Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Korte, venijnige week

Update zondag 13:30 uur: Vooruitblik

Fugro krijgt morgen vast klapjes voor die winstwaarschuwing en het vertrek van de CEO vrijdag nabeurs. ArcelorMittal en Aperam gaan 0,19 dollar ex-interimdividend en cijfers zijn er van AamigoO en Value8. Ah, het filmpje, welke aandelen noemde Geert Schaaij vandaag in Business Class?

  • Hij wil ook een hoger bod op Mediq
  • Hij is enthousiast over BMW
  • Dat bod op TNT Express gaat volgens hem wel door en hij adviseert een hefboomproduct long
  • Schaaij is blij dat hij het "spotgoedkope" BAM heeft gekocht

Goed, dat is er allemaal morgen te doen. Het begin van een korte, maar bijzonder heftige week. Black Friday! Vrijdag is het weer die ranzige nationale shopdag in de VS. U kent de beelden van veldslagen om de koopjes. Het is wel een cruciaal dagje voor eigenlijk de hele wereldeconomie.

De de Amerikaanse consument is goed voor 70% van het BBP VS, dat weer een kwart van de wereldeconomie is. Kortom, het vriendelijke verzoek of de Amerikanen deze planeet even uit de malaise willen kopen, kan de EU intussen over de begroting voor de komende zeven jaar soebatten.

Kijkt u het rijtje af, dit zijn de belangrijkste punten deze week. De hele agenda vindt u in de IEX One Monitor.

19 november 

  • 16:00: VS: verkoop nieuwe huizen oktober (consensus: 4,70 miljoen)

20 november 

  • 14:00: Hewlett-Packard: cijfers KW3
  • 14:30: VS: in aanbouw genomen huizen oktober (consensus: 836.000)
  • 18:15: VS: speech Fed-voorzitter Ben Bernanke

21 november 

  • 09:30: Nederland: huizenprijzen oktober
  • 14:30: VS: eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding (consensus: 400.000)
  • 15:55: VS: consumentenvertrouwen Universiteit Michigan november (consensus: 84,0)

22 november 

  • 02:45: China: HSBC manufacturing PMI november
  • 09:00: Frankrijk: manufacturing & services PMI november (consensus: 44,1 & 45,3)
  • 09:30: Duitsland: manufacturing & services PMI november (consensus: ? & 48,5)
  • 10:00: EU: manufacturing & services PMI november (consensus: 45,6 & 46, 1)
  • 10:00: EU: speech ECB-president Mario Draghi
  • EU: top over begroting komende zeven jaar
  • VS: Thanksgiving, markten gesloten

23 november 

  • 10:00: Duitsland: Ifo Geschäftsklima november (consensus: 99,5)
  • 19:00: VS: markten gesloten
  • EU: top over begroting komende zeven jaar
  • VS: Black Friday (nationale koopdag)

Update 22:15 uur: Hehe, eindelijk plussen

Eind goed al goed is overdreven, maar eindelijk sloot Wall Street in de plus op hoop dat het goed komt met de fiscal cliff. Vervelend voor ons is de winstwaarschuwing van Fugro. Het opstappen van de CEO duidt erop dat niet alle neuzen daar in dezelfde richting wijzen. Maandag volgt de afrekening op de beurs.

S&P verlaagt de ratings van onze banken, maar wie schrikt daar nog écht van? Alles went, zelfs ratingsbureau's. Technologie lag slecht in New York (bedankt Dell) en de olieprijs is de winnaar van de dag. U snapt waarom: laat letterlijk in vredesnaam het Israëlische-Palestijnse conclict niet wéér uit de hand lopen.

Oh ja, de AEX future (FTI) sloot op -1,09%, ofwel maakte een half procentje goed vanaf ons slot. Bedankt weer voor uw vele bezoek aan en reacties op IEX Beurs Vandaag deze week. Prettig weekend en misschien tot zondag bij mijn weekvooruitblik hier op deze plek


Update 17:45 uur: Bar en boosslot

Met -1,52% sluit de AEX op relatief hoog volume op 319,84. Dat is maar 0,09 punt boven het dieptepunt van de dag. Deze week verloor de index -3,64%. We moeten terug tot 25 juli voor een lagere slotstand van de index. Kortom, het ziet er momenteel niet best uit op de beurs.

