Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: AMG, Brunel, ASML & goud

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 oktober 2012 09:42
    Spaanse downgrade positief voor de markt want dit maakt een aanvraag voor bailout meer waarschijnlijk.

    Tuurlijk, niets is meer negatief.

    ff kijken of we iets nog gekkers kunnen bedenken :

    Kernbom op Spanje positief voor spanje aangezien bouwbedrijven weer iets te doen hebben.

    Zoiets??

    Helemaal de weg kwijt.

    Ik moet duidelijk wat van dat spul hebben dat Schauble slikt.
  2. [verwijderd] 11 oktober 2012 10:36
    Beste Arend,

    Die 42 euro in dit rapport is de koers van 9 oktober, niet hun oude koersdoel.

    Zij, deutsche bank, hebben op 28 augustus hun advies gewijzigd naar sell, herhalen dit nu en hun koersdoel van 40 naar 35 en herhalen dus nu ook dit koersdoel.
    Dus er is geen verlaging van het koersdoel door Deutsche Bank vandaag.

    Niet dat ik positief ben op ASML.
    ASML heeft al aangegeven bij een investor dag bij Deutsche Bank dat ze het verwachte aantrekken van de NAND in Q4 inslikken, maar herhaalden toen wel nog hun verwachting voor heel H2 die 2 tot 2,2 miljard omzet bedraagt en dat ze 1,2 miljard gaan halen in Q3 en dus de verwachting voor Q4 1 miljard is.

    En 2013 gaat inderdaad niet aantrekken en de nieuwe orders liggen nog onder deze miljard.
    Als je dan voor 2013 een gelijkblijvende omzet zou aanhouden zoals Q4 dan kun je ook maar 1 kant op met de winst en dat is omlaag in 2013 tov 2012 net als 2012 al lager is dan 2011.

    De verwachtingen zijn inderdaad veel hoger met uitschieters zoals Susquahanna (of hoe je die ook schrijft) met $80 en Bernstein, toch ook geen kleintje, met 58 euro, maar dan ook wpa verwachtingen van boven de 4,50 euro.
    Kreeg natuurlijk geen reactie op mijn mails aan hun waar ze dat in godsnaam vandaan halen en kon dan ook alleen maar concluderen dat de Amerikanen weer bezig waren om contrair te handelen of gewoon hun eigen clienten portefeuilles vol proppen met de aandelen die ze zelf nog hadden, dat kunnen ze natuurlijk niet doen bij een sell advies.

    Niet voor niets hoor je nu in een paar dagen ook Wells Fargo, Goldman Sachs en JP Morgan roepen dat je nu in aandelen moet.
    Logisch met die bijna 5yr highs in Amerika en de economische wereld in puinhoop.

    En de CEO van ASML is ook niet gek en die verkocht bijna alles wat hij kon verkopen aan aandelen en opties die hij had in ASML rond maart dit jaar nog onder de 35 euro en sindsdien is de situatie alleen maar verslechterd.

    En dan moet ik als particulier de aandelen 20% hoger gaan kopen bij slechtere omstandigheden dan de CEO zelf verkocht heeft....

    WPA verwachting 2013 inderdaad 2.50 en dan is in de huidige omstandigheden de koers van ASML veel te hoog, maarja, eerst maar wachten op de cijfers volgende week en dan gaan hopelijk ook die Amerikaanse partijen met die waanzinnige koersdoelen dat ook inzien, of ik zit er zelf compleet naast, dat mag ik natuurlijk nooit uitsluiten.
  3. [verwijderd] 11 oktober 2012 10:58
    Die grafiek van Pimco snap ik niet.

    Wat is er zo aantrekkelijk aan het feit dat de koers nog 12% onder het achterlijke niveau van 1980 staat wat toen al een enorme spike was die nergens op sloeg.

    Als je kijkt naar wat toen een wat normaler niveau was zonder de extremen en je laat dan de inflatie los dan kom je echt niet in de buurt van de huidige goudprijs en kan ik de sceptici wel begrijpen.

    Maar mocht door al dat geprint de inflatie flink stijgen dan wordt goud natuurlijk aantrekkelijker.

    Maar waarom was in die grafiek de lijn zo dicht bij het niveau van 1970 zo rond het jaar 2000, we hebben toch geen deflatie gehad.

    Waar wordt allemaal rekening mee gehouden in die grafiek, ik heb het hele pimco stuk zelf ook gelezen maar ik snap het niet en hoop dat iemand mij kan uitleggen hoe ik die grafiek wel moet lezen.
  4. [verwijderd] 11 oktober 2012 14:52
    Beste Arend Jan,

    Het is geen grap, maar 1 staat heeft zijn cijfers niet ingeleverd en daarom vallen die jobless claims zo laag uit.

    Inderdaad erg convenient werd er al meteen geroepen met het vice presidents debate morgen.

    De vraag is natuurlijk om welke staat het gaat, californie heeft heel veel steun aanvragen, Alaska of Hawaii natuurlijk een stuk minder.

    Heb nog niet gezien welke het is anders kunnen ze mogelijk het gemiddelde van de afgelopen paar weken van die staat er bij op tellen en dan kom je aardig in de buurt.

    Maar er gingen inderdaad al meteen wat lampjes branden bij de mensen die de cijfers sowieso al niet geloven.
  5. [verwijderd] 11 oktober 2012 15:15
    Krijg het zelf niet gevonden maar op het Wall Street Journal moet dit gestaan hebben en dit staat weer op meerdere blogs en amerikaanse forums;

    From the WSJ: "A Labor Department economist said one large state didn't report additional quarterly figures as expected, accounting for a substantial part of the decrease."

    Heb nog geen link.
  6. [verwijderd] 11 oktober 2012 15:19
    Updated October 11, 2012, 8:43 a.m. ET
    U.S. Jobless Claims Fall
    Article
    Comments (5)
    MORE IN MARKETS »

    smaller
    Larger
    By SARAH PORTLOCK AND TOM BARKLEY

    The number of U.S. workers filing applications for jobless benefits fell last week, a hopeful sign for the job market following the recent drop in the unemployment rate to its lowest level since January 2009.

    Initial jobless claims--a measure of layoffs--were down by 30,000 to a seasonally adjusted 339,000 in the week ended Oct. 6, the Labor Department said Thursday. Economists surveyed by Dow Jones Newswires had forecast 365,000 new applications for jobless benefits last week.

    However, the report may not be as positive as the sharp drop indicates. A Labor Department economist said one large state didn't report additional quarterly figures as expected, accounting for a substantial part of the decrease.

    Claims for the week ended Sept. 29 were revised up to 369,000 from an initially reported 367,000.

    The four-week moving average of claims--which smoothes out volatile weekly data--fell to 364,000, the lowest level since the week ended March 31.

    Last week, the Labor Department reported the country's unemployment rate dropped to 7.8% in September, the lowest number since January 2009. That report also said payrolls--which are obtained in a separate survey of employers--increased by a seasonally adjusted 114,000 jobs last month.

    Thursday's jobless claims data showed the number of continuing unemployment benefit claims--those drawn by workers for more than a week--fell by 15,000 to 3,273,000 in the week ended Sept. 29. Continuing claims are reported with a one-week lag.

    The number of workers requesting unemployment insurance was equivalent to 2.6% of employed workers paying into the system in the week ended Sept. 29. The rate has remained constant since mid-March.

    The Labor Department report on jobless claims can be accessed at: www.dol.gov/opa/media/press/eta/ui/cu...

    Write to Sarah Portlockat sarah.portlock@wsj.com and Tom Barkley at tom.barkley@wsj.com.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links