Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Basic-Fit stuit op de bovenkant van het dalende trendkanaal.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:25,56
Steun:21,66
Weerstand:27,42
Steun 2:19,74
Weerstand 2:31,76

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Basic-Fit stabiliseert binnen de dalende trend. Op de grafiek zijn nog wel lagere toppen zichtbaar. Het technische plaatje overtuigt hierdoor nog niet. Bij een daling onder de meest recente koersbodems, wordt het zwakke technische plaatje bekrachtigd en de dalende trend hervat. Pas bij een doorbraak boven weerstand 27,42 (gevormd op 14 november) komt er ruimte voor koersstijgingen. Steun ligt rond 21,66 (bodem van 4 november).


  • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt. De moneyflow indicator wordt berekend door de gemiddelde prijs te vermenigvuldigen met het volume van die dag. Indien de indicator stijgt dan spreken we van geldinstroom, en bij een dalende indicator stroomt er juist geld uit de onderliggende waarde.


  • De MACD verbetert op korte termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0). De MACD indicator is een trendvolgende momentumindicator die het verschil meet tussen twee voortschrijdende gemiddelden (EMA's). De MACD indicator geeft twee verschillende soorten signalen af, namelijk de sterkte van een trend en de kantelpunten in een trend.


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De Relatieve Sterkte-Index (RSI) is een momentumindicator die de kracht van de laatste koersstijgingen vergelijkt met die van de laatste koersdalingen. De waarde van de RSI schommelt rond een evenwichtswaarde op een verticale schaal tussen 0 en 100. Deze indicator wordt gebruikt om zogeheten ‘overbought’ of ‘oversold’ condities te signaleren. Boven de 70-80 wordt de RSI als ‘overbought’ (overgekochte) gezien. Onder de 20-30 wordt de RSI als ‘oversold’ gezien. Waarden tussen 30 en 70 wijzen op een neutrale conditie.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts. De Rate of Change (ROC) is een momentumindicator die de procentuele prijsverandering meet tussen de huidige koers en de koers van een aantal perioden geleden. De ROC meet als het ware de snelheid waarmee de prijs van de onderliggende waarde verandert. Indien de waarde boven de signaallijn beweegt is er sprake van stijgende Momentum. Onder de signaallijn duidt op een dalend Momentum.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers zeer ver onder de lange termijn gemiddelde waarde staat. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De 200-dagenlijn is in het midden van deze grafiek weergegeven door de horizontale zwarte lijn. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De neerwaarts gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente artikelen van Tostrams.nl

  1. 22 nov TA-liefhebbers opgelet: het vernieuwde Tostrams.nl is live!

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links