De volatiltieitsexplosie valt mij met +6,47% nog mee, maar EUR/USD nadert wel weer 1,27. Nee, ik kan hier helaas nog geen overgave van maken. Ik vond het wel opvallend dat u deze rubriek vanmiddag niet massaal bestormde ondanks die harde daling,. Vrijdagmiddag of berusting?

Goed, waar blijft het geld? In Europa is het vandaag niet in de staatsobligaties gegaan. Zoals het tienjaars EU-staatspapier eigenlijk ook betaamt, daalden de rentes allemaal twee basispuntjes. In de VS zijn dat er nu vier minder. Commodites bleven nog het beste liggen, maar ook hier geen vetpotten.

Het koersenoverzicht van de Nederlandse hoofdfondsen bespaar ik u maar. Laat ik het er op houden dat Boskalis-Westminster, PostNL, ASML en ASMI wél stegen :-) Vanavond houd ik de vinger aan de pols van Wall Street en zondag maak ik de agenda en een vooruitblik op volgende week.

Ondanks dat de beurs op ramkoers is, fijn weekend!


Update 16:55 uur: KPN onder 4 euro

Intussen staat er weer 4,02 op het bord, maar net stond er toch echt 3,99 euro. KPN dus. Ik ben zo ijdel mijn eigen tweetje van zojuist hier neer te zetten:

Update 17:05 uur: Daar gaat m'n mooie verkooppraatje alweer :-)


Update 16:50 uur: SNS Forever, deel 2

Een week geleden schreven we er al over (scroll naar 16:45 uur): de twee beweeglijke perpetuele leningen van SNS Reaal, die onderwerp van veel discussie zijn in het IEX-forum. Op de dag dat SNS Reaal meer dan 10% in het rood ging, presteerden de twee obligaties het om nog harder te dalen.

Kansjes? Bij Ortelius Vermogensbeheer denken ze van wel. In de beleggersnieuwsbrief van vandaag legt de obligatiespecialist uit wat er nu zo interessant is aan de twee SNS 'perps'. 

Met een mogelijke interventie ophanden, denkt Ortelius dat "het aannemelijk is dat de Staat, na conversie van een lening, binnen enkele maanden grootaandeelhouder zal zijn. Wie bijvoorbeeld de 11,25% SNS obligatie beoordeelt kan vaststellen dat er niet alleen 19% rente per jaar betaalbaar is maar dat tevens zicht is op een aanzienlijke koerswinst. Met een koers van zo’n 58% voor deze obligatie (en de hoge rente) zou je kunnen stellen dat sprake is van een interessante risk/reward ratio."

Als voorbeeld geeft Ortelius het geval Friesland Bank, eerder dit jaar. De grafiek laat zien wat er gebeurde toen de Rabobank onder dwang dit hapje moest doorslikken. (Pieter Kort)


Update 16:10 uur: 320 in zicht...

Het is weer bar en boos vandaag, ik gooi miijn koersenbak hier maar in de feed, want waat valt er nog te zeggen? Het zijn nog geen slotstanden, maar volgens mij gaat de AEX nu door allerlei technische steunen heen. Raadpleeg daarvoor vooral uw favoriete technische analist.

Het zijn vooral KPN, SBM Offshore, de financials, maar ook Royal Dutch Shell die de tol betalen cq de index omlaag trekken.  


Update 15:30 uur: Grontmijmeringen

Oh, -2,65%. Het hoeeft al niet meer. Een uur geleden schreef ik in kapitalen GRONTMIJ! op een geel papiertje, zodat ik niet vergeet hierover te bloggen. Op dat moment stond er als ik het mij goed herinner -7,38% op het bord. Maar ja, van -2,65% kijken we bij dit fonds niet meer op, hé?

