Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street blijft op koers

Wall Street blijft op koers
Beeld: iStock

Van donkere wolken boven de aandelenbeurzen is technisch geen sprake. De hoge inflatie en het verkrappende beleid van centrale banken hebben Wall Street er niet van weerhouden een fraaie eindejaarsrally in te zetten.

De S&P 500-index is sinds de bodem medio oktober van circa 3.492 punten met ruim 15% opgelopen. De Dow heeft er in de spurt sinds de oktoberbodem van 28.722,50 punten bijna 20% bijgesprokkeld.

Opvallend is dat de Nasdaq100 wat achterbleef, met een winstje van 13%. Die bescheidenheid zien we niet bij de Amerikaanse halfgeleiders: de SOX-index wist sinds de bodem van medio oktober bijna 25% in waarde toe te nemen.

Korte uptrends intact

Op Wall Street zijn de korte uptrends intact. De zwakke economische vooruitzichten, waardoor beleggers minder risicobereid zouden zijn, zien we dus niet terug in de technische plaatjes.

Alleen bij de Dow Jones komen er mogelijk wat strubbelingen nu deze haar eerste weerstand rond 34.278,20 punten (de top van 16 augustus) heeft bereikt. Pas bij een doorbraak daarvan wordt de eindejaarsrally voortgezet.

Maar overall liggen de Amerikaanse indices er technisch prima bij. Ik zie nog geen grote correcties.

Vanwege de viering van Thanksgiving in de Verenigde Staten bleef Wall Street donderdag gesloten. Vandaag is het Black Friday en vindt in New York een verkorte handelsdag plaats.

Deze keer houd ik de korte termijn technische plaatjes van de Dow Jones, de S&P500, de Nasdaq100 en de SOX tegen het licht.

Tostrams-website is vernieuwd

In het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een nieuw platform voor Tostrams.nl. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast onze gebruikelijke technische analyses en alerts, ook het laatste beursnieuws bij ons te volgen.

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Bij Dow Jones staat de weerstand onder druk

De Dow Jones heeft binnen de stijgende trend, rond de weerstand van 34.278,20 punten (gevormd op 16 augustus) het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mogen we verdere koersstijgingen tegemoet zien.

Na een uitbraak boven de weerstand van 34.278,20 punten wordt 35.497,25 het volgende opwaartse koersdoel.

De Dow Jones heeft pas steun rond 31.725,29 punten (de bodem van 3 november). 

S&P 500 index krult opwaarts

De S&P 500-index heeft in de recente daling een potentieel hogere bodem gevormd boven het niveau van de top van begin november rond 3.900 punten. Zolang de koers boven deze voormalige horde weet te blijven, oogt het technische plaatje redelijk positief.

Er is ruimte richting 4.326,85 punten (de top van 16 augustus). De steun bevindt zich rond 3.904,87 punten (bodem van 17 november).

Nasdaq 100-index vormt potentiële hogere koersbodem

De Nasdaq 100-index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, laat hogere bodems zien. Onder de weerstand van 12.024,95 punten (de top van 15 november) zien we een verbetering.

De recent gevormde hogere bodems signaleren een aantrekkende vraag. In dat geval wordt de neutrale bandbreedte opwaarts verlaten en mogen we hogere koersen tegemoet zien.

We zien daarna ruimte tot de weerstand van 12.752,83 punten (de top van 12 september). Steun ligt rond 11.519,38 punten (de bodem van 17 november).

Amerikaanse halfgeleiders maken flinke spurt

De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, is technisch bezien flink verbeterd. Nadat de dalende trend opwaarts is doorbroken, is de SOX-index nu ook boven de oude weerstand gesloten.

Met deze technische verbeteringen is er ruimte vrij gemaakt richting de weerstand van 3.087,44 punten (de top van 4 augustus). Steun ligt rond 2.633,85 punten (de bodem van 17 november).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,71 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 25 nov Wall Street blijft op koers 103
 2. 24 nov AEX hervat opmars 89
 3. 23 nov Top in de rente en bodem in obligaties 143

Gerelateerd

Reacties

103 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Realist 1976 25 november 2022 09:06
  Weet er al iemand wat jaar 2023 gaat doen voor markten aex, sp500 en dow. Calimero had vooraf duidelijk aangegeven dat 2022 lager zou zijn dan 2021. Klopt nog steeds. Is er ook al een rollingcoaster plaatje voor 2023 beschikbaar? Of zakken we nu de komende 7 jaar in trapjes naar beneden doordat geldstromen opbranden consument minder kan besteden……... Of blijven we overall omhoog gaan omdat simpelweg het aantal mensen op de wereld blijft groeien en produktie hoog blijft en consumenten blijven besteden= >Groeiende GDP…..
 2. forum rang 4 Jopieklaploper 25 november 2022 09:26
  Wallstreet gaat op weg naar een nieuw record voor het eind van dit jaar zowel de DOW als de NASDAQ gaan voordat het jaar voorbij is een nieuw altime high noteren en dat is volledig terecht!!!!!

  De economie in de VS draait als nooit tevoren dankzij het beleid van Biden/Harris en zijn team (grote bewondering en grote klasse!!!)

  In Nederland is hetzelfde aan de hand hoewel de economie hier iets minder hard groeit als in de VS maar toch veel harder dan in de ons omringende landen, klotst het geld tegen de plinten en draait de NL economie als een tierelier!!!. Dankzij het beleid van Rutte/Kaag en hun team GROTE KLASSE!!!!!!.

  Het gaat gewoon goed en dat mogen nee MOETEN we vieren we leven in de mooiste tijd ooit en dat is best een feestje waard.
 3. forum rang 4 Hadrianus 25 november 2022 09:37
  quote:

  De verhapstukkende bekokstover schreef op 25 november 2022 09:33:

  [...]

  Bril nu schoon. Data kloppen toch op het plaatje.

  Benieuwd naar 2023...
  Ik ook.Tot nu toe worden alle scherven mooi gelijmd.Van centrale banken steun naar overheidssteun.
  Er is maar 1 manier om de boel gelijmd te houden ,belastingen omhoog.
 4. forum rang 5 Newg77 25 november 2022 09:44
  #joostvls
  heb geen accsys
  probeer de parasiet uit te hangen op dit moment, staat allemaal zo hoog :)

  silk nog bedankt voor de plaatjes

  en calimero
  een top herkennen in 2008 en dan al lijntjes trekken...daar hebben we jou voor vanaf de veranda :)
  met respect btw

  onderstaande kenmerkt mij meer hoe ik door de tijd ga
  www.facebook.com/DWDD/videos/spinning...
  (vind ik zelf leuk btw)
 5. forum rang 7 Unimog 25 november 2022 10:09
  quote:

  Realist 1976 schreef op 25 november 2022 09:06:

  Weet er al iemand wat jaar 2023 gaat doen voor markten aex, sp500 en dow. Calimero had vooraf duidelijk aangegeven dat 2022 lager zou zijn dan 2021. Klopt nog steeds. Is er ook al een rollingcoaster plaatje voor 2023 beschikbaar? Of zakken we nu de komende 7 jaar in trapjes naar beneden doordat geldstromen opbranden consument minder kan besteden……... Of blijven we overall omhoog gaan omdat simpelweg het aantal mensen op de wereld blijft groeien en produktie hoog blijft en consumenten blijven besteden= >Groeiende GDP…..
  Voor t gemak maar rekening houden met nieuwe lows
103 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links