Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs op kruispunt

Olieprijs op kruispunt
Beeld: iStock

De olieprijs is omhoog geschoten nadat Saoedi-Arabië en andere grote olieproducenten, bekend als OPEC+, de olieproductie flink hebben verlaagd. De productieverlaging heeft de markten verrast.

Handelaren denken dat OPEC+ de prijs van Brent niet onder de $80 per vat wil laten zakken. Brent sloot maandag 6,5% hoger op bijna $85 per vat. Het neerwaartse trendkanaal, waar de olieprijs al ruim een jaar in beweegt, staat nu onder druk.

Technisch lijkt de olieprijs op een keerpunt te staan. De acties van de OPEC hebben blijkbaar invloed. Het geeft te denken dat de olieprijs relatief eenvoudig gemanipuleerd kan worden in een gewenste richting. Vooral vanuit macro-economisch perspectief zijn dit cruciale ontwikkelingen. De inflatieangst leeft weer op, wat uiteindelijk tot monetaire onrust kan leiden.

Deze keer bekijk ik de lange termijn grafieken van ruwe olie.

Brentolie veert op binnen de dalende trend

Brent zakte afgelopen weken, in een gestage neerwaartse trend, naar het laagste punt sinds eind 2021. Nu knalt de prijs omhoog en dat zet die dalende trend op scherp.

Nu de prijs weer boven de lows van begin 2023 klautert, is er zelfs sprake van serieuze stabilisatie en bodemvorming. Belangrijk is bovendien dat de steun rond $66,72 (de bodem van 3 december 2021) de prijsval heeft opgevangen.

Enkel boven weerstand $88,99 (top van 27 januari) draait het technische plaatje. Na een uitbraak boven weerstand $88,99 wordt $99,45 het volgende opwaartse prijsdoel.

De weerstand $99,45 wordt gevormd door de top van 11 november 2022.

olieprijs 2023


Light Sweet olie (WTI) herstelt binnen dalend trendkanaal

Ook Light Sweet olie herstelt stevig, maar nog binnen een dalende trend. Cruciaal is ook dat de steun op $62,97 (de bodem van 3 december 2021) de prijsdaling heeft opgevangen. Vlak daaronder rond $61,92 ligt een tweede bodem.  De olieprijs herstelt dus vanaf cruciale steunniveaus. Pas na een eventuele doorbraak onder deze bodems wordt de neerwaartse trend hervat.

Dubbele weerstand zien we eerst rond $80,79 (top van 10 maart), daarna rond  $82,69 (de top van 20 januari).

 

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden. 

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  2. 16 apr ASML oogt wispelturig 101
  3. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74

Gerelateerd

Reacties

129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 4 april 2023 08:17
    Nasdaq start de dome formatie vandaag met morgen de top. Europa Dow Jones en S&P 500 hebben een 3-5 tal dagen te gaan voor de top tenzij ze vandaag een min 1.5% a min 2% laten zien. TTROO gaat voor tijd die de top maakt en niet de -1.5%/-2.0%. Nasdaq topping kan wellicht voor een goede rem weg zorgen voor The Others.

    TTROO heeft ze weer gekocht. Die 800 stukken Nasdaq shorts.
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 4 april 2023 08:22
    Goedemorgen,

    minder olie produceren is een manier om de prijs op te drijven nu het nog kan, de olie producerende landen kunnen nu nog profiteren van de hoge olieprijs.
    In de toekomst liggen er wel mogelijkheden om grote hoeveelheden waterstof te produceren vooral in die landen met grote woestijnen waar de zon bijna altijd schijnt.

    Gisteren scheen de zon hier volop en zon- en windenergie leverden 90 % van alle energie op die in Nederland werd gebruikt, daar wordt je toch blij van.
  3. forum rang 6 De verhapstukkende bekokstover 4 april 2023 08:59
    De centrale banken hebben er met hun 0% rentebeleid voor gezorgd dat we aangeschoten inflatiewild zijn en het Oosten grijpt die kans nu om ons op die manier de vernieling in te draaien. Eerst door een oorlog te beginnen, nu door de olieproductie te verlagen. En wat volgt daarna nog? De genadeklap via dollars dumpen door China?
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 4 april 2023 09:16
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 4 april 2023 08:59:

    De centrale banken hebben er met hun 0% rentebeleid voor gezorgd dat we aangeschoten inflatiewild zijn en het Oosten grijpt die kans nu om ons op die manier de vernieling in te draaien. Eerst door een oorlog te beginnen, nu door de olieproductie te verlagen. En wat volgt daarna nog? De genadeklap via dollars dumpen door China?
    Het is een gecompliceerde wereld Ren, waar eerst het Westen de wereld heeft uitgebuit en nu Rusland en China aan de beurt zijn om hun invloed te versterken in Afrika en zoveel andere landen in een race om grondstoffen terwijl Amerika en Europa worden geconfronteerd met miljoenen vluchtelingen op zoek naar een beter bestaan.
    Ook door de enorme bevolkingsaanwas in het Midden Oosten, Afrika, Azië en Zuid Amerika, groei tegen de klippen op zonder perspectief op genoeg schoon drinkwater en voedsel.

    Oorlogen beginnen meestal om economische redenen.
  5. forum rang 7 PietKeizer 4 april 2023 10:21
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 4 april 2023 10:01:

    [...]

    Wablief?
    hahaha. Ja, ik bedoel gisteren de shortcall gesloten en vanochtend bij opening opnieuw die call verkocht. Voeg maar toe aan het jargon: ',terugverkocht' :))

    Toegevoegd: 12,10 om 11,20 en doet alweer 12,10 perfecte timing bij peanuts en klotetiming bij all-in, that"s my way it is .
  6. forum rang 7 PietKeizer 4 april 2023 10:44
    quote:

    handyman6 schreef op 4 april 2023 10:30:

    De produktie in de usa daalt dus duidelijk. Maar beurzen blijven stijgen?
    Zou men toenemende winstverwachtingen ,verwarren met toenemende inflatie ofzo?
    Prijzen verhogen is natuurlijk ook een soort van winst.....
    daar hebben we t toch de hele tijd over?! Revenuen uit prijsverhogingen....marges ....
129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links