Wat een mooi, degelijk (dividend)aandeel zou moeten zijn is inderdaad een speculantenspeelbaal. Of u moet uw ogen dicht doen, ze kopen, er de eerstkomende jaren niet meer naar omkijken en hopen en bidden dat het allemaal goed komt. Maar ja, dat is meer lange termijn gokken dan beleggen.

Geen nieuws vandaag, of het moet zijn dat de update van ABN Amro over het fonds foutief doorlinkt naar Cisco. Kan gebeuren. Hoewel, misschieen is het ook wel symptomatisch voor dit bedrijf, waar alles maar mis lijkt te gaan wat maar mis kan gaan.


Update 13:30: Nee, niet weer TomTom, Apple of Facebook!

Wat doet TomTom?
Daalt Apple nog veel verder?
Kan ik Facebook al kopen?

Zo maar een greep uit mailtjes en tweets die ik van lezers krijg en... waar ik maar één antwoord op heb: géén idee! Beste mensen, als ik het wél wist, handelde ik er met al mijn geld op en werd ik no time steenrijk. Dat ik hier de hele dag zit te bloggen om mijn kachel te laten roken, zegt genoeg toch?

Ik lieg, want ik geef altijd twee antwoorden. Bemoei u nou niet met de heetste en hipste aandelen van het moment, omdat het kale feit dat het hete en hippe aandelen zijn al betekent dat u in de regel de boot al hebt gemist. Lees: de grootste koerswinst is weg.

Vooral Facebook is daar een prachtig voorbeeld van. De investeerders van het eerste uur zijn bulkend rijk geworden, dankzij die niet te houden hebzuchtigen die het aandeel op de beursgang kochten voor de hoofdprijs. Over Facebook gesproken, check deze grafiek sinds beursgang:


Juist, Yahoo! dus. Dit is maar een voorbeeldje. Laat zeker als particulier die niet de hele dag achter de koersschermen zit, alles wat hip en hot is voor wat het is. In de regel is uw kans op een groot verlies veel groter dan op grote winst. Zoek zelf onbekende parels, kijk naar gevallen engelen et cetera.

Als we toch in deze sector zitten: kijk bijvoorbeeld naar Nokia, RIM, Dell, Microsoft, Intel, LinkedIn, Groupon (!), of - TomTommers - Garmin. Ik zeg niet dat deze aandelen het (weer) gaan maken, maar u snapt het. Ja, dat betekent véél huiswerk, maar er is geen free lunch op de beurs. Of u moet mazzel hebben.

Update 12:50 uur: It's a beumb!

Zoals René ('Allo 'Allo) Artois altijd de aanval koos als hij door zijn vrouw werd betrapt met de sexy serveerster - "You stupid woman!" - zo voorspelbaar reageren de Fransen op de cover van The Economist deze week. 

Die noemen Frankrijk "the timebomb at the heart of Europe", verwijzend naar het beleid van Francois Hollande, die vooralsnog weigert om de broodnodige hervormingen door te voeren om Frankrijk concurrerend te houden. 

In plaats van zich aangesproken te voelen, buitelen de Franse hoogwaardigheidsbekleders over elkaar heen om dit affront op hoge toon te veroordelen. Volgens premier Ayrault "maakt deze omslag die alleen is bedoeld om meer bladen te verkopen geen enkele indruk op Frankrijk."

Hm, er zijn landgenoten van hem die er anders over denken. (Pieter Kort)


Update 12:45 uur: "Lichtpuntje EU"

Volgens Goldman Sachs gaat het helemaal niet zo slecht met de EU, als we misschien denken na al die slechte BBP-cijfers en inkoopmanagersindices. Gewoon, wal keert schip. Ik citeer uit het persbericht bij het rapprt:

"Euro area PMIs: A dark (cyclical) cloud with a silver (structural) lining."

