Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bezuinigingsmoe

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2012 11:00
    quote:

    text schreef op 13 juli 2012 10:20:



    Hahahaha.....

    Een citaat van Corné: "Tenminste dat hoor ik vaak, ik ben er zelf niet geweest." Als je adviezen ook op die manier zijn gebaseerd, dan voorzie ik weinig goeds in de nabije toekomst.

    Ik zou me toch onderhand schamen als ik voor een 'voormalige' rode werkgever zou werken, die aan het eind van de hoogconjuctuur verblind is geraakt door het grote geld, (Ook al zo'n term van het FNV-gehalte....), en daarmee het bedrijf naar de kelder heeft gebracht.

    fd.nl/ondernemen/861413-1207/goldman-...

    Het is in- en intriest dat een 'socialistische' bank met comunistische trekjes , een rasechte kapitalist in de arm neemt om de boel te redden van de ondergang. Ooit was het eens een solide bank.

    De term systeembank is er opgeplakt door de Pvda & SP-lobby. Niks meer en niks minder.....

    Een fijne dag verder, Corné
  2. @iPlof 13 juli 2012 11:10
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef op 13 juli 2012 11:04:

    Binnenkort gratis bank te koop met grote molensteen.
    www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...
    "Analisten van Rabobank verlagen het koersdoel van SNS Reaal. Het advies gaat van kopen naar 'reduce'."

    Maar die sukkels hadden dus wel op Kopen staan..
    Daarnaast even koersdoel meer dan halveren en dat Reduce noemen..
    Wanneer zou Rabo iets op Sell zetten? Bij een koers van een cent?
  3. forum rang 5 theo1 13 juli 2012 12:04
    Het ligt echt niet aan democratie Corné. Een dictatuur moet net zo goed zijn burgers tevreden houden. In een dictatuur is het hooguit gemakkelijker om de waarheid lange tijd onder de pet te houden en naar de buitenwereld toe mooi weer te spelen. Wat je nodig hebt zijn twee dingen: eerlijke, moedige politici en keuzes durven maken.

    Als een politicus de moed heeft om te zeggen waar het op staat, dan kan er vaak ineens verbazend veel. Churchill had zo zijn zwakheden, maar hij zei precies waar het op stond en kon binnen een democratie gedaan krijgen dat de Britten doorvochten, in hun eentje. Ze hadden ook kunnen doen wat Stalin deed: het op een akkoordje gooien met Hitler en hopen dat het probleem weg zou gaan. De huidige politici missen daarvoor gewoon de kwaliteit en het statuur. Want je loopt natuurlijk het risico weggestemd te worden.

    En je moet niet proberen alles voor iedereen te zijn. Singapore kiest voor handel en daar moet alles voor wijken. Je kunt niet én rijk zijn én een enorme verzorgingsstaat in stand houden én veel ontwikkelingshulp geven én meedoen aan iedere VN vredesoperatie én je morele verhevenheid over de hele wereld verkondigen én een wedstrijdje houden wie de meeste zwaar gesubsidieerde windmolens kan neerpoten én gul met subsidies zwaaien naar iedere lobbygroep die een beetje zijn best doet. Uiteindelijk komt alles neer op discipline. Als dat ontbreekt, faalt ieder systeem. Je kunt in je grondwet schrijven wat je wil, als de mensen die het moeten doen geen discipline hebben, maakt dat geen enkel verschil.
  4. [verwijderd] 13 juli 2012 12:14
    Politieke leiders kunnen in een dictatuur en in een democratie fouten maken. Sommige leiders maken veel fouten en andere wat minder. In het Westen hebben we het maken van schulden aangemoedigd en die schulden moeten we nu toch afbetalen... dat vindt niemand leuk. Veel mensen en politic willen dat niet accepteren en gaan dan nog dommere dingen doen.
  5. forum rang 5 theo1 13 juli 2012 14:12
    quote:

    Blutter schreef op 13 juli 2012 11:12:

