Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorschotje dollars

De toekomst van de euro wordt breed uitgemeten in alle media en tijdens alle koffiepauzes. Of je nou iets met de financiële wereld te maken hebt qua professie of niet het houdt zo langzamerhand de hele samenleving bezig.

  • Wat gaat er gebeuren komend weekend?
  • Wat gaan de ministers van financiën die los van de grote vergadering ook nog eens bij elkaar gaan komen bekokstoven?

Dat soort dingen willen we weten, maar daar ligt niet altijd het antwoord op de werkelijke vraag waar we naar op zoek zijn. Ok wat willen we dan wel weten? Blijft Griekenland nu in de euro of niet? Nee, zeg ik u.

De vraag is eerder wat doet de wereld met z'n euro’s, wordt er gekocht of wordt er verkocht? Wat is de richting van onze euro voor de nabije toekomst en tegen welke achtergrond speelt zich dit af? Veel vragen dus.

Vanavond is een online seminar op IEX waarin ik de verschillende technieken die ik gebruik en de vooruitzichten voor de verschillende munten in valutaland bespreek. Interactief wel te verstaan, dus meldt u nu aan!

Mijn collega Geert-Jan Nikken zal achter de schermen moderaten zodat we ook de vragen die niet aan bod komen in de webcast kunnen beantwoorden. Als voorschot op vanavond heb ik de USD-index afgebeeld.

Het ziet er goed uit voor de yanks moet ik zeggen.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Hogere bodem
De uptrend lijkt mij duidelijk in deze grafiek en u weet dat de trend regeert zolang die intact is. Dit betekent niet per se dat er een lijn getrokken moet kunnen worden onder de bodems, maar het helpt wel natuurlijk.

Wat belangrijker is, is het proces dat steeds een hogere top neerzet nadat een hogere bodem is gecreëerd. Dat is hier duidelijk aan de hand, los van de lijnen die erin zijn weergegeven.

In deze samengestelde waardering van de dollar is te zien dat er recent een hogere bodem is neergezet die tegelijk een pullback inhoudt op de oude weerstand. Dat maakt deze test uitermate sterk. Dat blijkt ook uit het feit dat de daling niet meer dan 50% van de voorgaande stijging was.

Twee technieken
De projectietechnieken op basis van deze 50% fibo-retracement geeft een koersdoel af tegen de bovenzijde van deze trend: 85. Naast deze twee technieken van trendmeting en fibonacci-projectiemethodes ziet u in de grafiek van de RSI ook nog eens twee cirkels.

Deze twee punten geven aan dat de RSI verder is gezakt dan in een vorige daling waarbij geldt dat de koersen minder hard zijn gedaald. Deze positive reversal op basis van de technieken van Constance Brown geeft op zijn beurt aan dat een beweging verwacht mag worden dat als koersdoel in ieder geval de vorige top met zich mee brengt.

Allemaal heel positief voor de dollar moet gezegd worden. Maar dat zegt nog steeds niet of dit moet plaatshebben tegen de euro, want er zitten nog vijf andere munten in dit mandje. Wanneer de grafieken van de dollar er heel florissant bij staan, vraag ik me meteen af wat dit dan voor de EUR/USD moet betekenen.

Terecht. Daar ga ik vanavond op in tezamen met andere forex crosses want daaruit moet blijken waar die kracht van de dollar nou uit voort moet komen. Zoals de titel zegt, dit is een voorschotje op vanavond dus stel uw vragen live tussen 20:00 en 21:00. Tot vanavond!


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links