"De dalende inkoopmanagersindex in de eurozone wijst op een verslechtering van de vooruitzichten voor de economische activiteit. Op basis van historische voorbeelden zouden we in de eurozone een krimp van 0,1% tot 0,2% (kwartaal op kwartaal) kunnen verwachten in het vierde kwartaal.

Maar nadere bestudering van de cijfers toont ook een pluspunt: herstructurering van de economieën in de eurozone gaat voort waardoor onevenwichtigheden binnen de zone minder worden. Zo moet Spanje zich meer richten op verhandelbare producten en minder op de binnenlandse activiteiten zoals de bouw, terwijl Duitsland een omgekeerde ontwikkeling moet doormaken.

Veranderingen in de inkoopmanagersindex per sector suggereren dat een dergelijk verandering onderweg is. Tegen de geaccepteerde wijsheid in lijken deze veranderingen op zich geen directe negatieve invloed te hebben op de economische activiteit. Dit betekent dat de huidige economische zwakte dus vooral cyclisch van aard is."


Update 12:00 uur: Roept u maar!

Aan meningen over de beurs nooit een gebrek, zeker niet als het spannend wordt. Ik heb er een paar voor u verzameld:

 

 

 

 

Ach, het is maar de beurs. Gelukkig is er deze juffrouw nog met een eureka-momentje voor als het echt mis gaat. Liefst 1479 keer geretweet, echt waar :-)

 


Update 11:30 uur: Barista, help!

Het was een noodgreep, maar de dubbele espresso die ik net voor de AEX heb gemaakt mist zijn uitwerking niet, geloof ik :-) De index trekt iets bij.


Update 11:00 uur: Optie-expiratie!

Blunder dat ik vergeet te melden dat er een optie-expiratie is! Vraag me niet naar een expiratiestand om 16:00 uur. Iemand anders misschien, bij voorkeur meelezende IMC- en Optiver-handelaren :-) Het betekent wel dat de AEX begin van de middag extra gek kan doen en dat er na 16:00 uur wéér een significant beweging mogelijk is.


Update 10:45 uur: 322

Deze technische meneer is ook duidelijk:

En hier is de eerste waaghals:


Update 10:15 uur: Rondje langs de velden

Toch weer lager... Had ik niet verwacht, of misschien wel beter gezegd: gehoopt. Mr. Market heeft echter zijn eigen willetje, maar de dag is nog niet om. Voor als u alles tot twee cijfers achter de komma van de AEX wilt weten:

  • De bodems van de handelszone 383-323 sinds de zomer liggen op 323,18 (slot) en 321,77 (intradag).
  • De toppen (tevens de highs van dit jaar) op 338,28 (slot) en 340,23 (intradag).
  • De kelders voor dit jaar zijn gevestigd op 283,07 (slot) en 281,00 (intradag).

De fondsen vandaag:

  • Boskalis-Westminster is natuurlijk winnaar op knetterend volume met die verhoogde outlook.
  • TNT Express en PostNL stijgen op het vliegtuignieuws van de eerste, maar beleggers zijn nog lang niet overtuigd dat de overname (voor 9,50 euro, weet u nog) door UPS nu doorgaat.
  • Waarom Nutreco stijgt? Geen nieuws en geen geruchten, heb ik misschien een advies van een grootbank gemist?
  • SNS Reaal is speelbal van speculanten, maar voor welk fonds geldt dat niet in deze markt met wéér lage omzetten? Air France-KLM vooral. De koers stond vandaag zowel al dik in de plus als in de min.
  • SBM Offshore krijgt nog een forse trap na! Wie durf dit vallende mes op te vangen?
  • KPN... Wat kan ik daar nog over zeggen?
  • Delta Lloyd is de laatste tijd flink uit de gratie bij beleggers.
  • Ondanks peptalk van de CEO krijgt TomTom het weer voor de kiezen.
  • Voor bijna alle andere fondsen geldt dat ze zonder aantoonbare reden de ene dag (flink) stijgen de volgende.. inderdaad.
  • U moet zelf op de lokale markt uw lievelingen opzoeken die vandaag cijferen. Ik ben heel huiverig om die aandelen te bespreken. Door alleen ze te noemen ligt bij die miniscule omzetjes koersbeïnvloeding op de loer. Krijg ik nu een plusje en een plakplaatje in mijn dossier, AFM? :-)

Verder loopt de volatiliteit op nadat die behoorlijk kukelde na de beursopening, EUR/USD zakt weg, maar de Bund future stijgt (voor 2012 begrippen) amper. Alle EU tienjaarsstaatsobligaties doen één à twee basispuntjes minder. Het is sowieso redelijk rustig aan dat front de laatste tijd.

