Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Spannend!

Update 17:45 uur: Slot

Verdorie, ik heb niet goed opgelet. Ik wijd vandaag uit over diverse fondsen, maar ik heb gemist wat misschien wel de Beweging van de Dag is. Kijk eens naar SNS Reaal rond 13:00 uur. Nu ik dit zo zie, zegt de cynicus in mij dat die KW3-cijfers van de systeembank morgen voorbeurs wel eens kunnen meevallen...

Voorbarig en koffiedik kijken natuurlijk, maar wie krabt zich niet achter de oren bij siginificante koersuitslagen vlak voordat cijfers of belangrijke, koersbepalende nieuwtjes uitkomen?

Nog even het slotrondje dan maar. Een beursdag om snel te vergeten. Da arme PostNL kreeg nog een trap na op het slot. Wellicht herstel morgenvroeg...? Verder valt er niet veel toe te voegen aan wat ik vandaag al over diverse Damrak-aandelen schreef. EUR/USD is wat mij betreft nu het grootste zorgenkindje.

Oh ja, Mevrouw Beurs Vandaag kan de pot op, ik laat vanavond mijn koersenbak A.A.N. Vrijdagavond moest ik die onder enorme verwensingen en bedreigingen uitzetten en ja hoor, een complete sell-off gemist. In principe is er niks meer te doen op Wall Street, maar zeg nooit nooit.


Update 17:15: Air France-KLM stijgt op

Van flinke dalers tot enthousiaste stijgers in een paar uur tijd. Vanochtend even de verkopers laten uitrazen en hoppa, daar gaan we weer. Air France-KLM is gewoon niet te houden dit jaar en staat nu op alweer op +1,95%. Arcadis (nu +1,34%) vertelt min of meer hetzelfde verhaal vandaag.

Zal mij benieuwen of er in de slotminuten nog meer mooie-fondsen-van-de-laatste-tijd-maar-dalers-van-vandaag worden opgevist.


Update 17:00: Niet Barack of Mitt, maar Bill!

Kan Bill Clinton niet alsnog meedoen aan de presidentsverkiezingen? Ik zit te googlen op Amerikaanse presidenten en rendement en het is ongelooflijk hoeveel data er opborrelt. Omdat er bijna altijd een vergelijking met de Dow Jones (anno 1896) uitrolt, zoek ik een staatje vanaf die datum.

Helaas, misschien wel in hun zucht de uitslag in het voordeel van Republikeinen of Democraten te doen uitvallen, wordt er veelal vanaf de jaren zeventig, het einde van de Tweede Wereldoorlog of 1929 geredeneerd. Toch heb ik een aardige tabel vanaf 1900 gevonden in de NY Times:

Helaas, FDR is al héél lang niet meer en nu begrijpt u waarom ik Clinton terug wil in het Witte Huis :-) Goed, dat was het verleden. Morgen probeer ik uit te vlooien wie van de Witte Huis-kandidaten Barack Obama en Mitt Romney op papier het beste is voor de beurs in de komende vier jaar.


Update 16:00 uur: Accell voelt de pedalen niet

Wedstrijdje fietsen tegen JPMorgan Asset Management? In mijn blogje van 11:45 ziet u dat het Amerikaanse huis een short-positie heeft in Accell. Dat weerhoudt beleggers er niet van om vandaag op het dubbele volume van de laatste tijd het aandeel flink omhoog te kopen: +2,37% nu.

Ik vind het de opvallendste stijger van de dag binnen de drie Amsterdamse indices. Er is geen nieuws en er zijn geen geruchten. Aan de omzet en het boek ziet u dat met een paar flinke orders de koers in vuur en vlam is te zetten, een bekend fenomeen onder de kleinere aandelen op het Damrak.

Met een beurswaarde van krap 320 miljoen euro is Accell toch geen kleintje! Hoewel het aandeel dit jaar met -7,3% fors achterblijft op de AEX met +8,0% (door alweer een slechte zomer...?) blijft het een van de betere Nederlandse aandelen deze eeuw. Stockpickers nu aan het werk soms?

