Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen hebben wind mee

Europese beurzen hebben wind mee
Beeld: iStock

De aandelenbeurzen deden afgelopen vrijdag een stapje terug na een verder redelijk sterke handelsweek. Deze week zijn de ogen van beleggers weer gericht op de bedrijfscijfers en blijft het wat rustiger op het gebied van economisch nieuws.

Vandaag blijven de beurzen in de VS gesloten in verband met President's Day. Bij de Europese beurzen is het de vraag of de correctie van vrijdag een vervolg krijgt of dat we te maken hadden met slechts een tijdelijke adempauze. Vooralsnog liggen de technische plaatjes er nog prima bij en is er bij de meeste indices wel wat ruimte voor een kleine correctie.

AEX: kan index boven laatste top breken?

De AEX-index heeft binnen de stijgende trend het koersdoel rond de weerstand van 772,23 punten (gevormd op 2 februari 2022) bereikt.

De opwaartse trend kan alleen worden voortgezet indien de Nederlandse beurs boven de laatste top weet te breken. Dan mag een grotere koersstijging worden verwacht richting de oude hoogtepunten tussen 810 en 830 punten.

De AEX-index heeft pas steun rond 736,34 punten (de bodem van 4 augustus 2022).

 

 

Bel 20-index wacht op nieuwe impulsen

De Belgische beurs consolideert al wat langer aan de onderkant van de stijgende trend van de afgelopen maanden. De Bel 20-index is de laatste weken nauwelijks opgeschoten en wacht op nieuwe impulsen.

Ondanks de lange consolidatiefase oogt het technisch plaatje nog redelijk positief. Eerste koersdoel wacht rond 4.031 punten. De steun ligt nu rond 3.821 punten. Zolang de index hierboven beweegt, blijven we opwaarts kijken.

 

 

CAC 40-index presteert erg sterk

De beurs van Frankrijk presteert al enige tijd erg sterk en weet dan ook het mooiste technische plaatje te overleggen. De CAC 40 index is de laatste maanden hard opgelopen en heeft de langetermijn weerstand rond 7.384 punten bereikt. Dit is tevens het all-time high.

Het risico op een kleine terugval neemt toe nu de weerstand is bereikt. De eerste steun ligt momenteel rond 7.074 punten. Pas hieronder zal het technisch beeld wat schade oplopen.

 

 

DAX-index: stabilisatie binnen opwaartse trend

De DAX index stabiliseert binnen de opwaartse trend. De hogere koersbodems signaleren echter nog steeds een vraag naar de Duitse beurs. De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking is van de opwaartse trend.

Van belang is dat de Duitse beurs boven de steun van 15.246,39 punten (de bodem van 10 februari) blijft. De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken. In dat geval wordt de opgaande trend gevalideerd en mogen we een verdere koersstijging verwachten.

Weerstand wacht rond 16.090,29 punten (gevormd op 13 januari 2022).

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 07:30 Nederlandse chippers weer voorop 140
 2. 22 mei Zwaargewichten kunnen AEX extra zetje geven 57
 3. 15 mei Geldstromen naar de AEX komen weer op gang 64

Gerelateerd

Reacties

107 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Jeronimo 20 februari 2023 07:53
  Goedemorgen,

  Hopelijk gaat eerst de lucht uit de Aex waarna we na een nieuwe gezonde impuls door de weerstand knallen. In een streep tot grote hoogte, levert een val tot grote diepte op en zie er dan nog maar eens uit te kruipen. Gevoelsmatig denk ik dat we deze week onder aanvoering van de oorlog naar de 730 afreizen om daarna weer te Bouncen….afijn we gaan het zien. Succesvolle trades!
 2. forum rang 8 PietKeizer 20 februari 2023 09:39
  quote:

  zonnestraal schreef op 20 februari 2023 09:27:

  goedemorgen allen, jeetje wat een triest bedoeling vandaag op de beurs. Heeft dit daadwerkelijk te maken met dat Amerika dicht is? wat voor invloed heeft Amerika dan en kan de AEX dan ook niet beter gesloten blijven als Amerika dicht is
  niet zo gestressed. Ga vandaag anders lekker ballonnetjes uit de lucht schieten, Dopie geeft daar bijles in als je t niet redt :)
 3. forum rang 6 Doptieman 20 februari 2023 10:01
  quote:

  zonnestraal schreef op 20 februari 2023 09:27:

  goedemorgen allen, jeetje wat een triest bedoeling vandaag op de beurs. Heeft dit daadwerkelijk te maken met dat Amerika dicht is? wat voor invloed heeft Amerika dan en kan de AEX dan ook niet beter gesloten blijven als Amerika dicht is
  Ja zonder de USA weten ze hier maar 1 ding en dat is strepentrekken.
  Dan lopen alle calls en puts weer lekker leeg en dat vinden de
  schrijvers helemaal niet erg ! Maar wel een zielige vertoning ... Ciao.
 4. forum rang 6 JoostVLS 20 februari 2023 10:56
  quote:

  JBNE schreef op 20 februari 2023 10:51:

  Goedemorgen,

  Zojuist verkocht 2 stuks AEX P760 17MAR23 op €12,75. Afgelopen vrijdag heb ik deze gekocht voor €10,40.
  Mooi ! Winst=winst
  Ik houd ze vast en houd me vast aan de slogan: winsten moet je laten lopen, maart expi is nog even weg :-)
107 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links