Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Mastercard accepteert gezichtsscans in plaats van kaartnummers

Mastercard accepteert gezichtsscans in plaats van kaartnummers

Mastercard (ytd: +5,7%) heeft aangekondigd dat het vanaf 2030 geen kaartinvoer meer zal toestaan voor e-commercetransacties in Europa. Het bedrijf wil overstappen op moderne authenticatiemethoden zoals biometrie en digitale tokens om online betalingen veiliger en gebruiksvriendelijker te maken.

"Met de opkomst van innovatieve technologieën en veranderende consumentenverwachtingen is het tijd om een nieuwe standaard voor e-commercebetalingen te introduceren," aldus Mark Barnett, president van Mastercard Europe. Deze verandering betekent dat consumenten in de toekomst geen kaartnummers meer hoeven in te voeren, maar in plaats daarvan bijvoorbeeld een vingerafdruk of gezichtsscan kunnen gebruiken.

"Verbeterde en veiligere betaalervaring"

Voor winkeliers zal dit een investering in nieuwe infrastructuur en technologie vereisen. Het biedt echter ook de mogelijkheid om klanten een verbeterde en veiligere betaalervaring te bieden. De transitieperiode geeft bedrijven en consumenten voldoende tijd om zich aan te passen aan de nieuwe systemen.

Consumenten zullen profiteren van een eenvoudigere en veiligere online winkelervaring. Het verdwijnen van de kaartinvoer maakt online winkelen gemakkelijker, zonder het gedoe van kaartnummers en vervaldatums. Een vingerafdruk of gezichtsscan zal voldoende zijn om een transactie te voltooien, wat bijdraagt aan de veiligheid en het gemak van digitale betalingen.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. Lees-, kijk- en luistertips voor de zomer
  2. Nadert een recessie in de VS? Dit zegt de verrassend accurate Walmart-indicator
  3. Podcast live: 2 ceo's aan tafel en wat er misging bij Alfen en Ebusco

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.