Oh, u vindt van de AScX-aandelen Macintosh met +4,34% nu een nóg opvallende stijger dan Accell, zeker gezien die koersdoelverlaging vandaag van SNS Securities? Daar zit wat in, maar er is een omzet van slechts 600 stukkies... Doe wat u niet laten kan, maar ik verbind daar geen conclusies aan.  


Update 15:00 uur: Bonne chance, Monsieur le Président

"De arbeidskosten in Frankrijk moeten snel en drastisch omlaag, wil het land internationaal mee kunnen blijven doen", schijft ANP. "Dat staat in een advies dat Louis Gallois, oud-topman van spoorbedrijf SNCF en lucht- en ruimtevaartconcern EADS, maandag heeft overhandigd aan de Franse regering."

"Gallois was door de regering van president François Hollande gevraagd aanbevelingen te doen om de Franse concurrentiepositie te verbeteren en de kwakkelende economie een impuls te geven. Zijn belangrijkste conclusie is dat de totale arbeidskosten snel met minstens 30 miljard euro omlaag moeten."

U weet dat Hollande de crisis te lijf gaat - op zijn manier dan - met enerzijds forse belastingverhogingen, anderzijds forse pensioenleeftijdverlagingen én het volkomen heilig verklaren van de 35-urige werkweek. Hoe desastreus dat uitpakt, maakt FT Alphaville duidelijk in een blog over dat Gallois-rapport.

De tekst moet u zelf maar lezen, maar ik pik er twee grafieken uit. Ten eerste Frankrijk versus Duitsland en... tja, La Douce France doet gewoon niet meer mee:

Ten tweede ziet u hoe de arbeidskosten in vier van de vijf PIIGS-landen werkelijk omlaag vliegen. Die worden zo vanzelf weer concurrend. Alleen Italië moet ook nog wakker worden. Kortom: bonne chance, Monsieur le Président met uw economische politiek.


Update 13:00: Pssst, PostNL kopen?

Met slechte, tegevallende kwartaalcijfers komen in een dalende markt, dan gaat het vaak hard, hard naar beneden. Zie PostNL vandaag. Nu -9,43% op 2,82 euro. Moet u dit vallende mes al opvangen, nog wachten of (voor altijd) van afblijven? Ik gooi een balletje op op Twitter:

Als ik meer reacties krijg, zet ik die er uiteraard bij. Als u zelf een technische of fundementele mening hebt, bent u van harte welkom in de comments. Van beleggers voor beleggers, is tenslotte het motto hier op IEX.nl


Update 12:30: New York: drie uur parkeren à 73 dollar

Driedubbele hotelprijzen, douchen voor 35 dollar, telefoon opladen voor 5 dollar en - mopperende Amsterdammers opgelet - 73 dollar om een auto drie uur te parkeren?! Om over ondergelopen kelders leegpompen maar te zwijgen... Zo rolt New York door de Hurricane Sandy ellende, volgens Bloomberg.

Ja, daar krijg je als getroffen New Yorker wel even zwaar de blues van. En wie heeft er rotweer ooit hemeltergender bezongen dan Lady Day herself?


Update 11:45: Check Short Selling Register

Betrapt, kijk eens wie uw TomTommetjes, ASMIetjes, SNS'jes, Aperammetjes, Imtechjes en AMG'tjes aan het s.l.o.p.e.n. zijn :-) Serieus, ik kende het niet, maar er let iemand goed op:

Check hier de lijst op de AFM-site:


Update 11:30: "Europese aandelen goedkoop"

Oh jee, een uitbrander van Goldman Sachs in de mail. Vanochtend voorbeurs schreef ik nog: "(...) gezien de economische en winstontwikkelingen is er geen reden voor aandelen om verder te stijgen. Ze zijn mooi geprijsd zo. (...)" The Firm meent echter dat Europese aandelen juist wél goedkoop zijn. Het persbericht schrijft:

"De lage koers-winstverhouding is het onderwerp in het laatste deel van het onderzoek naar de prijzen van Europese aandelen. Ook al zijn de winstverwachtingen in de huidige recessie niet hoog, aandelen blijken aantrekkelijk geprijsd. Niet alleen in de periferie van Europa en niet alleen in bepaalde exclusieve sectoren."

