Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse beurs nog best degelijk

Duitse beurs nog best degelijk

De aandelenmarkten weten de laatste weken niet te overtuigen en lijken langzaam maar zeker steeds wat meer terrein te moeten prijsgeven. De onzekerheid over het wel of niet verder verhogen van de rente, door zowel de Fed als de ECB, zorgt ervoor dat beleggers even de kat uit de boom kijken.

De berichten uit Duitsland over de grootste economie van Europa zijn de laatste tijd ook niet al te hoopgevend. Volgens het Duitse onderzoeksinstituut IFO zal het economisch herstel, in tegenstelling tot wat dusver werd verwacht, in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk niet doorzetten. De vertraging zet zich voort en deze trend is te zien in bijna alle sectoren.

DAX-index

De Duitse beurs is door de tegenvallende economische groei ook al even stilgevallen, maar ligt er technisch nog best aardig bij. De DAX-index beweegt, nadat eerder de stijgende fase werd afgebroken, de laatste maanden per saldo zijwaarts binnen een neutrale bandbreedte.

De index is rond de oude top van eind 2021 op wat verkoopdruk gestuit en consolideert momenteel tussen deze weerstand en haar 200-daags gemiddelde. Zolang de index boven dit gemiddelde beweegt, is de technische schade beperkt en kan ook een nieuwe aanval op de weerstand niet worden uitgesloten.

De DAX heeft nieuwe impulsen nodig om een serieuze aanval op de weerstand uit te kunnen voeren. Wellicht dat de zwaargewichten van de Duitse beurs hierbij wat kunnen helpen.

SAP

De zwaarste weger binnen de DAX 40-index is SAP. SAP is een wereldwijde marktleider op het gebied van bedrijfssoftware. Het Duitse concern vormt sinds eind vodig jaar hogere toppen en bodems, wat wijst op aanhoudende vraag.

De stijgende trend heeft vorige week een nieuwe impuls gekregen met de doorbraak boven de laatste top en de top van eind 2021. Er is hierdoor ruimte vrijgekomen voor een stijging richting de oude toppen van 2020 rond €143. Verder oplopen van de koers zou ook de Duitse beurs wat steun geven.

Aandeel SAP koers


Airbus

Het één na grootste beursfonds op de Duitse beurs is Airbus, dat zowel een Duitse als een Franse notering heeft. Airbus heeft het afgelopen jaar sterk gepresteerd, maar maakt de laatste maanden, net als de DAX-index, pas op plaats onder een belangrijke weerstand.

De stijgende trend is nog mooi intact, waarmee ook een opwaartse uitbraak boven de weerstand zeker tot de mogelijkheden behoort. Dat zou ook de DAX het extra zetje kunnen geven om haar weerstand aan te kunnen gaan vallen.

Aandeel Airbus koers


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 04 dec Nederlandse beurs op de goede weg 64
 2. 27 nov Eindsprint is ingezet 80
 3. 20 nov Grote verschillen bij zwaargewichten 49

Gerelateerd

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ttroo 11 september 2023 10:38
  Adyen blijft dalen. Vallend mes. Zelfs TTROO snijdt zich er aan.

  U reist minder. TTROO reist meer. Compensatie heet dat.

  Groene Europese en Amerikaanse futures. En zelfs enthousiaster dan TTROO verwachtte.
  Maar na de top is er behoorlijk wat ingeleverd. Vandaag de Europese bodem? Kan morgen of overmorgen. Afhankelijk hoe de fututers zich gaan in en doorzetten.

  TTROO gaat genieten van het mooie weer. 32 a 34 graden.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links