Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Shell kiest voor de aandeelhouder"

"Shell kiest voor de aandeelhouder"

Arend Jan heeft een paar dagen vrij en om het gemis te compenseren hebben we voor deze aflevering van de IEX BeleggersPodcast twee speciale gasten uitgenodigd.

We beginnen met Martin Crum. Hij is Senior analist van de IEX Beleggersdesk en volgt voor Premiumleden onder andere de banken en Shell. En laat dat bedrijf nou net een beleggersdag hebben gehouden. Kortom, het ideale moment om Martin bij de podcast te betrekken.

De tweede gast is Robbert Manders. Hij is analist bij Antaurus en helpt bij de selectie van aandelen voor het Antaurus Europe Fund. Hij vertelt waar je op moet letten bij het selecteren van geschikte aandelen voor in de beleggingsportefeuille.

Verder komende de volgende onderwerpen aan bod:

 • De Fed pauzeert, maar zegt erbij dat een snelle renteverlaging niet aan de orde is. Is dat terecht? Crum en Manders verschillen van mening.
 • De ECB daarentegen gaat stug door met de rente verhogen
 • Unibail-Rodamco
 • De Central Bank Digital Currency
 • Dividend Shell fors omhoog
 • DeGiro en de kernselectie
 • Lucas Bols
 • Waarom TomTom niet geschikt is als belegging
 • Een interessante beleggingstip 
 • Waarom het technisch plaatje van PostNL verbetert

 

Kiek op de Grafiek: PostNL

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
 2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
 3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. Koolmees 16 juni 2023 17:38
  @ martin,
  In de reguliere Media/MSM ( NOS RtL etc) is er inderdaad geen of nauwelijks aandacht besteedt aan de invoering van de CDBC.
  Echter in de alternatieve media is dit thema uitvoerig onder de aandacht gebracht. Denk aan Arno Wellens, BlckBx, Weltschmerz, Blue Tiger en internationaal ook Kitco !!!!
  Het is dus maar welke media je volgt en gelooft
 2. forum rang 6 'belegger'' 17 juni 2023 22:22
  quote:

  Peukie schreef op 16 juni 2023 15:12:

  Heren, een vraag voor een volgende podcast: hoe kun je bij een Bond ETF de totale nominale waarde vergelijken met de NAV? Oftewel, staat de koers van de Bond ETF boven of onder de totale nominale waarde van alle obligaties bij elkaar opgeteld?
  Je kunt beter kijken naar de yield to maturity (YTM). Het onderscheid zit voornamelijk in de resterende looptijd, de kredietwaardigheid en het valutarisico.
 3. Kroez 22 juni 2023 10:01
  Recent werd er een vraag gesteld over periodiek beleggen in ETF's en de kosten die hier bij de Giro voor zijn ingevoerd. Een mooi alternatief is beleggen in een beleggingsfonds (ETF feeder fund), bijvoorbeeld Northern Trust Europe Custom ESG Equity Index (ISIN NL0011400346), beheerskosten 0,15% en geen transactiekosten. Het grote voordeel ten opzichte van een ETF is dat je hier gewoon automatisch periodiek ik kan beleggen. Je hoeft dus niet iedere maand zelf een order op te geven. Ik beleg zelf in dit fonds via de ABN AMRO. Ik ben benieuwd naar de mening van Niels en Arend Jan over dit fonds.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links