U weet dat koerswinstverhoudingen er in alle soorten en maten zijn - gerealiseerde winst, huidige winst, verwachte winst et cetera - en Goldman Sachs gebruikt de beroemde tienjarige koerswinstverhoudingen van professor Robert Schiller. Die is vooral bedoeld om te corrigeren voor de economische cycli.

En hoe ziet die koerswinstverhouding er uit volgens Goldman Sachs? "The Shiller PE of the European market is currently 12.1x compared with a historical average of 18.2x, a 34% discount."


Update 11:00 uur: "Leve de beleggingstax!"

Ik overdrijf met die kop, maar Corné van Zeijl maakte vrijdag in zijn FD-column een aardig punt over de beleggingstax van 0,1%, die de nieuwe regering wil invoeren. Waarom dan ook geen spaartax van 0,1%, vraag ik mij af. Want zo wordt wéér verkeerd gedrag beloond. Te veel sparen is niet goed, zoals nu gebeurt.

Ik dwaal af. Van Zeijl meent dat de tax misschien onbedoeld ons aanzet tot beter beleggen, lees: minder snel dure transacties doen die uiteindelijk meer rendement kosten dan dat ze opleveren. Een originele gedachte :-)

Vandaag is Van Zeijl ook al weer bij de les:


Update 10:15 uur: Rondje langs de velden

Het is inderdaad een rondje vandaag. Vrijwel nul omzet tot dusverre op het Damrak, alleen PostNL en TNT Express springen eruit. Om de verkeerde reden, ook dat nog.

  • PostNL krijgt er dus ongenadig van langs op die cijfers vanochtend en sleept TNT Express mee. U kunt uiterlijk vrijdag uw stukken van de laatste aanmelden voor het openbare bod van UPS. Dat kan wellicht nog vuurwerk opleveren deze week
  • USG People en TenCate springen er positief uit, zonder dat er nieuws is. Houd het bij de eerste op speculatie. Op het USG People forum maken ze elkaar bijvoorbeeld weer gek met overnamefantasie. TenCate is wellicht een mooie stockpick (flink achtergebleven) in de ogen van sommigen na die cijfers vorige week?
  • Wie als bedrijf snelle koerswinst op hetbord wil zien, moet blijkbaar zijn eigen naam te koop zetten zoals CSM doet
  • De financials dalen collectief, zal wel iets met EU-spanningen te maken hebben (Griekenland!) en wellicht al die cijfers deze week van diverse EU-banken (lees: vooral Franse) met hoge exposure naar Griekenland toe
  • Vastgoed blijft ook collectief in mineur
  • Air France-KLM, ASML, Arcadis, Brunel, Wessanen, Xeikon en noem ze verder maar op. Het lijkt dat vooral bij de snelle stijgers van vrijdag winst wordt genomen. Sligro is het enige fonds dat de normale dagomzet er al ruim doorheen heeft, maar de koers doet 0,00%

Update 09:45 uur: Bonds films

Terwijl EUR/USD nu op 1,2798 volgens de newsfeeds staat te wanhopen over die Griekse EU-IMF steunpakketstemming woensdag, lijken de obligatiemarkten meer bezig met Spanje en Italië. Ach, valt wel mee, toch? Ik heb de indruk dat de uitslagen op deze markt de laatste weken en maanden minder groot worden.


Update 09:30 uur: Rechter zegt A, maar geen B bij ABN Amro

Blijkbaar is het in Australië niet anders dan hier. ABN Amro en en Standard & Poor's krijgen van een Australische rechter op hun donder, omdat - ik citeer het ANP-bericht - ze (...) "twaalf gemeenten bedrogen door ze zogeheten constant proportion debt obligations (CPDO) te verkopen."

