Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Tegenvallend Duits inflatiecijfer verstiert het beursfeestje niet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dividend Collector 30 maart 2023 21:25
    quote:

    eltollo schreef op 30 maart 2023 19:41:

    Voor de podcast: een artikel voor de Premium members van 28 maart gaat over de 'Vijf favoriete aandelen'. Sommige daarvan hebben een 'buy' advies, terwijl aandelen met een 'strong buy' advies niet worden genoemd. Hoe kan dat?
    IEX logica :)
  2. WaveTrade 30 maart 2023 22:41
    Hallo Niels & Arend Jan,

    Allereerst complimenten voor jullie leuke podcast !

    Mijn vraag voor de podcast: mijn partner en ik hebben ons huis verkocht met een flinke overwaarde. Deze overwaarde willen we gaan gebruiken voor onze nog te kopen nieuwe woning, we hebben nog niks op het oog en zijn hierin bereid 2 jaar te wachten op ons droomhuis… Alleen levert de, mogelijke, bankencrisis ons behoorlijk wat spanning op…Omdat we verspreid over 2 rekeningen over de beschermde ton zitten. Hoe druk moeten we ons hierover maken? En zijn er eventueel alternatieven die jullie adviseren?
  3. HardlopersDoodlopers 30 maart 2023 23:18
    Voor de podcast

    Beste Niels en Arend Jan,

    Ik word regelmatig vreemd aangekeken als ik tijdens mij rondje hardlopen moet lachen om jullie onderlinge sneren tijdens de podcast. Dank voor de leuke en leerzame afleveringen.

    Vraag voor Niels: heb je een goed Excel template voor NCW-berekeningen dat je kunt delen? Eentje waarin je o.a. verwachte groei en marktrente kunt opgeven?

    Groet van een trouwe luisteraar.
  4. Tiburon 30 maart 2023 23:51
    Hoi Niels, je had vorige week een mooie analyse geschreven over Alfen versus Chargepoint: groeiers in laadpalen, waarvoor dank! Waar ik zelf nogal benieuwd naar ben is een analyse van de oorspronkelijk Nederlandse laadpalenexploitant Allego. Ze hebben meer dan 40.000 laadpalen in 16 landen (dus veel meer dan Fastned bijvoorbeeld). Via een spac zijn sinds 17 maart 2022 genoteerd op de New York Stock Exchange. Sindsdien is de beurskoers van $ 8 gezakt naar $ 2,17 op dit moment doet de koers $ 2,42. Gezien de snelle expansie (bij de beursgang hadden ze nog 28.000 laadpalen) lijkt me dit best een interessante kandidaat in de laadpalenbranche om in te beleggen. Wat denk jij van Allego? Ofwel kan je er eens een analyse aan wijden? Alvast bedankt!
  5. Lalande 31 maart 2023 02:08
    Hallo Niels, Je schrijft in je commentaar, hierboven over AMG : Ze hadden vandaag strategie update - Lithium afdeling.
    En dan verder : " De markt is in ieder geval enthousiast " .
    Blijkbaar niet Niels.
    AMG wordt verhandeld tegen goed 6 x de winst voor dit jaar.
    Voor dit jaar wordt verder een EBIDTA verwacht, van nu meer dan 400 miljoen dollar. (Gisteren nog bevestigt. En eignlijk onafhankelijk van de gedaalde Lithium prijs)
    De doelstelling van 500 miljoen dollar, wordt volgend jaar verwacht ( en is 3 jaren vlugger, dan eerder aangegeven)
    ( Op de presentatie verteld door Ceo)
    Verder wordt de jaren opvolgend uitgegaan van een jaarlijkse EBIDTA van gedurig boven de 500 miljoen dollar.
    ( Er zijn maar 31,5 miljoen aandelen) ; Wat maakt dat het bedrijf noteert aan een beurskapitalisatie / EBIDTA van minder dan 3.
    Lijkt er dan toch echt niet op dat de markt erg enthousiast is, ivm dit bedrijf. Lijkt me een regelrecht koopje, en dan in deze erg geliefde sector.
    Ik weet dat je niet erg enthousiast bent over dit bedrijf. Maar zit wel in het middelpunt van de energie transitie.
    Ceo noemde dit , gisteren op de bedrijfspresentatie de belangrijkste omwenteling ooit, in de gehele wereld. Opslag van electriciteit in batterijen dus. Dan een bedrijf dat gemiddeld volgende jaren groeit met 20 %, en met een dusdanige magere waardering. Maakt dit bedrijf momenteel het goedkoopste bedrijf van de ganse Amsterdamse beurs.

    ( Ben er van overtuigt dat alleen al maar de Lithium tak, met de uitbreidingen die er aan komen, de eerst komende jaren, al meer waard is ( veel meer waard) dan de huidige beurskoers. ( Zie in dit verband ook al maar het bod van 3,4 miljard euro van Albemarle op lithium bedrijf Liontown. - Afgewezen. Liontown is er van overtuigd dat ze veel meer waard zijn.
    Nochthans komt de eerste productie slechts eind van de zomer 2024 op gang. Maken nu nog geen omzet, maar wel een stevig verlies voor het moment.
    - Vraag voor de podcast : kun je dit een plaats geven aub ? Ontwikkelingen in de sector, in volle transformatie. Met dank. LR
  6. forum rang 8 Branco P 31 maart 2023 07:16
    quote:

    WaveTrade schreef op 30 maart 2023 22:41:

    Hallo Niels & Arend Jan,

    Allereerst complimenten voor jullie leuke podcast !

    Mijn vraag voor de podcast: mijn partner en ik hebben ons huis verkocht met een flinke overwaarde. Deze overwaarde willen we gaan gebruiken voor onze nog te kopen nieuwe woning, we hebben nog niks op het oog en zijn hierin bereid 2 jaar te wachten op ons droomhuis… Alleen levert de, mogelijke, bankencrisis ons behoorlijk wat spanning op…Omdat we verspreid over 2 rekeningen over de beschermde ton zitten. Hoe druk moeten we ons hierover maken? En zijn er eventueel alternatieven die jullie adviseren?
    Ik neem aan dat je belegt. Dan kun je bij je broker ook tot een ton op de rekening zetten, mits je broker een bank is (Saxo, Degiro)
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links