Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goedkoop, maar onbemind? Alibaba, Baidu en Tencent

Goedkoop, maar onbemind? Alibaba, Baidu en Tencent

De Q1-cijfers van Baidu vallen goed, +2,7% pre-market na gisteren al een ritje van 6,3%. En het fonds is niet al te duur. De Nasdaq 100 doet iets van 25 keer de verwachte winst, om over de Nvidia's, Amazons, Tesla's, Microsofts en Apples van deze wereld maar te zwijgen. 


Morgen is Tencent aan de beurt om met cijfers te komen. De waardering van dit enorme conglomeraat dat zelf ook beleggingsfonds is ligt hoger, maar u ziet ook de omzet- en winstlijntjes in de juiste richting afbuigen:


Donderdag volgt Alibaba en wie wil dit fonds nou niet tegen tien keer de verwachte winst? Nou eh, de markt zelf? En er zit toch een partij fantasie in - alleen al die voorgenomen splitsing in zoveel bedrijven. 


Komt JD.com deze week ook door? De investor relations-pagina opent niet, ik kan het niet controleren. Op papier kunt u de peer van Alibaba voor een prikkie krijgen, maar de neergaande trend is intact. 


Politieke discount

China kent behalve het normale beleggingsrisico ook nog wat wij een politiek risico noemen. De regering in Beijing kan ieder moment van alles beslissen over beurzen en bedrijven en heeft al bewezen dat ook te doen, als ze dat nodig acht.

Daar bent u als aandeelhouder niet altijd bij gebaat, om het zo maar uit drukken. En mogelijk zit er weer wat aan te komen? Mr. Market vertelt nooit waarom een aandeel goedkoop of duur is, of onder- of overgewaardeerd. Dat moeten we zelf duiden. Maar het ligt voor de hand te denken dat dit politieke risico zeker van invloed is op de ogenschijnlijke discount in Chinese (technologie-)aandelen.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 08:10 Het is een en al tech voorbeurs en we schudden wellicht weer op payrolls 3
  2. 07 dec Slotcall: De AEX lijkt het best te vinden zo voor 2023 3
  3. 07 dec ECB versnelt klinkt het voorbeurs, Robinhood en meer gekke namen 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links