"S&P gaf de door ABN Amro bedachte beleggingsinstrumenten de hoogste rating (AAA). Daarmee werden de gemeenten ervan overtuigd dat hun beleggingen veilig waren. Binnen een half jaar vaagde de crisis echter 90 procent van het belegde geld ofwel 16 miljoen Australische dollar weg."

Ik ga het echt niet opnemen voor S&P en ABN Amro, maar wat hebben twaalf huis-, tuin- en keukengemeentes ook te zoeken in - ik heb er nog nooit van gehoord - constant proportion debt obligations? Had de rechter die ook niet een uitbrander moeten geven wegens onverantwoord gedrag?

Net als onze woningbouwverenigingen, scholen et cetera die zich branden aan de derivaten. Tja, dat soort semi-overheidsbedrijven wilden in de gouden tijd ook graag de grote jongens uithangen en zitten nu op de blaren. Het is mij te gemakkelijk daar alleen de banken de schuld van te geven.


Update 09:15 uur: "PostNL zo slecht nog niet"

Eindelijk een reactie op de cijfers van PostNL, dat nu met -6,35% in de touwen hangt. SNS Securites is niet onder de indruk en handhaaft haar buy:

"Although support from quarterly numbers would be nice, don’t draw too many conclusions from the summer alone. Targeting 5x 13E EV/EBITDA for the real thing after taking into account the sale of TNTE, de-risking the pension fund and discounting the non-Dutch peripherals. Target EUR 5.85."

Update 09:45 uur: technisch analist Nico Bakker schudt wel zijn hoofd:


Update 08:45 uur: Duimen draaien

Stilletjes nog voorbeurs...

Ik heb het hier al vaker geschreven: zeg Griekenland, kijk eens naar de Ieren hoe die hun problemen aanpakken en... hoe zich dat uitbetaalt

Dan hebben we deze meneer nog:

En waar kennen we deze dame toch van?


Update 08:05 uur: IEX Voorbeurs

Spannend weekje. Op papier dan. China stelt nieuwe leiding aan en de VS kiezen een president. Het Griekse parlement stemt over een nieuw rondje door EU en IMF afgedwongen economische zelfmoordbezuinigingen en er komt een reeks Europese banken met cijfers. Halflekke banken vooral.

Dinsdagnacht dus. Wie wilt u in het Witte Huis? Vertel in de comments wie en in één regel waarom. Ik zeg Mitt Romney! Niet omdat ik een fan van 'm ben (ik vind 'm niet zo snugger), maar van die Change van Obama is niks terecht gekomen en in onze media is hij een heilige. Daar word ik contrair van :-)

De belangrijkse punten uit de weekagenda ziet u onderaan deze rubriek. Alle namen - en dat zijn er heel veel, want het halve Damrak komt door met KW3-cijfers - ziet u in de agenda onderaan in onze IEX One Monitor. Eerst vandaag. Cijfers zijn er van PostNL en dat ziet er niet goed uit. Cryo-Save is er ook.

AEX 338-323

Oh ja, het is mijn ervaring dat hoe heftiger de agenda er uit ziet, hoe minder de  koersen uiteindelijk bewegen... Maar let goed op, nadat vrijdag Wall Street flink bakzeil haalde. Om over EUR/USD, goud en olie maar te zwijgen. Zoekt de AEX weer de onderkant van die maandenlange 338-323 range op?

Ik neig zelf meer naar fundamenteel dan technisch en gezien de economische en winstontwikkelingen is er geen reden voor aandelen om verder te stijgen. Ze zijn mooi geprijsd zo. Dat wil niet zeggen dat ze niet kúnnen stijgen, want als Mr. Market denkt het volgend jaar beter gaat, kan het wel. Of andersom...

Genoeg leesvoer op uw nuchtere maandagochtend maag, hoe openen de koersen?

