Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Technische analyse: de Belgische beurs, Ageas en Ontex
Beeld: Arian Zwegers CC-BY-2.0

Belgische beurs moet achterstand goedmaken

De Belgische aandelenbeurs is de afgelopen jaren ver achtergebleven bij het Europese beursgemiddelde en heeft lange tijd geen duidelijke periode van stijgende koersen gezien. Ook beweegt de Bel 20 index nog ruim onder haar all-time high.

Vrijwel alle grote Europese indices hebben vanaf eind 2022 een opgaande trend ingezet en zijn in veel gevallen vorig jaar boven de oude hoogtepunten gebroken. De Belgische beurs is de afgelopen jaren per saldo nauwelijks wat opgeschoten, al lijkt daar nu wel verandering in te komen.

De Bel 20-index heeft begin dit jaar de correctieve fase verlaten en een eerste hogere koerstop gevormd. De neutrale bandbreedte werd hiermee opwaarts afgebroken. Na de vorming van de hogere top is de index wat gaan corrigeren.

De recente terugval lijkt nu een pullback op te leveren richting de voorliggende toppen. Vanaf de steunzone rond 3.800 punten kan een nieuwe stijgende fase vorm krijgen. Uiteindelijk verwachten we een stijging richting de oude toppen van 2021 rond 4.400 punten.

BEL 20 koers juni 2024

Ageas

Een van de aandelen die het herstel lijkt te ondersteunen is de Belgische verzekeraar Ageas. Ageas bewoog de afgelopen jaren in een zwak dalende trend, waarbij duidelijk lagere toppen werden gevormd. Deze correctieve fase werd eerder dit jaar overtuigend afgebroken door een forse stijging en de vorming van een hogere koerstop.

Na het mooie herstel is de koers gaan corrigeren, waardoor we een terugval hebben gezien richting de toppen van eind vorig jaar. Rond dit niveau lijkt de koers nu even op adem te komen. Hier wacht momenteel ook de 200-dagenlijn die als steunzone dienst kan doen.

Abonnees van Tostrams lezen hier de volledige analyse van Ageas.

Aandeel Ageas koers

Ontex

Ook de Belgische luierfabrikant Ontex is de afgelopen maanden goed opgeveerd na een periode van aanhoudende verkoopdruk vanaf 2017. De koers heeft een groot bodempatroon opwaarts afgerond en lijkt met de recente correctie een nieuw instapmoment te creëren. 

Na een eerste sterke opleving is de koers de afgelopen weken wat gaan corrigeren. Hierbij zakt Ontex terug richting de voormalige weerstandszone rond €8,00. Deze oude weerstand kan nu dienst gaan doen als nieuwe steun. Wanneer de koers rond dit niveau wordt opgevangen, kan een nieuwe opgaande fase worden ingezet. 

Abonnees van Tostrams lezen hier de volledige analyse van Ontex.

Aandeel Ontex koers

 

Tostrams

We zien zowel voor de korte als voor de lange termijn nog meer kansen bij de Belgische aandelen. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste advieswijzigingen, kijk dan voor ons actieaanbod op Tostrams.nl


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. Return of the smallcaps
 2. Omgevingsfactoren bevestigen uitbraak AEX nog niet
 3. Goede vooruitzichten bij verzekeraars

Gerelateerd

Reacties

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ttroo 24 juni 2024 09:38
  TTROO shorts heeft ook nog wat goed te maken. -200 euro op een kleine EUR50K.

  ASML en Besi confirmen de correctie. Duidelijk rood vandaag.
  Adyen heeft de swung niet meer. Ze hangen. Beetje tricky daar. Want de beren hebben de snelheid maar hebben ook een afstand te overbruggen. Des te langer onder de 1.130 a 1.150 des te slechter.

  Arcelor Mittal is overgegaan naar de beren. Niettemin tijd voor een rebound daar. Is duidelijk groen laten zien.

