Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Dit aandeel is een mooi alternatief voor een ETF"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. TA=verlies 27 januari 2023 20:52
    Ik zet 'm tegenwoordig uit als Kiek op de grafiek begint.
    Koersen gaan voorspellen door lijntjes te trekken uit het verleden.... sorry hoor.

    Mensen , gebruik uw verstand, alle koersbewegingen uit het verleden zijn met ern oorzaak gefluctueerd, niet vanwege een theorie die echt iedereen anders zou kunnen uitleggen.
  2. Maan Arkenbosch 27 januari 2023 21:10
    Moet het Westers drukpersgeld/valuta ondersteund worden door de waarde van de energie, grondstoffen/vaste activa/edelmetalen?
    Op 16-01-2021 had de bekende economische beweging van Armstrong via het economes confidence model een geologische-economische verandering voorspeld.Het jarenlang verfoeide drukpersen van de (Petro) $ en de €. was tegen zijn grenzen aangelopen.Inmiddels is de Petro $ feitelijk ter zielen en de €. wordt gestraft met een hoge inflatie en een E.C.B. balans vol vrij waardeloze schuldentitels, voornamelijk uit Zuid E.U. staten, opgekocht met drukpersgeld.
    Door deze toestand is een geopolitieke globale twee kamp ontstaan tussen de V.S. en de E.U. contra de BRICS met China als aanvoerder.Feitelijk is deze financieel-economische tweespalt ontstaan doordat de multipolaire stroming, onder leiding van China, geen Westers drukpers valuta meer wil.Nu Rusland geen en Saoedi Arabië, minder olie wenst te leveren tegen de drukpers $, via stoppen met omzetting in V.S.obligaties, heeft vanaf 2008 deze latente stroming zich versneld.Het is duidelijk dat de vanaf 2021 voortgaande 20 jarige stijgende grondstoffen cyclus, het antwoord is op dit monetair geknoei.De BRICS landen en hun meelopers weten, dat zij alleen binnenlandse stabiliteit kunnen handhaven met valuta welke een onderliggende harde (edelmetalen)/ grondstoffen waarde vertegenwoordigd.Geen wonder dat in november 2022, door de Centrale Banken, 400 ton goud werd gehamsterd, met als doel de geloofwaardigheid van hun valuta te stutten.Daarbij blijft China verwoed forse tonnen goud kopen, zeker als tegendruk met betrekking tot de $. Inmiddels staan veel harde en zachte grondstoffen op record hoogte, welke aangelegde voorraden grotendeels als buffer voor de valuta waarde/koopkracht behoud moeten dienen.
    Opvallend is dat China zich bemoeit, om grondstoffen/energie rijke landen, in zijn invloedssfeer te krijgen, hetgeen het gevaarlijke schaakspel van Poetin/Rusland bevorderd.Oekraïne is van eminent belang als schakel in de voedsel voorziening van het Westen, zeker door de globale milieu rampen/droogte en kosten hiervan.
    De vraag is welk blok, deze uitputting oorlog gaat winnen, nu feitelijk de Westers valuta waarden op het spel staan.
    Meer dan eens heb ik gewezen op de valuta-krach van Duitsland 1923, waardoor de opkomst van Nazi-Duitsland via Hitler gestalte kreeg. Zoals eerder gesteld is verhoging van de deposito rente door de E.C.B./E.U. en de Fed/V.S. met gelijktijdig het op de markt gooien van miljarden opgekochte laag rentende zombie titels, een gevaarlijke operatie.
    Als de financiële markten deze hausse aan laag rentende obligaties alleen slikt tegen een fors discount/ lage koersen, dan knalt de kapitaal rente fors omhoog en zijn Centrale banken verplicht op de rem te trappen.
    Het is niet de eerste keer, dat hierdoor paniek op de financiële markten ontstaat, immers banken worden dan terughoudend met krediet verstrekking.Voordat het urgent wordt, dient de politiek en Centrale Banken zich te voorzien van opslag van de nodige strategische zachte en harde grondstoffen,energie.Niet alleen om de industriële continuïteit te waarborgen, maar ook om de fundamenteel zwakke westerse valuta-s te ondersteunen.
    Wordt de crypto valuta, uit angst voor een banken run, door de bevolking, op korte termijn uitgerold en krijgen wij te maken met een proletariaat?
  3. Troef 27 januari 2023 22:14
    quote:

