Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom Alan Jope van Unilever vertrekt

Waarom Alan Jope van Unilever vertrekt

Waarom Alan Jope van Unilever vertrekt? Het concern geeft geen reden. Het bedankt hem echter ook niet voor bewezen diensten. 


Beestje dan maar bij de naam noemen? Omdat hij moet. Gewogen en te licht bevonden. Deze forse underperformance van Unilever en opzichte van brede markt, sectorindex en peers kan het concern zich niet langer veroorloven. Omzetgroei en marges waren het probleem toen Alan Jope aantrad, en zijn het nog steeds.

Bovendien is er vooral hierom aandeelhoudersonvrede, Nelson Peltz van Trian zit zelfs al in de raad. Unilever heeft een sterke CEO nodig om het heft weer helemaal in eigen handen te nemen en Jope heeft zijn stempel niet weten te drukken. U ziet nu ook de koers; eindelijk doet Unilever het een keer duidelijk beter dan de markt...   


Anno 2022 is in iedere hoek van de beurs wel een Duitser te vinden die nog veel beroerder presteert, maar toch:


En wie hebben we hier?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 17:45 Slotcall: Hoe de AEX dit jaar 'gewoon' +6,5% doet?! 1
  2. 13:00 Waarom we bear markets en recessies moeten koesteren 1
  3. 08:10 Topzware macrodag vandaag en term 'transitory' valt weer bij inflatie 2

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links