  • De futures openen natuurlijk lager, maar de Amerikaanse plussen alweer. De Bund future opent ruim hoger en bevestigt zo de aandelendaling
  • Op Australië na kleurt heel Azië lichtrood. De -0,88% voor Indonesië is nog de grootste koersuitslag
  • EUR/USD trekt iets aan, maar staat nog altijd in de onderste regionen van de 1,28'ers. Griekse onzekerheid heet dat
  • Goud, zilver en oliebenchmarks WTI en Brent trekken voorzichtig aan die na die afstraffing vrijdag

Futures om 8:05 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Als Newsweek, Economist of Barron's een hype groot op de cover zetten, is het einde meestal nabij. Denk nog eens goed na of u nu nog die dure hoogdividend aandelen moet kopen, of - als u al een lekker ritje hebt gemaakt - eens naar iets anders moet uitkijken.

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

KW3-cijferkandidaten

Marco-agenda

  • 02:45 China: HSBC services PMI oktober
  • 10:30 EU: Sentix beleggersvertrouwen november (consensus: -20,0)
  • 15:00 Frankrijk: obligatievelingen
  • 16:00 VS: ISM non-Manufacturing Index oktober (consensus: 54,9 )
  • Slotdag G20 Mexico

Weekagenda

Hieronder heb ik de meest cruciale agendapunten voor deze week verzameld. Alle potentiële market moving events heb ik vet gemaakt. U ziet verder alleen cijferende AEX-fondsen en financials, maar het halve Damrak komt door. Alle namen ziet u in de agenda onderaan in onze IEX One Monitor.

Bij de buitenlandse namen heb ik me tot de banken beperkt, waarvan er een aantal rondstuiteren met ietwat veel exposure toe naar de PIIGS-landen. Misschien dat die nog wat los maken. Want hoewel nog talloze bedrijven moeten cijferen is de marktimpact van het KW3-cijferseizoen nu wel voorbij.

Maandag 5 november

  • 02:45: China: HSBC services PMI oktober
  • 07:00: PostNL: cijfers KW3
  • 07:00: HSBC: cijfers KW3
  • 16:00: VS: ISM non-Manufacturing Index oktober (consensus: 54,9 )
  • Slotdag G20 Mexico

Dinsdag 6 november      

  • 07:00: DSM: cijfers KW3
  • 08:00: SNS Reaal: cijfers KW3
  • 09:15-10:00 services PMI’s EU-landen
  • 12:00: Duitsland: fabieksorders september (consensus: -0,5%)
  • VS: presidentsverkiezingen
  • Griekenland: algemene staking

Woensdag 7 november      

  • 07:00: ING: cijfers KW3
  • 07:00: BNP Paribas: cijfers KW3
  • 08:00: Wolters Kluwer: cijfers KW3
  • 09:00: Unilever: 0,24 euro ex-interimdividend
  • 11:30: Duitsland: obligatieveilingen
  • 12:00: Duitsland industriële productie september (consensus: -0,5%)
  • 14:30: EU: economische voorspellingen ECB
  • Griekenland: stemming parlement steunpakket EU & IMF

Donderdag 8 november      

  • 07:00: Aegon: cijfers KW3
  • 07:00: KBC: cijfers KW3
  • 07:00: Dexia: cijfers KW3
  • 07:00: Société Générale: cijfers KW3
  • 07:00: Commerzbank: cijfers KW3
  • 08:00: Corio: cijfers KW3
  • 08:00: Reed Elsevier: cijfers KW3
  • 08:00: Delta Lloyd: cijfers KW3
  • 10:30: Spanje: obligatieveilingen
  • 13:45: EU: rentebesluit ECB (consensus: unch 0,75%)
  • 14:30: EU: persconferentie ECB-president Mario Draghi
  • China: 18e Volkscongres

Vrijdag 9 november      

  • 06:30: China: industriële productie september (consensus: -+9,4%)
  • 07:00: Crédit Agricole: cijfers KW3
  • 08:45: Frankrijk: industriële productie september (consensus: -1,0%)
  • 10:00: Italië: industriële productie september (consensus: -1,4%)
  • EU: ecofin EU-budget

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kolenboer 5 november 2012 08:32
    quote:

    abscholten schreef op 5 november 2012 08:22:

