Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese aandelen laten het kopje hangen

Europese aandelen laten het kopje hangen
Beeld: iStock

Europese aandelenmarkten staan onder druk. Er was al nervositeit over de fors gestegen rente.

Beleggers vrezen nu dat het faillissement van Silvergate, een bank voornamelijk voor cryptobedrijven, ook andere banken zou kunnen treffen. 

Vooral Europese banken moesten fors inleveren, enkele leverden aan het einde van de week tot zo’n 5% in. 

Door deze ontwikkelingen laten Europese beursindices het kopje hangen. Mijn prognoses van een week geleden, dat Europese aandelen een mooi voorjaar tegemoet gaan, blijkt te voorbarig.

Vandaag bekijk ik de Europese aandelenmarkten vanuit een kortetermijn perspectief,

CAC 40 test onderkant van het opwaartse trendkanaal

De CAC 40-index maakt even een pas op de plaats, maar ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Zolang de Franse beurs hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken. Dit geeft aan dat er nog steeds op hogere niveaus wordt gekocht.

Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet de Franse beurs breken en sluiten boven de laatste koerspiek. Onder de steun van 7.074,63 punten (de bodem van 10 februari) verzwakt het beeld. Weerstand ligt op 7.384,86 punten (gevormd op 5 januari 2022).

 

Bel 20 zakt door steun van 3.821,59 punten

De Bel 20-index verzwakt verder nu de bodem rond 3.821,59 punten niet weet stand te houden. Eerder al werd de stijgende trend verlaten, wat duidt op een eerste verzwakking, terwijl de lagere top verkoopdruk signaleert.

Op de korte termijn begint zich een zwak koersverloop af te tekenen. We mogen een verdere koersdaling verwachten richting de steun van 3.631,46 punten (de bodem van 20 december 2022). Weerstand ligt op 4.031,77 punten (gevormd op 18 mei 2022).


DAX maakt pas op de plaats, binnen opwaarts trendkanaal

De Duitse beurs moet blijkbaar nieuwe krachten opdoen. Binnen de stijgende trend wordt een consolidatie zichtbaar. Dit signaleert een evenwicht tussen kopers en verkopers. De hogere bodems wijzen nog wel op een aanhoudende vraag.

Voor een hervatting van de oude uptrend moet de Duitse beurs boven de top van begin maart rond 15.706 punten breken. Onder de steun van 15.162,48 punten (de bodem van 24 februari) verzwakt het beeld.

Wacht op nadere technische signalen. Weerstand ligt op 16.090,29 punten (de top van 13 januari 2022).


FTSE 100 valt terug richting steun van 7.708,34 punten

De FTSE 100-index verzwakt nu de opgaande trend wordt verlaten. Dit kan een consolidatie inluiden boven de bodem van eind januari.

De steun van 7.708,34 punten (de bodem van 31 januari) staat nu onder druk. De weerstand bevindt zich op 8.500 punten (berekend koersdoel).

We adviseren om even geen nieuwe actie te ondernemen. Bij een doorbraak en slotstand onder de steun treedt verdere verzwakking op en dient er rekening te worden gehouden met een diepere correctie, mogelijk richting 7.294,75 punten.


Euro Stoxx 50 verzwakt

De recente correctie bracht de Euro Stoxx 50-index terug onder de voorgaande toppen, wat een licht verzwakking signaleert.

Vooralsnog consolideert de koers binnen de stijgende trend en blijven we positief. We zien steun rond 4.092,57 punten (de bodem van 19 januari).

Weerstand ligt rond 4.415,23 punten (gevormd op 18 november 2021).

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden. 

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 06:15 Grondstoffenmalaise duidt op een afnemende inflatie 196
 2. 23 mrt Wall Street nog niet volledig uit de problemen 118
 3. 22 mrt AEX veert op vanaf de 200-dagenlijn 120

Gerelateerd

Reacties

202 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 13 maart 2023 07:35
  Dank Royce voor de duiding .

  When you walk
  Through a storm
  Hold your head
  Up high
  And don't
  Be afraid
  Of the dark
  At the end
  Of the storm
  There's a golden sky
  And the sweet
  Silver song
  Of the lark
  Walk on
  Walk on
  With hope
  In your heart
  And you never
  Walk alone
  You never
  Walk
  Alone

  Gewoon ABN AMRO nemen.
 2. forum rang 6 De verhapstukkende bekokstover 13 maart 2023 08:43
  quote:

  keffertje schreef op 13 maart 2023 07:31:

  De verwachting dat europese aandelen een mooi voorjaar tegemoet gaan, blijkt te voorbarig......en vanmiddag blijkt die toch weer juist?

  TA = bezigheidstherapie?
  Ze reageren allemaal hetzelfde, die TA-nitwits: generalistische conclusies trekken uit één a-typische gebeurtenis.

  Hup, in de mand!!!
 3. forum rang 4 Jopieklaploper 13 maart 2023 09:22
  SVB bank toont aan hoe buitengewoon sterk de Amerikaanse economie en daarmee ook de EU economie is. Dit is buitengewoon goed nieuws voor beurs en economie en koopkracht. De inflatie is dankzij het beleid van centrale banken Powell /Yellen Lagarde GROTE KLASSE!!!!!! vernietigend verslagen en de koopkracht gaat dit jaar exploderen.

  De welvaart in Nederland is ongekend!!! 41% van de bevolking behoort tot de topklasse volgens onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De middenklasse bevat 24,98% van de bevolking.

  Daarmee is Nederland verreweg het rijkste land ter wereld dankzij het beleid van het kabinet (Rutte Kaag grote klasse!!!!) Noem mij één ander land waar de topklasse BIJNA DE HELFT VAN DE BEVOLKING BEDRAAGD!!!!

  Het gaat gewoon goed en dat moeten we vieren we leven in de mooiste tijd ooit en dat is een feest meer dan waard
202 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links