    SNS moet zijn parel Zwitserleven gevoel gaan verkopen.
    Wat een timing zeg!
    Ze kunnen niet anders. Ze zitten met een enorm koppijndossier van die vastgoedtak die ze op de top van de markt veel te duur hebben gekocht en die totaal verrot blijkt te zijn. Ze moeten nog staatssteun terugbetalen maar de kas is leeg. Veel activiteiten zijn niet of nauwelijks winstgevend. Zo'n beetje het enige onderdeel dat nog verkoopbaar is voor een acceptabele prijs is Zwitserleven. Niks doen is geen optie, dan kunnen ze die staatssteun niet op tijd terugbetalen en dan krijgen ze nog een enorme schop van Brussel mee en dat betekent gedwongen verkoop van de hele tent, vermoedelijk nationalisatie. Ze proberen nu nog te redden wat er te redden valt.
  6. [verwijderd] 13 juli 2012 14:14
    De fouten bij SNS zijn jaren geleden gemaakt, maar zij (en wij allemaal) plukken daarvan nog steeds de wrange vruchten. Het is ronduit ironisch dat uitgerekend de grootste veroorzaker van de wereldwijde crisis de Nederlandse overheid nu over SNS mag gaan adviseren: Goldman Sachs. Ongetwijfeld tegen vorstelijke tarieven, die wij als Nederlandse burgers met z'n allen mogen betalen. Goldman Sachs, het allerslimste jongetje van de financiele klas, die haar zwarte pieten (lees: slechte leningen etc) destijds ruim op tijd doorgegeven aan haar eigen klanten en aan andere financiele instellingen, waarschijnlijk direct of indirect ook aan SNS. En daar hebben ze uiteraard goed op verdiend ook! En GS CEO Blankfein zit nog steeds keurig op z'n toppositie!

    Wat een wereld die financiële wereld... Wat een slechte komedie! Als het niet zo treurig was zou je er hard om moeten lachen.
  7. [verwijderd] 13 juli 2012 14:31
    Over Singapore heeft Corné een heel goed punt.

    Onze politici zijn inderdaad niet in staat om de crisis echt aan te pakken. Als je een crisis aan wilt pakken heb je topmensen nodig die onpopulaire maatregelen nemen. a. we hebben niet of nauwelijks topmensen in de politiek, want wie wil er zo'n hondenbaan hebben waarin je ieder moment door opportunisten kunt worden ontslagen. b. Als een politicus wél de moed heeft om de problemen aan te pakken, staan er voor hem drie anderen die met prachtige (en valse) beloften de kiezer weglokken. Bij de volgende verkiezingen wordt de crisispoliticus volledig weggestemd ten faveure van dit soort opportunisten. Onze politici kijken niet verder dan de volgende verkiezingen.

    Daarom krijgen wij in Nederland eind dit jaar ook een socialistische regering a la Den Uil, met als credo: potverteren. En dan, over 8 of 12 jaar komen we erachter dat veel ondernemingen zijn gestopt of naar het buitenland vertrokken, dat de Nederlandse concurrentiekracht volledig is gesloopt en dat onze overheidsschulden onbetaalbaar zijn geworden. Allemaal omdat de gemiddelde kiezers nu wordt wijsgemaakt opportunisten als Roemer en Wilders beter voor zijn of haar portemonee zijn!

    De oprichter en leider van Singapore zet daar al 40 jaar de lijnen uit. Hij heeft een lange termijn visie en kan die ook uitvoeren! En kijk: in 40 jaar is Singapore zonder enige grondstoffenrijkdom gegroeid van een moerassig ontwikkelingslandje naar een economische wereldmacht.
  8. forum rang 4 New dawn 13 juli 2012 19:39
    quote:

    theo1 schreef op 13 juli 2012 12:04:

    Een dictatuur moet net zo goed zijn burgers tevreden houden. In een dictatuur is het hooguit gemakkelijker om de waarheid lange tijd onder de pet te houden en naar de buitenwereld toe mooi weer te spelen..
    Een dictatuur kan heel lange tijd zijn burgers ontevreden houden zonder dat ze in opstand komen. Gebeurt op basis van onderdrukking, bedreiging, gevangen nemen etc. (voormalige DDR & USSR, Noord Korea)

    Verder worden de burgers onwetend gehouden en verkeerd ingelicht over de siuatie in andere landen.