    Pascal schreef op 27 januari 2023 19:14:

    Coen, ik hoop dat je Podcasts blijft maken. Je hebt er een goede stem voor en bent er een goede gastheer/vragensteller/gespreksleider voor. Succes verder.
    Zonder Niels en AJ tekort te willen doen.
    Zonder jou was de luisterkwaliteit niet die het nu is. Heel veel dank. Het ga je goed bij je nieuwe uitdaging.
    Ik zal je op IEX missen.
  4. forum rang 7 handyman6 28 januari 2023 17:12
    Nu de loopgraven oorlog in U naar high tech vechten draait,door moderne tanks,straaljagers straks en lang afstand geschut,kan je er op wachten ,dat Rusland zelf beschoten gaat worden....
    Benieuwd wat ze zelf hebben aan modern tuig als de 80 ger jaren Scuds,CruseMissiles op zijn .
  5. France 22 28 januari 2023 17:52
    Als je geen verstand hebt van wat het bedrijf precies inhoudt last dan je reactie achterwege podcast.

    Ik heb het over Tesla, Tesla is niet alleen auto.s en over een jaar of 5 is Tesla ook auto.s maar zoveel meer.

    En daarin zit de kracht en het concurrentievoordeel a la Henry Ford, you can choose any colour als het maar zwart is.

    Dus, weet waarover je het hebt als je lollig gaat doen over beleggen, het is wel ons geld he, het is zo onprofessioneel allemaal.

    Het luistert lekker weg al die kolder maar weet wel waarover je het hebt.
  6. Pirlo 28 januari 2023 19:55
    quote:

    handyman6 schreef op 27 januari 2023 16:56:

    Intel is al 20 jaar dood geld....
    Chevron: windmolens donderen in elkaar,doen het niet lang,rommel....
    Acc. Mittal: voor uitbraak hebben we echt bevestiging nodig....
    Dankjewel AJK
    Intel heeft sinds 2021 een nieuwe CEO en gaat het over een andere boeg gooien (fors investeren in de hoop producent te worden van o.a. AMD/Nvidia/Apple chips i.p.v. concurrent).
    Hele slecht resultaten in 2022, wel Chips act en beursgang Mobile Eye... Gaan interessante jaren worden voor Intel. In ieder geen herhaling van de afgelopen 20 jaar.
  7. forum rang 7 Dividend Collector 28 januari 2023 21:04
    quote:

    TA=verlies schreef op 27 januari 2023 20:52:

    Ik zet 'm tegenwoordig uit als Kiek op de grafiek begint.
    Koersen gaan voorspellen door lijntjes te trekken uit het verleden.... sorry hoor.

    Mensen , gebruik uw verstand, alle koersbewegingen uit het verleden zijn met ern oorzaak gefluctueerd, niet vanwege een theorie die echt iedereen anders zou kunnen uitleggen.
    Kom je nog een keer terug op dit bericht wanneer Arcelor op 80 euro staat? ;)
  8. forum rang 7 Dividend Collector 28 januari 2023 23:19
    Jij schrijft dat TA onzin is. Uit de Kiek op de grafiek zou blijken dat Arcelor aan de vooravond staat van een uitbraak door een meerjarige weerstand met daarna een fors potentieel richting 80 euro. Maar dat heb je gemist omdat je dit niet geluisterd hebt.

    Als dit uitkomt ben ik benieuwd of je je mening over TA gaat herzien.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links