Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Waterige Spaans zon

Beste lezers, vertel me: begin ik nu ook al spoken te zien, of zo'n complottist te worden? We-ken-lang hangt een redding van de Spaanse banken en eigenlijk het hele land in de lucht en ineens, als het EK Voetbal begint... Vult u het verder zelf in. Net als dat ineens rondzoemt dat EU vergaande Europese integratie voorstaat.

De komende drie weken als het grote publiek niet oplet? Anders zijn er de Tour de France en Olympische Spelen als uitwijkmogelijkheid. Onzingedachtes, of niet? Eén ding is voor mij wel zeker: het is op lange termijn niet verstandig om in Spanje al die euro's in failliete, incompetente en corrupte cliëntelismebanken te gooien.

Goed, we gaan speren vandaag op opening: aandelen, euro en commodities up, bonds down. Kijk niet raar op als er direct winst wordt genomen, want die Spaanse redding zou al in de koersen moeten zitten. Reken er in elk geval niet op dat dit De Draai is in de markt en dat we vanaf nu weer richting hemel koersen.

Scherp draaien

Spanje is het thema vandaag en EU-perikelen deze week? Moet haast wel. De agenda is zeker niet leeg, maar geen enkel item gaat écht impact hebben. Ik kan u een linkje geven naar de agenda in de IEX One Monitor, maar die moet ik nog bijwerken :-) Ik heb alleen nog maar vandaag. Beloofd, ik doe het snel vanochtend.

Nogmaals, geniet van de plussen zolang als het duurt, want herrie en ellende uit de PIIGS-landen is nooit ver weg. Zondag Griekse verkiezingen om maar iets te noemen. Succes deze week en houd het speelveld kort. Het is een handelsmarkt - belegd wordt er niet - dus de koersen kunnen ieder moment weer scherp draaien.

 • De futures openen geweldig, maar Amsterdam blijft een eind achter op andere EU-landen
 • Azië presteert prima, maar toch zie ik her en der nullen voor de komma. Blijkbaar nog nooit van Spanje gehoord
 • EUR/USD levert (alweer?) wat in na dik een anderhalve cent te hebben gewonnen door de Spaanse bailout
 • Goud blijft wat achter, maar zilver en oliebenchmarks WTI en Brent stijgen flink
 • De Bund future betaalt het het gelag en moet flink terug, ofwel de AA(A)-rentes stijgen fors

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Dit wist ik allemaal niet van Amazon, ik zit er met verbazing naar te kijken. Voor u en ik ales voor zoete koek slikken, er wordt bij geen enkele bewering bewijs. link of wat dan ook geleverd. Misschien toch maar es doen. Amazon handelt wel (Bloomberg) op een koerswinstverhouding 180 (?!), dus wellicht waar rook is is vuur...

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas Daalder (Robeco en IEX) wat heb je vandaag weer voor leuke linkjes en gave grafieken verzameld? " Ook Best of the Web gaat vandaag positief van start. (over het einde doe ik geen uitspraak) ."

Macroagenda

 • 08:45 Frankrijk: industriële productie april (consensus: -0,5%)
 • 10:00 Italië: BBP KW1 (consensus: -0,8%)
 • 11:30 Duitsland: obligatieveilingen
 • 11:50 Frankrijk: obligatieveilingen
 • 17:30 VS: obligatieveilingen

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Topzware macrodag vandaag en term 'transitory' valt weer bij inflatie 2
 2. 29 nov Goednieuwsshow voorbeurs en wachten op nieuws uit China en Duitsland 2
 3. 28 nov Na de koers lopen nu ook de burgers zélf bij Beyond Meat van het bord 6

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 11 juni 2012 08:23
  begin ik nu ook al spoken te zien, of zo'n complottist te worden? De komende drie weken als het grote publiek niet oplet? Anders zijn er de Tour de France en Olympische Spelen als uitwijkmogelijkheid. Onzingedachtes, of niet?

  Ja behoorlijk.. lekker makkelijk ook om dat met elkaar te koppelen
 2. forum rang 5 The Third Way... 11 juni 2012 08:33
  Belangrijkste les uit de Spaanse "reddingsoperatie", na LTRO etc.: de Duitsers, NLers en andere crediteuren zitten er zo diep in dat integratie de enige optie is geworden. De enige vraag is nog hoeveel dat gaat kosten: zolang de politieke leiders pas ingrijpen wanneer de nood aan de man is, wordt het een hele dure "grap".

  Verder wordt het interessant om te bezien hoe wordt omgegaan met moral hazard. Een Griekse socialist wordt nu veel geloofwaardiger wanneer hij de verkiezingen ingaat met de belofte om ook een Spaanse deal te gaan afdwingen (no strings attached).
 3. jaban 11 juni 2012 08:39
  Goedemorgen

  Spanje krijgt 100 milj door de strot gedrukt uit angst voor wat er aan komt met Griekenland.
  Het is niet zo dat de markten in Azie daarop groot gingen kopen . de alles bepalende S&P future begon op mijn systeem in ieder geval op
  11 juni 00.00 gelijk op 1337.25 en daar ijn we nu nog steeds.
 4. [verwijderd] 11 juni 2012 08:46
  gewoon heerlijk omhoog, niet een halfje, gewoon lekker fors doen. ING direct? Ik hoorde dat men doorging met hypotheken verstrekken in Spanje terwijl duidelijk was dat er iets mis was. Nu dan kwamen er duidelijke geruchten over faillisement Spanje, geef effe 100 miljard zeiden de banken, banken gered, miskleun uitgewist, werk en salaris blijft behouden voor de 'top'. Basta, zo hoort het te gaan, denkt 'de elite'.
 5. forum rang 7 haas 11 juni 2012 11:47
  quote:

  The Third Way... schreef op 11 juni 2012 08:33:

  Belangrijkste les uit de Spaanse "reddingsoperatie", na LTRO etc.: de Duitsers, NLers en andere crediteuren zitten er zo diep in dat integratie de enige optie is geworden.

  integratie is ANDER WOORD VOOR FUSEREN.

  bij banken doen/deden ze dat ook?:)

  In NE doen ze dat bij WBC: de ene heeft -/- 100 milj ,de buur WBC + 100 miljoen: fuseren en de stand is 0.00: geen centje pijn?:)

  USW.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links