Tja, waar blijft al het geld dan? Cash? Nemen zowel aandelen- als obligatiebeleggers het winstje of de winst voor dit jaar?


Update 09:30 uur: TNT ziet ze vliegen

Eén regeltje uit het commentaar van SNS Securities over de vliegtuigdeal van TNT Express. Leeway = ruimte. Dit is héél duidelijke taal:

"As we see it, the modest EUR 9.5 bid gives UPS enough leeway to please regulators. Hold, target EUR 9.5."


Update 08:45 uur: Pfff...

Het blijft hangen en wurgen voorbeurs:

Volgens FD verlaagt Credit Suisse het koersdoel van SBM Offshore van 12,25 naar 9,25 euro (neutral). Dûh, lijk me typisch zo'n bezit-van-de-zaak-einde-vermaak-advies die analisten zo'n slechte naam hebben bezorgd.


Update 8:30 uur: TNT en Boskalis Express

Goed nieuws! Ik weet alleen niet in hoeverre op die meevaller van Boskalis-Westminster werd gehoopt of dat die werd verwacht (en dus al in de koersen zit). Het kan weer een dol dagje TNT Express (en PostNL) worden. De overname door UPS ziet nu niet zonder meer in de tas, maar het is zeker iets.

Nu de AEX zelf nog... : AEX future (FTI) nu -0,07%...


Update 08:05 uur: IEX Voorbeurs

"Gokje daarom de AEX  misschien nog even lager opent, maar daarna herstel. Het moet toch jeuken bij veel koopjagers dat de index precies onder in de maandenlange range 338-323 staat en ook veel mooie kwaliteitsfondsen deze week flink zijn afgestraft. Zoals altijd bij dit soort bespiegelingen: garantie tot de voordeur."

Tussen haakjes, want ik citeer mezelf van gisteravond. Spannend, want houdt 323 het? Nee, ik ben geen techneut of technaat geworden, maar de historie leert dat als de beurs uit een lange handelszone breekt het rap kan gaan. Ik mag niet meer handelen van mezelf, maar het jeukt om een hefboompje AEX long te gokken.

Met BoskalisWestminster en Fugro cijferen de laatste AEX-bedrijven en er komt nog een reeks small caps door. Verder heeft ook ABN Amro cijfers en let op TomTom! Daarmee ben ik gelijk klaar, want vandaag is er internationaal een non-agenda. Amerikaanse industriële productie over oktober, verder is er niets.

De poltitiek spreekt vandaag ook een woordje mee.

  • Japanse aandelen stijgen flink, omdat het land volgende maand naar de stembus moet.
  • In de VS soebatten de president en het Congres voor het eerst over die fiscal cliff. Reken er maar niet op dat dit een uurtje even is geregeld, zoals normale (zaken)mensen zouden doen. Dit zijn politici.
  • De intussen al 65-jarige oorlog tussen Israël en de Palestijnen laait weer op. De olieprijs reageert er iegenlijk niet op, blijkbaar is die meer in de ban van groeivertraging.

Genoeg, gauw naar de koersen!

  • De futures openen nét in de min. De Bund future opende eentiende hoger, maar daalt nu weer. Wie durft mag voorspellen.
  • Maffe koersen in Azië: Japan speert alweer omhoog op speculatie over een regeringswissel en Shanghai daalt flink. De rest houdt zich als plussen of minnend gedeisd.
  • EUR/USD heeft sinds gisteravond toen ze zo lekker omhoog sneakte, toch moetne inleveren. Halverwege 1,27'ers nu.
  • Goud en zilver staan ook te muffen en kaniemand mij uitleggen waarom nu alweer (zij het licht) oliebenchmarks WTI daalt en Brent stijgt?

