Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dik in de plus, maar té voorzichtig van start gegaan

Dik in de plus, maar té voorzichtig van start gegaan

Afgelopen maandag barstte de Slimste Belegger-competitie los. Dit eerste weekje van de turbostrijd heb ik ruim 7,2% rendement geboekt. Hoewel de meeste beleggers – onder wie ikzelf – in 2022 zouden tekenen voor 7,2% rendement, had het in de context van de Slimste Belegger-competitie toch beter gekund.

Ik heb onvoldoende gebruik gemaakt van de bijzondere omstandigheden waarin de turbowedstrijd van start is gegaan. Spelers begonnen de competitie namelijk in een bear market rally. Zo steeg de AEX dinsdag zelfs 3,7% en daar heb ik helaas onvoldoende gebruik van gemaakt.

Spelers die maandag al een longpositie hadden ingenomen, plukten daar namelijk dinsdag al gigantische vruchten van. Ik maakte de fout door eerst nog even de kat uit de boom te kijken. Pas dinsdag nam ik voorzichtig mijn eerste posities in.

De winnaars en verliezers

Deze pakten overigens wel goed uit. Zo verdiende ik gedurende de week ruim 7,6% aan mijn Turbo Long op de Nasdaq, 4,3% aan mijn Turbo Long op Tesla en 3,8% aan mijn Turbo Long op Shell. Zelfs de Turbo Short op de euro-dollarkoers – waarmee ik kortstondig bijna 10% in de min stond – heb ik met meer dan 2% winst weten te verkopen. Mijn enige verlieslatende Turbo was mijn longpositie in Apple, die ik met een verlies van 1,3% sloot.

Die 7,2% rendement is overigens niet zo mooi als het lijkt. Spelers kunnen namelijk elke dag €250 aan speelgeld verdienen door het goed beantwoorden van een quizvraag. Aangezien ik alle vijf quizvragen juist had, is dit verantwoordelijk voor 5%.

Coaches verslagen

Mijn daadwerkelijke rendement is dus ‘slechts’ 2,2%. Hoewel ik beter in had kunnen spelen op de bear market rally van begin deze week, is het desondanks geen slechte prestatie. Deze eerste week heb ik namelijk (met aftrek van het quizrendement) beter gepresteerd dan drie van de vijf coaches.

Meedoen kan nog steeds! Meld u hier gratis aan.

Coen Grutters is redacteur van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. 29 nov Slotcall: De dag begon zo goed voor ASMI 1
  2. 22 nov Slotcall: Zonder Shell was de AEX nergens 4
  3. 15 nov Slotcall: Prosus lift mee op sterk stijgende Tencent 2

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. silverbullet 7 oktober 2022 12:26
    Zeer verdienstelijk voor banken en brokers al die afgeleide financiële producten en daar gaat het ze om uiteraard.
    De slimste belegger let op de kosten en doet niet mee met turbo's en sprinters, maar gaat gewoon naked short met voldoende cash om niet een groot risico neemt om een margin call te krijgen en schrijft aandelen opties om premies om te strijken

    En ik spreek uit eigen ervaring hoe dit positief uitpakt ook met een daling of stijging van aandelen, dat is beleggen!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links