    Ik heb een keer een reportage gezien over DDR-sporters uit die periode die naar de Olympische Spelen in Canada gingen Vanuit hun hotel, waar ze niet uitmochten, gingen ze per bus naar de spelen. Hun werd gezegd dat de mooie gebouwen, huizen, voorzieningen etc, alleen voor hun waren gebouwd om ze te imponeren. Dat geloofden ze aanvankelijk. Toen kwam er echter een wegomleidng en zagen de sporters dat e.e.a. niet veranderde. Ze wisten toen dat ze al jaren lang waren bedrogen. Ook kregen ze thuis steoriden om de spiermassa te vermeerderen, doch de dokter die het toediende zij dat het vitaminen waren.

    Op de spelen was hun verboden contact te maken met sporters uit andere landen. Leden vd Stasi (Staatsicherheit) begeleidden de groep en hielden ze scherp in de gaten.
  9. [verwijderd] 13 juli 2012 21:27
    Opmerkelijk voorbeeld gebruikt Corne in zijn column de staatsschuld van Singapore is namelijk 104% van het BBP (bron Eurostat, Vlgs IMF 98%BBP) van dit land in 2010. Ondanks het gebrek aan democratie in dit land, is de singaporese regering er kennelijk van overtuigd dat overheidsuitgaven wel degelijk een belangrijke rol spelen in een economie. Maar ja zij lenen in hun eigen singaporese dollar, die eenvoudig kan worden bijgedrukt indien dat nodig is. De eurozone heeft deze luxe niet. Die lenen van een centrale bank in Frankfurt, de ECB.
  10. Da Freeze 15 juli 2012 13:18
    Een democratie kan prima, alleen moet het democratische systeem op de schop. Geen gedoe met coalities vormen, dat is de grootste verspilling van tijd. Kijk naar de mega overwinning van de SP 4 jaar geleden. En wat bleef daar van over? Een gedoogcoalitie met van PVV, VVD en CDA. SP viel volledig buiten beeld.

    Wanneer in de tweede kamer dan knopen moeten worden doorgehakt moeten de stemmen in grootste partij maal 3 worden gedaan, de tweede partij het aantal stemmen maal 2 en de rest is maal 1. Alleen dan kan je het oneindige geneuzel van oppositiepartijen opzij zetten. Want als je als kamer 75% van de stemmen voor moet hebben om actie te kunnen ondernemen, blijf je debatteren. Dan krijg je namelijk nooit iets klaar, exact wat nu ook gebeurd.
  11. pcrs7 16 juli 2012 09:11
    belasting=diefstal
    Er wordt dus nooit te weinig belasting betaald. De roverheid is objectief gezien dan ook een criminele organisatie die mensen geld afhandig maakt onder dreiging van hun geweldsapparaat. Een slavernij machine.
    Goed voor die Griekse slaven dat ze hun geld niet weggooien aan zo'n criminele bende en proberen te voorkomen dat die roverheid hun kinderen opleidt in hun staatsindoctrinatiecentra. Klaargestoomd tot belastingslaaf.
    Degenen die de griekse criminele organisatie zoveel geld geleend hebben, wetende dat deze organisatie inkomsten verkrijgt uit afpersing, moet ZELF maar op de blaren zitten. Ze hadden het ook aan een morele,produktieve organisatie uit kunnen lenen, die dingen levert waar mensen VRIJWILLIG om vragen.
  12. forum rang 7 ffff 17 juli 2012 10:57
    De roverheid is objectief gezien dan ook een criminele organisatie die mensen geld afhandig maakt onder dreiging van hun geweldsapparaat. Een slavernij machine.

    Het is een boude stelling, pcrs. Maar de afgelopen jaren ben ik de overheid ook zeker gedeeltelijk ,zo gaan zien. En dan hebben we het met name over een democratische overheid. Zolang de meerderheid achter het roven staat, is het democratisch en daarmee gelegaliseerd en zelfs middels het repressieapparaat af te dwingen.

    Opstappen is zo'n beetje het laatste alternatief.

    Peter
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links