Futures om 08:05 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Om klokslag 08:00 uit de newsfeed gepikt. Kijk niet raar op als Renault net als PSA binnenkort ook in Parijs om steun moet aankloppen. Die ze zeker krijgt, want alles beter dan iets aan die heilige veel te hoge loonkosten, veel te korte werkweken en die prenatale pensioenen te doen.

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Belangrijkste buitenlandse KW3-cijferkandidaten

Macro-agenda

  • 08:00 EU: autoverkopen oktober
  • 15:15 VS: Industriële productie oktober (consensus: +0,2%)
  • 16:00 Optie-expiratie

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 november 2012 11:29
    SNS

    TomTom (Kopen 5,00)
    Diverse weetjes: LBS lancering en Nokia Here op iOS


    De feiten:

    Gisteren kondigede TomTom de lancering aan van zijn eigen Location Based Services (LBS) platform waarmee ontwikkelaars binnen de overheid, GIS, volgsystemen en mobiele- en consumentenproducten zelf applicaties kunnen ontwikkelen.

    Het cloud based platform is inclusief toegang tot de kaarten, route functionaliteit en live-diensten en bevat ook software ontwikkelings pakketten (SDK's) voor iOS, Android en Javascript. Prijzen worden gebaseerd op het volume na een gratis proefperiode.

    Ook lanceerde Nokia gisteren een nieuwe voetgangers gerichte kaarten applicatie. Deze komt beschikbaar op Android in 2013 en bij Apple is goedkeuring aangevraagd. Deze ‘Here’ kaarten applicatie bevat geen route instructies (‘turn-by-turn’) voor in de auto, maar wel een 3D overzicht en kan worden gekoppeld aan Google Earth voor gedetailleerd beeld vanuit de lucht.

    Onze analyse:

    De lancering van de LBS-platform betekent dat TomTom een extra inkomstenbron zal creëren, want het is op dit moment niet actief in deze markt. Het voordeel dat TomTom heeft in dit segment is dat ze een bewezen en sterke track record heeft op het gebied van routing en verkeer. Iets wat een concurrent als Microsoft Bing (Google Maps is een andere concurrent) niet heeft.

    Het nadeel van de invoering van een LBS-platform is dat er meer apps op iOS en Android kunnen komen die kunnen concurreren met eigen apps van TomTom. Het zal uiteindelijk uit kunnen werken in het voordeel van TomTom, afhankelijk van het succes van de nieuwe apps, maar voor nu blijven we een beetje voorzichtig over deze beweging.

    De move van Nokia verhuizing is moeilijker te beoordelen. De app biedt wandelnavigatie en geen navigatie voor in de auto. En het is nog niet eens zeker of Apple deze applicatie zal accepteren. CEO Cook heeft in het openbaar excuus van klanten van Apple gewezen in de richting van alternatieve betaalde en gratis navigatie applicaties vanwege de problemen met zijn eigen voor geïnstalleerde Apple Maps applicatie. Wat suggereert dat Nokia toestemming zou kunnen krijgen.
    Dit zou uiteindelijk negatieve gevolgen kunnen hebben. Dat zou gebeuren als Nokia op een later moment besluit om ‘turn-by-turn’ autonavigatie toe te voegen aan haar applicatie.

    In dat geval komt Apple’s eigen navigatie in een moeilijke situatie omdat Nokia Drive een goed product is. Zou Apple Nokia de kans geven om een dominante kracht te worden binnen het Apple platform, terwijl Nokia ook een concurrent van Apple is in de telefoonwereld? We zullen zien.


    Conclusies en actie:

    De introductie van de TomTom LBS platform kan uiteindelijk een positieve impact hebben doordat de inkomsten daaruit groter zijn dan het verlies aan inkomsten door concurrerende applicaties. Maar we blijven een beetje voorzichtig in eerste instantie.

