Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Welke Slimste Belegger-deelnemer staat nu al 35% in de plus?

Welke Slimste Belegger-deelnemer staat nu al 35% in de plus?

Maandag is het leukste beursspel van Nederland begonnen.

De Slimste Belegger wordt georganiseerd door IEX en BNP Paribas. Wie in vier weken het meeste rendement weet te maken heeft gewonnen, en u krijgt daarvoor de beschikking over 25.000 virtuele euro's en de Turbo's van BNP Paribas. Lees hier meer.

De stand

De beurzen zijn flink in beweging, dus er zijn mooie rendementen te maken. Laten we nu, na iets meer dan twee dagen spelen, de tussenstand opmaken. Met een rendement van ruim 35% gaat een speler genaamd Smav aan de leiding. Hij heeft flinke winsten geboekt met Turbo's Long op verschillende indices zoals de AEX, de Euro Stoxx 50 en de S&P 500.

Van de vijf coaches gaat Nico Bakker aan kop met een rendement van ruim 4%. De Turbo Long op de AEX en DAX hebben voor hem het beste uitgepakt met een winst van respectievelijk 25% en 21%. 

IEX-redacteur Coen Grutters speelt ook mee en deelt elke week zijn ervaringen. We nemen ook alvast kleine sneak peek naar zijn portefeuille en dat ziet er tot nu toe goed uit. Net als die van Nico Bakker staat ook Coens portefeuille ruim 4% in de plus. Bij hem was het vooral de Turbo Long op de Nasdaq die goed uitpakte. 

'Bodem nog niet gezien'

De meeste spelers in de competitie die een plus achter hun naam zien staan hebben de afgelopen twee dagen handig ingespeeld op de bear market rally. In de tip die coach Guy Boscart vandaag deelde, geeft hij aan dat hij deze rally al aan zag komen. Hij meent echter dat we de echte bodem nog niet gezien hebben. "We hebben de bekende paniekprikken nog niet gezien", schrijf hij. 

Het tweede webinar

In het tweede webinar van het spel lieten fundamenteel belegger Jim Tehupuring, Turbobelegger van het eerste uur Guy Boscart en vanuit Portugal technisch analist Royce Tostrams zien hoe zij financiële markten analyseren en hun conclusies omzetten in transacties in Turbo’s.

Het ging onder meer over bear market rally's: aandelen stijgen snel en vallen dan weer terug. Royce Tostrams laat zien wanneer je moet kopen, Jim Tehupuring analyseert wat je moet kopen en Guy Boscart tipt dat je in een bear market rally met een top-5-aandeel meestal wel goed zit.

Andere tips van de coaches betroffen de Nasdaq, de Dow Jones, de euro/dollar, Netflix, Besi en Aperam; als u wilt weten of u long of short moet gaan en met welke hefboom kunt u het webinar hier terugkijken.

De Slimste Belegger

BNP Paribas en IEX organiseren gezamenlijk De Slimste Belegger: de beleggerscompetitie die als belangrijkste doel heeft u vertrouwd te maken met de werking van Turbo’s. In vier weken tijd kunnen beleggers in een realistische omgeving in Turbo’s leren handelen met fictief geld.

Dat doet u niet alleen: vijf beleggingsexperts die coachen voorzien u samen met de productspecialist van BNP Paribas van kennis en inspiratie. De coaches zijn Nico Bakker, technisch analist namens BNP Paribas, Guy Boscart, intermarket-analist namens USMarkets, Jim  Tehupuring, vermogensbeheerder namens 1Vermogensbeheer, Royce Tostrams, technisch analist namens IEX en Jean-Paul van Oudheusden, actieve belegger en themaspecialist namens Markets Are Everywhere.

Elke spelweek is er een specifiek thema. En elke weekdag publiceert een coach een inspirerende video. Dagelijks krijgt u quizvragen om uw kennis te testen. U speelt om de eer: wie het hoogste rendement haalt, wordt de Slimste Belegger van 2022.

De Slimste Belegger is begonnen op maandag 3 oktober om 08:00 uur en duurt tot en met vrijdag 28 oktober 22:00 uur.

U kunt ook meedoen via tablet of smartphone. Download hier de app met nog veel meer informatie over Turbo's:

Naar de Play Sore   Naar de App Store

 

RISICOWAARSCHUWING
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

In de editie-2022 van de Slimste Belegger zal met inachtneming van regelgeving die per 1 oktober 2021 van kracht is gegaan geen prijzenpakket ter beschikking worden gesteld. Het klassement zal wel als vanouds worden bijgehouden zodat u uw prestatie ten opzichte van andere spelers kan volgen.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 25 nov Aandelen kiezen in 6 stappen
  2. 22 nov Deze crypto-exchanges zijn favoriet onder beleggers 10
  3. 21 nov Online uw geld laten beleggen? Let op deze punten

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links