Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX BeleggersPodcast: Ahold, Alfen, Pharming en Box 3

IEX BeleggersPodcast: Ahold, Alfen, Pharming en Box 3

Aan onderwerpen geen gebrek in deze IEX-BeleggersPodcast. We bespreken onder andere de bedrijfscijfers, maar ook meesterbelegger Warren Buffett ontspringt de dans niet. Hij verkocht al na enkele maanden zijn aandelen TSMC en dat zijn we niet van hem gewend. Wat beweegt Buffett om de chipproducent uit Taiwan van de hand te doen?

Verder komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Staatssecretaris Van Rij wil belasting in Box 3 blijven heffen op basis van fictief rendement
  • Nederlandse overheid gedwongen om aandelen ABN Amro in het boek te verkopen
  • De documentaire Planet Finance en de bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger waar ondergetekende aanwezig was
  • De uitstekende jaarcijfers van Ahold
  • Alfen
  • De twijfels over CM.com
  • NN Group
  • Risico's BAM blijven hoog
  • De tegenvaller van Pharming
  • Heineken

Niels Koerts is beleggingsanalist bij IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. In 2020 heeft hij zijn bachelor bestuurskunde ...

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 17:45 Slotcall: Deutsche bank sleept financials mee in zijn val 5
 2. 14:30 IEX BeleggersPodcast: Deutsche Bank, Flow Traders en Rabocertificaten 4
 3. 23 mrt Tencent maakt dit jaar zijn comeback

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Maan Arkenbosch 17 februari 2023 18:40
  Zoals eind vorig jaar aanbevolen, blijkt Nationale Nederlanden, meer dan geprognosticeerd, aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. Het is onbegrijpelijk dat deze binnenvetter met een dividend rendement van 7% zo moeilijk in koers vooruit gaat. De afwaardering van de obligaties en aandelen, komt wel weer goed, bij aflossing en marge verhogingen van aandelen. De kasstroom heeft voordelen bij rente verhogingen. De inkoop van aandelen van €.250 miljoen kan in 2024 met €.150 miljoen stijgen. Dit fonds is een goed alternatief voor de spaarder bij een regulaire grootbank die een aalmoes van 0,5% krijgt.
 2. Jackio 19 februari 2023 14:48
  Ja krijg helaas regelmatig het weekblad niet binnen maar dat ligt aan de bezorging die hopeloos achteruit holt, hetzelfde met PostNL. Ik ben wat ouder en heb de tijd nog meegemaakt dat je een kopje koffie en een praatje met de postbode kon maken ;-)Heb er nu weinig last van want verblijf regelmatig in de Algarve en daar hebben ze alle tijd voor een bakkie Hollandse koffie hahaha
 3. forum rang 4 mok 19 februari 2023 22:11
  Jammer dat er niet dieper ingegaan wordt in de cijfers van Heijmans. Kan wel hoog risico zijn, maar het gaat nu al diverse jaren prima en er wordt nu 1,05 euro dividend betaald op een koers van 12,50 euro. De verwachtingen zijn ook goed voor dit jaar, orderportefeuille is ook goed gevuld. En dat in huidige situatie met minder bouwvergunningen, gewoon prima. Bedenk ook de inmenging van de overheid in huizenmarkt, die meer dwingend voor meer bouw zal zijn, mogelijk al vanaf 2024, anders 2025. Oftewel, voortekenen voor omzet komende jaren is goed. Ik heb al forse rendementen over afgelopen jaren en ook al deel met winst verkocht, maar blijf er zeker in zitten.
 4. Kipkluif 22 februari 2023 09:34
  Hoi AJ,

  in de podcast zeg je dat je de individuele aandeeltjes Shell en ING in het dieptepunt van de crisis hebt opgevist. Ik herinner mij nog dat je eerder vertelde dat dit aankopen van je vrouw waren, en jij alleen maandelijks ETF's koopt. Niet met andersmans veren pronken hé ;)

  Prima podcast heren!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links