Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse financials brengen rust op Wall Street

Amerikaanse financials brengen rust op Wall Street

Beleggers reageren gematigd positief op de jongste kwartaalcijfers van Amerikaanse financials. Technisch is er sprake van enige verbetering, wat rust brengt op de beurs.

Wall Street gaat deze week met de billen bloot, nu Amerikaanse financials hun boeken weer openen. Aan de hand van de technische plaatjes zien we redelijke reacties.

Als technisch analist kijk ik vooral hoe winsten en waarderingen door de markten worden beoordeeld. Dus ook vandaag, op de 35e verjaardag van de crash van 1987, de vraag: hoe reageert Wall Street technisch op de jongste cijfers?

De technische plaatjes van Amerikaanse financials lijken licht te verbeteren na meevallende kwartaalcijfers.

De koersen van Amerikaanse financials beginnen technisch te stabiliseren

Begin deze week verrasten Bank of America en Bank of New York Mellon met hun cijfers. Na jaren met zeer lage rentes, lijken banken nu te profiteren van gestegen rentes. Zowel Bank of America als Bank of New York Mellon beginnen technisch te stabiliseren.

Dinsdag maakte Goldman Sachs bekend dat in het afgelopen kwartaal de winst minder sterk was gedaald dan gevreesd.

Rust op Wall Street

De reactie op Goldman Sachs was positief. Technisch wordt zelfs een eerste hogere bodem gevormd. Over de brede linie valt op de de jongste winstcijfers bij de financials enige rust en zelfs wat optimisme op Wall Street brengen.

Deze week is de koers van Goldman Sachs bijna 5% opgelopen, Bank of America ging ruim 9,5% omhoog, terwijl Bank of New York Mellon in de afgelopen dagen een dikke 4% opliep. Ook andere financials werden in de positieve flow meegetrokken: American Express, Morgan Stanley en JP Morgan Chase wonnen zo'n 5% tot 6,5%.

Vandaag bekijk ik de S&P500 index, alsmede enkele Amerikaanse banken, zoals Goldman Sachs, Bank of America en Bank of New York Mellon.

S&P 500-index stabiliseert

De S&P 500 index vormt nog steeds lagere toppen. Nu de index echter weer boven de junibodem kruipt, wordt de voorgaande uitbraak teruggegeven.

Elke bodem boven de steun op 3.393 punten (de top van 17 februari 2020) vormt een hogere pullbackbodem. De weerstand ligt rond 4.326,85 punten (de top van 19 augustus).

Goldman Sachs verbetert technisch

Goldman Sachs vormt binnen de dalende trend een potentieel hogere bodem. Dit signaleert dat het technische beeld wat minder negatief wordt. Voor een nieuwe verbetering moet Goldman de dalende trend weten te breken.

Pas bij een uitbraak en slotstand boven de weerstand van $358,62 (gevormd op 19 augustus) komt er meer opwaarts potentieel vrij. De steun ligt rond $277,84 (de bodem van 15 juli).

Bij Goldman Sachs laat de 200-dagenlijn een negatief verloop zien. Dit geeft een zwakke technische conditie weer.

Positief is wel dat de B.O.B.-indicator opwaarts draait en suggereert dat Goldman Sachs beter begint te presteren dan de brede markt.



Bank of America neutraliseert neerwaartse uitbraak

Nu Bank of America weer boven de laatste koersbodem kruipt, wordt de eerdere neerwaartse doorbraak geneutraliseerd. Dit geeft aan dat de verkoopdruk boven de markt afneemt. Enkel boven de weerstand van $36,94 (gevormd op 19 augustus) klaart het beeld op. De steun ligt rond $22,95 (de bodem van 25 september 2020).

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde laat een dalend verloop zien. Dit signaleert een zwakke technische conditie.

De lichte stabilisatie van de B.O.B.-indicator (blauwe lijn) geeft aan dat Bank of America technisch iets minder slecht presteert dan de markt. De B.O.B.-indicator vergelijkt het koersverloop van Bank of America met dat van de S&P500.



Bank Of New York Mellon geeft lichte verbetering

Nu Bank Of New York Mellon weer boven de laatste koersbodem kruipt, wordt de eerdere neerwaartse doorbraak geneutraliseerd. Dit signaleert een lichte verbetering in het technische plaatje.

