stiekem hoop ik wel dat er nog een beetje actie komt, want anders kunnen dit wel eens drie hele saaie beursdagen worden.

Oh wacht, Dow Jones meldt:

Credit Suisse upgrades SBM Offshore to neutral from underperform, but reduces its target price to EUR9 from EUR11.50.


Update 08:30 uur: "Final touches Greece"

Wat zei ik? Er komt écht wel een Griekse deal, hoor. Vooruit, dealtje dan. Deze Bloomberg-mevrouw weet meer. Nu maar hopen dat het om een Franse touch gaat en niet Franse slag :-)


Update 08:25 uur: Duimen voor Randstad

Randstad stelt voorzichtiger doelen en deze welbekende meneer heeft al een luid en duidelijk commentaar:


Nee, geen Griekse deal. Uiteindelijk komt die er wel. Het land spant zich nét genoeg in om nét genoeg geld te krijgen om nét niet kopje onder te gaan. Het land uit de EU en euro zetten is nu eenmaal geen optie voor de politiek. Zo gaat het al jaren. Doormodderen in de hoop dat het probleem zich vanzelf oplost.

Intussen is het weer riskmodus off op de markten: geen aandelen en euro, maar obligaties. Zelfs na een hoopvolle speech van Fed-chef Ben Bernanke. Hij zei met zoveel woorden dat de Amerikaanse economie volgend jaar iedereen positief kan verrassen, als die fiscal cliff efficient wordt omzeild.

Het is eigenlijk de laatste Amerikaanse handelsdag van deze week. Morgen is het Thanksgiving en zijn de beurzen dicht. Vrijdag zijn ze half open, maar dan vechten de Amerikanen elkaar letterlijk de winkels uit op Black Friday. Dé nationale shopdag voor de feestdagen én de dag voor retailers.

Gevallen engelen
Vandaar ook dat u in de agenda een paar puntjes tegekomt die u normaal op vrijdag ziet. Misschien die jobless claims als die weer zo hoog uitvallen als gevolg van Orkaan Sandy, maar de andere items gaan geen beslissende impact hebben. KW3-bedrijfscijfers zijn zo langzamerhand helemaal op.

Hamvraag op het Damrak is denk ik of Imtech, Fugro en SBM Offshore al watertrappelend hun hoofd boven water weten te houden. Over KPN heb ik het maar niet meer. In een dalende markt vrees ik weer voor deze fondsen. Let ook op Delta Lloyd. Dat aandeel ligt ook al weken bar en barslecht.

Succes en we gaan bij de koersen kijken. Het stelt allemaal nog niet veel voor, de beursdag moet eigenlijk nog beginnen:

  • De futures openen duidelijk in de min en de Bund future stijgt. Zoals ik al zei, riskmodus off: geen aandelen maar obligaties
  • In Azië plussen de grote markten netjes, de kleinere moeten evenwel terug
  • EUR/USD levert ongveeer een half centje in op dat Griekse non-besluit
  • Goud en zilver en en oliebenchmarks en Brent moeten ietsie inlveren, WTI stijgt een pietsie

Futures om 08:05 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Ja, wrijf het er nog maar even in FT Alphaville... EUR/USD en de EU-capriolen.

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Belangrijkse buitenlandse KW3-cijferkandidaten

  • 14:00 Deere: cijfers KW3

Macro-agenda

  • 07:00 Duitsland: obligatieveilingen
  • 09:30 Nederland: huizenprijzen oktober
  • 11:00 Oeso BBP KW3
  • 14:30 VS: eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding (consensus: 400.000)
  • 15:00 VS: PMI Manufacturing Index Flash november (consensus: 51,0)
  • 15:55 VS: consumentenvertrouwen Universiteit Michigan november (consensus: 84,0)
  • 16:00 VS: leidende indicatoren oktober (consensus: +0,2%)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. kolenboer 21 november 2012 08:23
    Goedemorgen AJK,

    Black Friday: De meest beschamende dag voor de Amerikanen. En dan noemen ze zich beschaafd? Een stelletje volgevreten verwende asociale varkens zijn het die elkaar de winkel uitvechten. Andere woorden heb ik er echt niet voor. Als ik Amerikaan was zou ik me doodschamen voor dergelijk gedrag.

    Maar nee, ze hebben nog te weinig. Ze moeten nog meer consumeren, nog meer cadeau's kunnen kopen, zich nog voller kunnen vreten dan ze al zijn. Anders zitten ze te janken dat BB maar eens over de brug moet komen.
  2. [verwijderd] 21 november 2012 08:38
    quote:

    kolenboer schreef op 21 november 2012 08:23:

    Goedemorgen AJK,

    Black Friday: De meest beschamende dag voor de Amerikanen. En dan noemen ze zich beschaafd? Een stelletje volgevreten verwende asociale varkens zijn het die elkaar de winkel uitvechten. Andere woorden heb ik er echt niet voor. Als ik Amerikaan was zou ik me doodschamen voor dergelijk gedrag.

    Maar nee, ze hebben nog te weinig. Ze moeten nog meer consumeren, nog meer cadeau's kunnen kopen, zich nog voller kunnen vreten dan ze al zijn. Anders zitten ze te janken dat BB maar eens over de brug moet komen.
    Jij houdt erg veel van Amerika, he?

    :)
  3. [verwijderd] 21 november 2012 11:47
    Hallo allemaal,

    Het spijt me dat niet iedereen blij is met het IEX Beurs Vandaag blog, maar we kunnen het nooit iedereen naar de zin maken.

    Het werkt voor ons zelf wel veel gemakkelijk en we kunnen de content zo ook doorplaatsen op IEX en onze andere sites - een héél belangrijk argument.

    Misschien is dit handig voor de fans die niets willen missen, de officiële vaste beursblog link: www.iex.nl/Columns/141/Beursblog.aspx

    Dat u zo lekker kon doorscrollen in Beurs Vandaag oude stijl vangen we deels op. Mijn technische collega's hebben mij beloofd dat ze grote duidelijke 'volgende' 'vorige' knoppen gaan inbouwen in de stukjes, om toch snel en eenvoudig door alle postings heen te lopen.

    Groet,
    Arend Jan
  4. sanneman 21 november 2012 12:08
    Beste Arend Jan,

    Duidelijke uitleg en bedankt voor het meedenken. De ´volgende´ en ´vorige´ knoppen zouden het zeker makkelijker maken.

    Nog 1 vraag aan uw technische collega´s:

    Op de IEX app voor de iPhone is bij uw column maar 1 kopje per dag te zien.

    Zoals voor vandaag bijv. alleen maar het eerste kopje´Voorbeurs´Riskmodus off´ te zien is. En de kopjes die later gepubliceerd zijn dus niet.

  5. sanneman 21 november 2012 14:32
    @ Arend Jan

    Helaas ben ik ook geen technische kenner op dit gebied, maar volgens mij was bij de oude versie (1 pagina) wel al de updates van uw column te lezen op de app.

    Ik gebruik zelf de app voor de iPhone nog niet zo lang, maar het valt op dat de stukjes van andere columnisten ook niet up to date zijn, ofwel achterlopen met deze website.

15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links