Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Belgische beurs heeft weer haar hoofd gestoten

Belgische beurs heeft weer haar hoofd gestoten

De aandelenbeurs in Brussel heeft dit jaar nog niet weten te overtuigen. Terwijl de Euro Stoxx 50-index, het Europese beursgemiddelde, ondanks de recente daling nog ongeveer 9% rendement weet te boeken in 2023, staat de Bel 20-index inmiddels op een verlies van ruim 4%.

De Belgische hoofdindex staat per saldo al sinds eind 2021 onder druk. De index vormt de afgelopen twee jaar lagere toppen, wat wijst op aanhoudende verkoopdruk. 

De Bel 20-index beweegt gematigd neerwaarts onder een dalende toppenlijn waar de index telkens haar hoofd aan stoot. Deze weerstandslijn heeft iedere poging tot herstel de afgelopen twee jaar tot stilstand gebracht.

 

 

Onlangs is de index weer afgeketst op deze weerstandslijn. Ook nu valt de Belgsiche beurs weer stevig terug. Eerste steun wacht rond 3.465 punten, maar ook een grotere koersdaling sluiten we niet uit. 

Het langetermijnbeeld klaart pas op wanneer de dalende weerstandslijn wordt doorbroken. Wellicht dat de Belgische beurs daarna aan een inhaalrace kan beginnen.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 27 nov Eindsprint is ingezet 80
  2. 20 nov Grote verschillen bij zwaargewichten 49
  3. 13 nov Sentiment op Amerikaanse beurzen flink opgeklaard 42

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links