Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frans failliet?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2012 08:43
    @yeaz
    Onbeperkt geld bijdrukken door een ECB en dit vervolgens doorsluizen naar de banken is tegenwoordig een goede oplossing? Geef gewoon al je geld weg aan banken. Dat komt op hetzelfde neer en is sneller.
    Het is verbazingwekkend wat als oplossing wordt gezien. De inflatie die dit bijdrukken veroorzaakt is vast ook erg positief, zelfs al wordt dat dubbele cijfers, of meer. Dat is minder direct als een failliet maar komt ook neer op koopkracht en vermogens roof.
    Maar sommigen zien zoiets dus als oplossing, hoeven ze zelf niets te doen en kunnen ze de verantwoordelijkheid voor hun eigen situatie afschuiven naar anderen. Er zijn zeker ook geen veroorzakers die gestraft moeten worden voor deze puinhoop? Want veelal zijn dat dezelfde mensen die alles voor ons gaan "oplossen".
  2. pcrs7 9 mei 2012 09:43
    quote:

    R-KNOW schreef op 8 mei 2012 15:19:

    @Alexander: waarom cash aanhouden in NOK? Volstaan aandelen welke genoteerd zijn in NOK niet? Hoor graag
    Je kunt alles noteren in NOK. Net zoals Cisco ook op de europese beurzen genoteerd is in euro. Je kunt commodities noteren in USD, maar ook in euro, nok of cad$.
    Waar het om gaat is waar een bedrijf de meeste handel in doet. Ik verwacht niet dat veel bedrijven immuun zijn als zowel de dollar als de pleuro en de yen het begeven.
    Als je deflatie verwacht voor inflatie:in cash blijven zitten tot vlak voordat het gelddrukken serieuze vormen gaat aannemen. Als je het op safe wilt spelen is goud denk ik beter, maar dan moet je wel een draai om je oren verwachten voordat het zover is.
  3. [verwijderd] 9 mei 2012 11:45
    Heel goed Alexander, eindelijk lees ik wat ik al de hele tijd denk: deze man wint omdat hij belooft meer uit te geven, iedereen vindt het prachtig, inclusief de media in nl, niemand vraagt zich af waar hij dat van gaat betalen. Zeker niet in Frankrijk zelf, waar ik woon, al hoor je hier ook economen die zeker weten dat Hollande het land in de afgrond gaat storten. Daar luistert niemand naar. Pensioenen terug naar 60, dat zal helpen, daar luistert men wel naar. Mensen genieten hier veel meer van hun vrije tijd.
    Het zijn grotendeels socialisten die deze crisis hebben veroorzaakt, en wat doen we? We stemmen ze weer terug. Ik heb m'n geld in dollars, dat is veilig tot de presidentsverkiezingen en je kunt makkelijk ritjes maken op NYSE en Nasdaq.
  4. Julian247 9 mei 2012 14:36
    quote:

    fondu schreef op 8 mei 2012 23:39:

    @Alexander. Ik respecteer uw moed om het failliet van de PIIGS te voorspellen, er zijn al te veel gelijkhebbers achteraf. En point taken dat ik een roze bril draag, want ik geloof dat meer Europa de enige weg is uit de crisis en dat de politiek die weg (uiteindelijk) zal vinden. Hopelijk hebt u persoonlijk wel de consequenties getrokken door uw huis te verkopen en te gaan huren, short te gaan in alle Europese indexen, uw spaargeld buiten de eurozone aan te houden of bijv. een huis in de VS te kopen. Ik was al lang weggeweest als ik u was en met zo'n rampscenario voor de boeg. Overigens sans rancune en alle succes toegewenst, want misschien biedt een crisis van apocalyptische omvang ook zakelijke kansen voor u? Maar natuurlijk alleen als dan niet het hele stelsel ontploft!
    Dat is nou net het hele eiereten. Lekker short gaan is prima, maar het stelsel moet wel houden anders zit iedereen in de p enarie. Rampscenaristen als onze vriend Alexander hoopt er van te profiteren als straks alles naar zn mallemoer gaat, maar vergeet niet wat er kan gebeuren als alles daadwerkelijk ontploft. Grote sociale onrust is dan nog het minste van onze problemen.
  5. [verwijderd] 9 mei 2012 15:10
    quote:

    OldAndWise schreef op 9 mei 2012 08:43:

