Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Connect C Verstevig je core met de eToro Core portefeuilles
Beeld: WebSummit CC-BY-2.0

Verstevig je core met de eToro Core portefeuilles

Beleggen is cruciaal voor het laten groeien en in stand houden van vermogen.

De IEX Beleggersdag werd mede mogelijk gemaakt door eToro

Een periode met jarenlang een lage rente gevolgd door venijnige inflatie heeft laten zien dat beleggen een ‘must’ is voor zowel het laten groeien als het in stand houden van zorgvuldig opgebouwd vermogen. De beleggingsjaren 2023 en 2024, tot nu toe, zijn goed geweest voor bijna iedere belegger, maar wie terugdenkt aan 2022 weet dat het ook anders kan verlopen. Door de sterke prestaties van de technologiesector is in veel portefeuilles een hoog concentratierisico ontstaan. Maar wat als de technologiesector nog eens een jaar beleeft zoals 2022?

Een robuuste, dynamische portefeuille voor ieder beleggingsklimaat

Om ook op de langere termijn goede resultaten te behalen is het van belang om een stevige basis te hebben, of een stevige ‘core’, zoals ze in de sportschool zeggen. Bij beleggen bestaat een stevige basis uit een robuuste portefeuille met een evenwichtig risico. Door het constant veranderende economische klimaat is het noodzakelijk om op de kernportefeuille dynamisch beheer toe te passen. Het eindresultaat is dan niet afhankelijk van een paar grote transacties op toevallige momenten. Zodra de core goed staat kunnen er, naar de analogie van het zonnestelsel, satellieten omheen gebouwd worden om tijdelijke accenten te leggen.

Hoe je je core verstevigt, hangt af van je persoonlijke beleggersprofiel

De optimale kernportefeuille is voor iedere belegger verschillend. De samenstelling hangt af van onder andere de persoonlijke beleggingshorizon, doelstellingen en risicobereidheid, die ook nog eens in elke levensfase kan verschillen. Toch zijn de beleggingsinstrumenten waaruit geput kan worden om een stevige core op te bouwen veelal hetzelfde. Het verschil zit voornamelijk in de weging van de beleggingscategorieën aandelen en obligaties. In de praktijk beschikken lang niet alle beleggers over een stevige kern. Het implementeren van een core-satelliet-strategie blijkt vaak lastiger dan gedacht.

eToro maakt gebruik van de modellen van Blackrock

eToro vindt het belangrijk dat iedere belegger toegang heeft tot een kant-en-klare kernportefeuille, die bij hem of haar past. Om dat mogelijk te maken combineert eToro zijn eigen, innovatieve Smart Portfolio-strategieën met de asset allocatie van Blackrock. Blackrock heeft voor de meeste beleggers geen introductie nodig, aangezien het een van de meest toonaangevende aanbieders van beleggings-, advies- en risicobeheeroplossingen ter wereld is. Door de samenwerking zijn de eToro Core Portfolios ontstaan: vijf unieke, hoogwaardige, dynamische kernportefeuilles van institutioneel niveau.

Vijf eToro Core portefeuilles

De eToro Core portefeuilles zijn geschikt voor zowel meer als minder ervaren beleggers. De risiconiveaus variëren van laag tot hoog. De portefeuilles zijn ontworpen voor beleggers met een lange beleggingshorizon van minimaal vijf jaar. In de tabel staan de portefeuilles genoemd. Wil je meer weten over de eToro Core portefeuilles, kijk dan hier.

Naam
Core portfolio
Risicobereidheid Beleggingsstrategie
Core Income Behoudend Biedt stabiliteit en consistente inkomsten met een langere beleggingshorizon.
Core Stability Laag tot matig Brengt groei en inkomen in evenwicht, met de nadruk op vermogensopbouw op de lange termijn.
Core Moderate Matig Zoekt de balans tussen behoud en het nemen van enig risico om een hoger rendement te behalen, gericht op rendement op de lange termijn
Core Dynamic Matig tot hoog Belegt offensief gericht op groei, accepteert het risico van marktvolatiliteit om rendement op lange termijn te behalen
Core Equity Hoog Geeft prioriteit aan groei door het nemen van aanzienlijk risico, met de nadruk op kapitaalgroei op de lange termijn.

 

Disclaimer
Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw vermogen loopt risico. In het verleden behaalde resultaten vormen geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als beleggingsadvies, een persoonlijke aanbeveling of een aanbod of oproep tot het kopen of verkopen van financiële instrumenten. Dit materiaal is opgesteld zonder rekening te houden met de beleggingsdoelstellingen of financiële situatie van een bepaalde geadresseerde, en is niet opgesteld in overeenstemming met de wettelijke en reglementaire vereisten om onafhankelijk onderzoek te bevorderen. Verwijzingen naar in het verleden behaalde of toekomstige prestaties van een financieel instrument, index of een verpakt beleggingsproduct zijn niet, en mogen niet worden opgevat als, een betrouwbare indicator van toekomstige resultaten. eToro geeft geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie.

eToro's Core-portefeuille serie wordt beheerd en verstrekt door eToro en maakt gebruik van richtlijnen voor assetallocatie die aan eToro worden verstrekt door BlackRock.

BlackRock levert geen dienst of product aan u en heeft de geschiktheid van haar vermogensverdeling niet afgewogen tegen individuele behoeften, doelstellingen en risicotoleranties van beleggers. BlackRock's vermogens toewijzingen vormen dan ook geen beleggingsadvies of een aanbod om effecten te verkopen of een oproep tot het doen van een aanbod om effecten te kopen.

BlackRock® is een geregistreerd handelsmerk van BlackRock, Inc. en haar gelieerde bedrijven ("BlackRock") en wordt onder licentie gebruikt. BlackRock is niet aangesloten bij eToro en geeft daarom geen vertegenwoordiging of garanties met betrekking tot de wenselijkheid van het investeren in een product of dienst aangeboden door eToro. BlackRock heeft geen verplichting of aansprakelijkheid in verband met de werking, marketing, handel of verkoop van een dergelijk product of dienst, noch heeft BlackRock enige verplichting of aansprakelijkheid jegens een cliënt of klant van eToro.

iShares® en BlackRock® zijn geregistreerde handelsmerken van BlackRock, Inc. en haar gelieerde bedrijven ("BlackRock") en worden onder licentie gebruikt. Verder is BlackRock niet aangesloten bij eToro en haar gelieerde ondernemingen.

BlackRock geeft geen verklaringen of garanties met betrekking tot de adviseerbaarheid van het investeren in een product of dienst aangeboden door eToro of een van haar gelieerde ondernemingen. BlackRock heeft geen verplichting of aansprakelijkheid in verband met de werking, marketing, handel of verkoop van enig product of enige dienst aangeboden door eToro of een van haar gelieerde ondernemingen, noch heeft BlackRock enige verplichting of aansprakelijkheid jegens een klant of cliënt van eToro. BlackRock levert geen dienst of product aan u.

Auteur: Connect

Connect is het branded contentplatform van IEX Media. Deze content wordt gemaakt in samenwerking met onze Connect-partners.

Meer over Connect

Recente artikelen van Connect

  1. Verstevig je core met de eToro Core portefeuilles
  2. Groeien als ondernemer? Deze podcasts helpen je op weg
  3. Onward Medical-CEO Dave Marver geeft een business update