De neerwaartse trend blijft wel intact. Pas na een doorbraak door de weerstand van $45,44 (gevormd op 19 augustus) klaart het beeld op. De steun ligt rond $33,19 (de bodem van 30 oktober 2020).

De 200-dagenlijn van Bank Of New York Mellon laat een neerwaarts verloop zien. Dit geeft een negatieve technische conditie weer.

De B.O.B.-indicator ontwikkelt zich nog zwak. Dit suggereert dat Bank Of New York Mellon slechter presteert dan de markt.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 46
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 19 oktober 2022 08:30
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 19 oktober 2022 08:18:

    Goedemorgen,

    gisteren de laagste delta in 7 dagen bij de AEX, dat wordt meestal gevolgd door een grote beweging waarvan ik nu nog even geen richting kan bepalen.

    Korte timeframe tot 1 uur wijst omhoog, langere timeframes vanaf 4 uur omlaag.
    Duss vandaag om 4 uur weer omlaag dank je wel Daan..;)
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 19 oktober 2022 08:37
    quote:

    PietKeizer schreef op 19 oktober 2022 08:25:

    bedankt, Daan. en hoe ziet t plaatje eruit met de DC?
    Zo dus en het zou in de range TB - TR of RB - RR respectievelijk 655.97 - 627.45 of 665.04 - 619.92 kunnen gaan bewegen, bewaar het plaatje en zie welke hoe de koers bijna exact tussen de lijnen gaat bewegen.

    invst.ly/z8z21
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 19 oktober 2022 08:37
    Dank Royce voor de duiding weer op deze prachtige nazomerse dag .

    "De bedrijfscijfers stelen de show , aldus marktanalist Fiona Cincotta van City Index.

    Onder andere Goldman Sachs en Lockheed Martin boekten meevallende resultaten.

    Dus een ABN AMRO is natuurlijk een spotkoopje en ook nog eens overname kandidaat.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 19 oktober 2022 08:45
    Asml wordt Front-Runner op Damrak Theo. Krs al 6% hoger..

    TKWY is duss gekomen met Oud Nieuws in nieuwe Zakken..

    Bezit van de Zaak of tóch door stijgen ik houd het op het eerste..

    Toegevoegd:

    Fondsbeheerder Mobius waarschuwt dat de Fed de Rente zou kunnen verhogen tot 9 %..

    Anders is het vechten tegen de Bierkaai vwb de Inflatie..;)
  5. forum rang 6 MD2018 19 oktober 2022 08:54
    quote:

    Housepartyy schreef op 19 oktober 2022 08:43:

    Ondertussen noteert de 3month een 8 basispunten onder de 10year treasury.

    Inversion aanstaande waarvan Powell zei inversion 2y ten opzichte 10y is geen recessie predictor. Alleen bij inversion 3month ten opzichte van de 10y.

    Benieuwd met welk verhaaltje ze nu komen...
    Het is volgens mij nog minder 3month staat nu op 3.82 en 10 years op 4.06.. En stijgende... nee ik verwacht niet dat deze rentes gaan dalen. Het lijkt erop dat de markt even heeel veel puts dit particulieren waardeloos maken en dan kan de markt weer rustig omlaag.

    Wel balen, te laat doorzien, verwachte een pull back.... Dus winst vorige week weer verdampt.. Ach ja schiet niet echt op zo.

    Vandaag in ochtend omhoog op euforie ASML en beetje JET.. Vele hoor ik dat banken in EU goedkoop zijn... Daar is een reden voor... In de US verdienen ze bakken met geld aangezien de rente daar hoog is dus nu groot voordeel. De stroppenpost worden wel gevuld. In de EU is de rente nog ongekend laag dus wel een kleine bate maar de stroppenpost moet veel harder in verhouding omhoog... De US staat er nu gewoon een stukk beter voor..

    Succes allen!
  6. forum rang 7 PietKeizer 19 oktober 2022 09:01
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 19 oktober 2022 08:37:

    [...]

    Zo dus en het zou in de range TB - TR of RB - RR respectievelijk 655.97 - 627.45 of 665.04 - 619.92 kunnen gaan bewegen, bewaar het plaatje en zie welke hoe de koers bijna exact tussen de lijnen gaat bewegen.

    invst.ly/z8z21
    interessant plaatje, uitbraak zo naar 656, 8x7 <>56
  7. forum rang 4 Housepartyy 19 oktober 2022 09:06
    quote:

    MD2018 schreef op 19 oktober 2022 08:54:

    [...]

