Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX richting 313

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

165 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2012 23:13
    quote:

    Apokathilosis schreef op 20 juni 2012 13:37:

    [...]

    U is op de hoogte.

    Is 4 van C al gezet dan? Daar twijfel ik even aan. Kan nog wel na 15.30, en dan in 5 op naar de FED. De 5 hoeft niet helemaal totaan 1388 (.786 retrace), kan natuurlijk ook een failure worden.

    Hoe zie jij dit?
    Lastig punt, zat/zit sterk te twijfelen of we de top nu al wel of niet gezien hebben na het raken van de 0.618 retracement rond 1363. Opwaarts potentieel lijkt me in ieder geval beperkt, heb short positie toch maar gesloten @1353 na voor mijn gevoel iets te sterke prijsactie volgende op de FED 'teleurstelling', had wat zwaardere selling pressure verwacht. Lijkt inderdaad nog iets ruimte naar boven te zijn voordat we een definieve top zetten. Blijft interessant komende dagen/weken, jammer dat ik zelf erg weinig tijd heb om het voldoende te volgen.
  2. [verwijderd] 20 juni 2012 23:53
    Overigens denk ik dat een koersstijging wel degelijk een fundamentele aanleiding heeft: veel aandelen zijn in termen van dividendrendement en qua koers-winst verhouding over het algemeen goedkoop.

    Het is alleen vanwege de nare situatie van een wereldwijde verdwazing van monetair, economisch en fiscaal beleid, waardoor men zou kunnen menen dat de levensvatbaarheid van de bedrijven in gevaar kan komen, niet de intrinsieke kwaliteit van de ondernemingen zelf.

    Maar dan geldt weer dat men niet of nauwelijks ergens anders naar toe kan met overtollig vermogen.
  3. forum rang 6 shortie 21 juni 2012 00:22
    quote:

    johannes51 schreef op 20 juni 2012 23:53:

    Overigens denk ik dat een koersstijging wel degelijk een fundamentele aanleiding heeft: veel aandelen zijn in termen van dividendrendement en qua koers-winst verhouding over het algemeen goedkoop.
    Op basis van welke winstprognoses?

    Want na eerder McDonalds, Nokia en Abobe kwam vandaag een van de grootste retail leveranciers P&G met een winstwaarschuwing over de brug.
    Nog maar te zwijgen over de bedrijven welke met tegenvallende vooruitzichten op de proppen komen.

    Laten we wel wezen. De economieen van India, China en de VS koelen in rap tempo af en nog maar te zwijgen over de europese economie.
    Bedrijven geven ook bewust aan dat de terugval in vooruitzichten o.m. veroorzaakt wordt door de afname teruggang van dit soort landen.

    De komende kwartaalcijfers gaan zwaar tegenvallen tov vorig kwartaal, onvermijdelijk.
    De vraag is alleen of dat zijn weerslag zal hebben op de koersen want de beurs is immers vol van de stimuleringen en men heeft geen enkel oog meer voor de daadwerkelijk waarde van de beurs cq. de daaraan genoteerde bedrijven en de daaraan gekoppelde resultaten.
165 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links