  Akzo doet het slecht. Zijn ze gesplit in 2-en? De koers in ieder geval. Van een ruime 100 naar een ruime 50. Zo ziet u maar. U kunt heel veel betalen aan RvC / Bestuur / Top 10 / Top 25. Maar dat neemt niet weg dat de koersen kunnen halveren.

  Galapagos is een stuk goedkoper dan Credit Suisse, net voor de slechte afloop van Credit Suisse. Op technisch gebied dan. Dat kan niet goed gaan op deze manier.

  Oud Hollands Aandelen. Eerst geliefd, daarna failliet.

  Rustige Amerikaanse en Europese futures. Rood bij slot in America bevestigt de top op vrijdag. Groen bij slot in America en morgen rood bevestigt de top vandaag. S&P en Nasdaq.
  Dow Jones is in de rebound. Beetje halverwege. Er zit meer ruimte in deze beursweek.

  Beurshangen vandaag.
 2. forum rang 7 handyman6 24 juni 2024 11:00
  En maar stijgende beurzen.....
  Komt door extreme hefboomprodukten ,vindt B' man,net als in 2007/2008, die obligatie yields laag houden en QE in bedwang,maar systeem bedreigend zijn!
  Teveel geld kreëren is inflatie bevorderend immers en door alle misoogsten worden landbouw producten sowieso al duurder,dus meer inflatie.
  As vr 14.30 u PCE cijfers,dan weten we meer.
 3. forum rang 7 handyman6 24 juni 2024 13:07
  Belgische en Franse indices imo heel wat realistischer dan die opgepompte AEX en Dax. Hou nog wat cash achter de hand om bij evt grotere korrektie bosje 'd Ieteren en Sofina te kopen....
  P.S. iemand idee hoe je al die ( gok) banners hier op de site kunt blokken? De gebruikelijk Adblockers doen niks meer.
  Anders ben ik maar weg....
 4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 24 juni 2024 13:22
  quote:

  handyman6 schreef op 24 juni 2024 13:07:

  Belgische en Franse indices imo heel wat realistischer dan die opgepompte AEX en Dax. Hou nog wat cash achter de hand om bij evt grotere korrektie bosje 'd Ieteren en Sofina te kopen....
  P.S. iemand idee hoe je al die ( gok) banners hier op de site kunt blokken? De gebruikelijk Adblockers doen niks meer.
  Anders ben ik maar weg....
  Nee..!

  Jij moet blijven ook namens de BondsCoach..
 5. forum rang 6 d' Aandelen ' 24 juni 2024 14:32
  quote:

  handyman6 schreef op 24 juni 2024 13:44:

  Prima Holland Huis: banners blokken is a must.....
  Met een reclamevrij abo ben je er vanaf, maar dat is blijkbaar het nieuwe verdien model bij meerdere sites waar we niet op zitten te wachten, al die kl*te postjes tellen toch aardig op

  €79.00 per jaar
 6. forum rang 6 d' Aandelen ' 24 juni 2024 16:02
  quote:

  handyman6 schreef op 24 juni 2024 15:50:

  Dag dan maar....
  Het aardige is dat ik mijn abo die loopt tot 4 december heb opgezegd, maar dat ik een melding kreeg dat de rekening nog open stond maar had die via iDeal betaald.

  Ik denk er hard over om te stoppen met beleggen / handelen, kost me teveel tijd en levert te weinig op voor al de aandacht en tijd die ik er aan kwijt ben.
  Ik ben inmiddels 76 jaar en vind het wel goed zo.
 7. forum rang 5 adritromp 24 juni 2024 16:12
  quote:

  d' Aandelen ' schreef op 24 juni 2024 16:02:

  [...]

  Het aardige is dat ik mijn abo die loopt tot 4 december heb opgezegd, maar dat ik een melding kreeg dat de rekening nog open stond maar had die via iDeal betaald.

  Ik denk er hard over om te stoppen met beleggen / handelen, kost me teveel tijd en levert te weinig op voor al de aandacht en tijd die ik er aan kwijt ben.
  Ik ben inmiddels 76 jaar en vind het wel goed zo.
  Brave browser gebruiken, is gratis en geen last van reclames.

  Ook voor Handy
39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.