    @yeaz
    Onbeperkt geld bijdrukken door een ECB en dit vervolgens doorsluizen naar de banken is tegenwoordig een goede oplossing? Geef gewoon al je geld weg aan banken. Dat komt op hetzelfde neer en is sneller.
    Het is verbazingwekkend wat als oplossing wordt gezien. De inflatie die dit bijdrukken veroorzaakt is vast ook erg positief, zelfs al wordt dat dubbele cijfers, of meer. Dat is minder direct als een failliet maar komt ook neer op koopkracht en vermogens roof.
    Maar sommigen zien zoiets dus als oplossing, hoeven ze zelf niets te doen en kunnen ze de verantwoordelijkheid voor hun eigen situatie afschuiven naar anderen. Er zijn zeker ook geen veroorzakers die gestraft moeten worden voor deze puinhoop? Want veelal zijn dat dezelfde mensen die alles voor ons gaan "oplossen".

    Dank voor je reactie. Ik beweer niet dat het "bijdrukken" van de ECB een goede oplossing is. Als je je eigen reactie nog eens rustig doorleest dan kom je er achter dat je vooral verteld wat jij vind dat een ander niet goed doet. Welke oplosingen stel jij voor?
  6. fondu 10 mei 2012 00:30
    @de breker. Het zou interessant zijn om eens te weten of "rampscenaristen" en andere azijnpissers ook Eurosceptici zijn of misschien zelfs populisten die de verworvenheden van de Europese samenwerking bij het oud vuil willen zetten, resp. uit de EU willen treden, de gulden terug en een gezellig PVV-hek om Nederland? Kritisch moeten we altijd zijn, vooral op politici die niet verder kijken dan de volgende verkiezingen, ook op Europese instituties allerhande, cijferfetisjisme en begrotingsfundamentalisme. Maar vergis ik me nou of worden de ECB en de Europese Commissie nu echt steeds vaker ritueel aangevallen zoals ambulanciers en brandweerlui: we accepteren geen hulp van een anonieme, niet gekozen autoriteit. Moet Europa weg, anders of gewoon democratischer?
  7. Julian247 10 mei 2012 21:34
    Iedereen zal moeten toegeven, het is op dit moment een grote puinhoop en elke dag komt er weer meer stront naar buiten. De politiek doet er alles aan om de boel nog erger te maken, maar vergeet niet, de politiek wordt gekozen door het volk en het volk kiest op dit moment (FR, GR) voor een linkse signatuur omdat men helemaal klaar is met de crisis. Het is wederom een proteststem en men interesseert zich er niet voor hoe e.e.a. opgelost moet worden, zo dat al mogelijk is. Door geen verantwoordelijkheid te nemen maken we er een nog grotere puinhoop van zodat straks nog maar 1 redding mogelijk is: De ECB.

    Het alternatief, een totaal faillisement van het hele systeem, is namelijk voor niemand goed, ook niet voor degenen die lekker short zitten en hopen op nog meer stront, want hun centjes zijn dan ook niks meer waard. En nu roepen dat je vol in goud zit is ook niet slim, want in een anarchistische wereld is niemand en niets meer veilig...
  8. fondu 12 mei 2012 00:36
    Ik ben het eens dat het een politieke puinhoop is. Euroscepsis en nationalisme zijn het gevolg. Van Rompuy en Draghi zijn constant bezig de politiek het mes op de keel te zetten om het schip op koers te houden. Als een van hen er de brui aan geeft, dan is het schip echt zinkende. Waar blijft de Eurpese leider die risico durft te nemen door voor de lange termijn te kiezen? Inderdaad, regeren is vooruitzien, je positie durven riskeren voor een hoger belang dan je herverkiezing. Francois Hollande heb ik daarom nog niet afgeschreven als de moderne Churchill die Europa nodig heeft. Wie anders? Nooit in de regering gezeten en nu president, morgen misschien degene die Frankrijk hervormt en Merkel wegspeelt! Een beetje dromen mag.
  9. Julian247 12 mei 2012 19:38
    Het is inderdaad gemakkelijker uit te gaan van een doemscenario, maar iemand zal de kar moeten trekken en de mensen in vooral de zuidelijke landen perspectief moeten bieden, hoe moeilijk dat ook is, kijk naar Obama, bij hem waren de verwachtingen ook hooggespannen maar vaak worden dat soort mensen dusdanig tegengewerkt door de zittende macht dat het bijkans onmogelijk wordt iets voor elkaar te krijgen. Europa heeft wel iemand nodig met visie en geen kille rekenaar zoals onze vriend Rutte. Of Hollande dat kan weet ik niet, maar Sarkozy was het iig niet!
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links