    Het is volgens mij nog minder 3month staat nu op 3.82 en 10 years op 4.06.. En stijgende... nee ik verwacht niet dat deze rentes gaan dalen. Het lijkt erop dat de markt even heeel veel puts dit particulieren waardeloos maken en dan kan de markt weer rustig omlaag.

    Wel balen, te laat doorzien, verwachte een pull back.... Dus winst vorige week weer verdampt.. Ach ja schiet niet echt op zo.

    Vandaag in ochtend omhoog op euforie ASML en beetje JET.. Vele hoor ik dat banken in EU goedkoop zijn... Daar is een reden voor... In de US verdienen ze bakken met geld aangezien de rente daar hoog is dus nu groot voordeel. De stroppenpost worden wel gevuld. In de EU is de rente nog ongekend laag dus wel een kleine bate maar de stroppenpost moet veel harder in verhouding omhoog... De US staat er nu gewoon een stukk beter voor..

    Succes allen!
    m.investing.com/rates-bonds/u.s.-3-mo...

    3,9733
  8. forum rang 6 MD2018 19 oktober 2022 09:09
    quote:

    Housepartyy schreef op 19 oktober 2022 09:06:

    [...]

    m.investing.com/rates-bonds/u.s.-3-mo...

    3,9733
    Sorry, ik kijk meer naar de treasury yields.. maar inderdaad.

    PS US futures hebben het lastis. verwacht dat men het niet droog gaat houden en snel in het rood belanden. EU zal dan gewoon volgen zoals gewoonlijk. Nu word de AEX mooi omhoog gehouden door ASML / Chippers.
  9. forum rang 6 d' Aandelen ' 19 oktober 2022 09:37
    quote:

    PietKeizer schreef op 19 oktober 2022 09:11:

    Nou. Asml doet wat @ren verwachtte, en middels Adyen wordt de boel ff op Daan's 647 gehouden. Ik zit licht short Akzo, morgen cijfers. Op tijd eruit vandaag, dat dan weer wel
    Herstel Piet, het is niet mijn 647 maar uitkomst van de berekening van de Daniel Code gebaseerd op de slotkoers van gisteren en ligt hier op het niveau RG+, waarbij de range RG+ en RG- de kleinste range is.

    Die DC nivo's worden bij de INDEX grafiek regelmatig tot op de tick geraakt, bij de futures moet je wel rekening houden met de ruimte tussen de future en de index, maar eigenlijk hoeft dit geen probleem te zijn
  10. forum rang 6 De verhapstukkende bekokstover 19 oktober 2022 10:03
    Druk hier wegens verbouwing deze weken.

    Wil wel even reageren op wat Joost zegt, dat 'een aantal bedrijven niet lager gaan'. Technisch en wellicht fundamenteel hoe Joost kijkt klopt dat misschien wel, heb eerder aangegeven veel bodemformaties van bedrijven te zien in de AEX.

    Maar een veel grotere drijvende kracht op de financiële markten is dat de centrale banken voortgaand bezig zijn liquiditeit uit de markt te halen. Van belang is het steeds maar weer goed naar de rente te blijven kijken, want hoe sneller en hoger die gaat, hoe sneller de leverage en margin debt worden afgebouwd.

    Aandelen worden dan via automatische verkoopprogramma's in opeenvolgende tranches geliquideerd en dat is ook het risico van het financieel systeem dat o.a. Lagarde vorige week heeft aangegeven. Koersen kunnen dan, whatever de economische situatie is, belachelijk lage waarden gaan krijgen, omdat veel partijen 's avonds om 22.00 uur glad moeten zitten en letterlijk verkopen tegen elke prijs.

    Zolang de rentestijgingen duren is dat een neerwaarts risico om in het achterhoofd te houden.
  11. forum rang 7 Doptieman 19 oktober 2022 10:29
    Uitgekookt hoor ff 647.5 op de teller zetten en dan weer lekker terug naar 642...

    het mag natuurlijk niet te hard omhoog gaan anders kost het de witboordjes geld!
    dus stapje voor ff wachten ....stapje terug ..... en straks vast weer door de 650 !!
    moment geduld a.u.b. we staan wrs voorlopig nog even in de,,Schraapstand,, Succes!
154 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links