    OBAMA!, Omdat hij de afgelopen 4 jaar teveel tegenwerking van de republikeinen heeft gehad om zijn voorgenomen veranderingen door te zetten en omdat Romney en de zijnen veel conservatiever zijn dan ze zich nu nog voordoen (ik wil vooruit, niet achteruit).
    Is er wat vooruitgegaan dan? Het enige wat Obama gedaan heeft is zinloos geld uitgeven. De enige groei die ze doorgemaakt hebben is dat ze nog dikker en volgevretener zijn dan in 2008.
  2. [verwijderd] 5 november 2012 08:40
    Obama laat nu overal US-drones vliegen om bommen te droppen en Bernanke strooide geld vanuit een drone. Met Romney krijgen we weer oorlog, tussen VS en Iran of is drie op een rij verliezen(vietnam, irak, afghanstan) een lesje geweest? Tussen Iran en de VS werd al strijd gevoerd in Libanon, zegt men.
  3. Henk en Ingrid 5 november 2012 09:05
    quote:

    korbe007 schreef op 5 november 2012 08:40:

    Obama laat nu overal US-drones vliegen om bommen te droppen en Bernanke strooide geld vanuit een drone. Met Romney krijgen we weer oorlog, tussen VS en Iran of is drie op een rij verliezen(vietnam, irak, afghanstan) een lesje geweest? Tussen Iran en de VS werd al strijd gevoerd in Libanon, zegt men.

    Ik denk dat zelfs Romney zich nog wel een keertje achter de oren krabt voor hij Iran binnenvalt. Iran is geen Irak of Afghanistan wat je zo maar even binnenvalt. Iran heeft een enorm landleger met veel vuurkracht, kan zo de olietoevoer vanuit het Midden-Oosten lamleggen, en heeft wellicht al kernwapens ontwikkeld (en misschien zijn ze ook nog wel gek genoeg om ze te gebruiken ook).
  4. [verwijderd] 5 november 2012 09:05
    Het is opvallend stil geweest in de Nederlandse media rondom deze verkiezingen in de VS, zeker i.v.m. de euforie over Obama van vier jaar geleden. Ik denk niet dat Obama slechter is geweest dan Bush jr. maar daar houdt het dan ook wel een ongeveer mee op wat mij betreft. Mijn recalcitrante instinct zegt daarom Romney, hoewel ik denk dat het voor wie dan ook moeilijk wordt om dit land waar elke maand 100 miljard schuld door de overheid wordt gecreëerd op de rails te krijgen.
  5. N. Koerts 5 november 2012 09:29
    Absoluut Obama. Ik hoef geen president die vind dat verkrachte vrouwen geen abortus mogen, homo's beter kunnen verdwijnen, de allerrijksten een belastingverlaging moeten krijgen, wat weer ten koste gaat van de middenklassen en als laatste geen president die vind dat mensen geweigerd mogen worden door zorgverzekeraars omdat de kans te groot is dat ze ziek worden.

    Allemaal in 1 zin.

    Niels Koerts
  6. [verwijderd] 5 november 2012 15:32
    Waarom koopt Deutsche Post Postnl niet..? krijgen ze ook nog een superbonus wanneer UPS TNT koopt. ( Deutsche Post regelt eea wel even met de EU..) Obama wint met twee vingers in de (lucht ) neus. Maar zal 4 zware jaren krijgen, republikeinen zullen alles doen om hem lam te leggen. Over 4 jaar weer een Bush, of andere republiekein.
  7. [verwijderd] 5 november 2012 15:38
    Een kandidaat die de belasting nog verder wil verlagen op een manier dat de rijksten (hijzelf dus) er het meest van profiteren, iemand die niet kan vertellen hoe de 'loopholes' en 'deductions' uit het belastingsysteem gehaald kunnen worden, waardoor de Amerikaanse schuld en het begrotingstekort nog verder oplopen, iemand die nu de gematigdheid zelve uithangt, maar radicale rechtse praat uitsloeg (over homo's, vrouwen, uitkeringstrekkers, Iran), toen hij de Republikeinse kandidatuur nog moest veroveren, zo iemand daar stem je toch nooit op.

    Blijft Obama over. Anders wordt het nog erger.

    GW
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links