    Met betrekking tot de introductie van Nokia Here op Android en iOS zien we geen directe bedreiging, tenzij 1) Apple bereid is om Nokia op te nemen en 2) Nokia ook turn by turn navigatie en andere functies gaat toevoegen aan de wandelnavigatie. Dan kan het een erg negatieve impact hebben.
  2. forum rang 6 haas 18 november 2012 15:10
    Goldman Sachs verhoogt het houdadvies voor Fugro naar kopen (Strong buy )

    woensdag 31 oktober 2012 - 08:00u - Advies opvolgen met een turbo oplossing?
    Goldman Sachs verhoogt het koerdsoel van Fugro naar € 75,00 van € 71,00. Het houdadvies van maandag 2 april 2012 wordt vervangen door een koopadvies. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -2,76%.
  3. [verwijderd] 18 november 2012 15:25
    Ik snap dat je wellicht in dubio staat vwb het hangen van gewichten aan Geert S. Het noemen, daar valt inderdaad toch wat voor te zeggen maar valt er niet nog veel meer te zeggen voor het niet noemen van deze man?

    Zou het niet noemen veel beter passen in een overgang naar een financieel meer fatsoenlijke maatschappij? Volgens mij is die trend al gezet en wordt daar voetje voor voetje steeds meer invulling aan gegeven. Er is meer "veroordelende" aandacht in de media voor lieden in een vooraanstaande positie die denken dat ze elke regel aan hun laars kunnen lappen en ook de politiek probeert al een tijdje iets meer te doen aan buitensporige excessen als het gaat om beloningen. Verder nemen programma's als Opgelicht in aantal toe en lijkt het oogluikend toestaan van wat fraude aan draagkracht te verliezen. Zelfs Aart Taart in Culemborg wordt aangepakt.

    En hier wordt Schaaij geciteerd en derhalve serieus genomen. Voor hoe lang het nog duurt, mag ik hopen.
  4. kwast-c 18 november 2012 17:13
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 18 november 2012 15:25:

    Ik snap dat je wellicht in dubio staat vwb het hangen van gewichten aan Geert S. Het noemen, daar valt inderdaad toch wat voor te zeggen maar valt er niet nog veel meer te zeggen voor het niet noemen van deze man?

    Zou het niet noemen veel beter passen in een overgang naar een financieel meer fatsoenlijke maatschappij? Volgens mij is die trend al gezet en wordt daar voetje voor voetje steeds meer invulling aan gegeven. Er is meer "veroordelende" aandacht in de media voor lieden in een vooraanstaande positie die denken dat ze elke regel aan hun laars kunnen lappen en ook de politiek probeert al een tijdje iets meer te doen aan buitensporige excessen als het gaat om beloningen. Verder nemen programma's als Opgelicht in aantal toe en lijkt het oogluikend toestaan van wat fraude aan draagkracht te verliezen. Zelfs Aart Taart in Culemborg wordt aangepakt.

    En hier wordt Schaaij geciteerd en derhalve serieus genomen. Voor hoe lang het nog duurt, mag ik hopen.
    Inderdaad! Opgelicht zou waarschijnlijk een progamma kunnen volmaken met de ( meeste) lieden die hier aan tafel verschijnen.
  5. Henk en Ingrid 19 november 2012 00:27
    quote:

    kwast-c schreef op 18 november 2012 17:13:

    [...]
    Inderdaad! Opgelicht zou waarschijnlijk een progamma kunnen volmaken met de ( meeste) lieden die hier aan tafel verschijnen.
    de gasten van Harry Mens, en Geert Schaaij dus ook, zijn ook niet serieus te nemen, alleen al vanwege het feit dat ze flink geld neerleggen om daar in de uitzending te komen. Echter is er wel degelijk een 'Schaaij effect'. Wanneer Schaaij een aandeel op zondagochtend aanprijst danwel afraad dan is dit 's maandags vaak in de koers terug te zien.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links