Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spannende week voor ether

Spannende week voor ether

De grootste crypto na bitcoin gaat een spannende week tegemoet: het Ethereum-netwerk gaat over op een nieuw protocol.

Ether wordt tot nu toe gemined op dezelfde manier als bitcoin: hoe meer rekenkracht je inzet, hoe meer kans op een beloning. In het nieuwe protocol moeten miners ether inzetten in plaats van rekenkracht, wat als voordeel heeft dat er niet miljoenen computers voor niks staan te rekenen. Het milieu vaart er wel bij.

Voor miners die rekken vol grafische kaarten van Nvidia hebben staan op plaatsen waar de stroom goedkoop is (Koeweit) is het minder goed nieuws, en of de afhakers effect hebben op de koers, is afwachten.

Of het allemaal goed gaat, is ook afwachten. Op het Ethereum-netwerk draaien tal van applicaties, van decentralized finance tot smart contracts, en de organisatie gaat dan ook niet over één nacht ijs. Het nieuwe protocol is al een tijd aan het proefdraaien, en waarschijnlijk in de nacht van woensdag op donderdag worden de actieve en de test-blockchain samengevoegd: The Merge.

Wanneer dat precies zal zijn, wordt hier bijgehouden. De schatting is nu: donderdagochtend tien voor vijf.

Lees ook: Cryptowereld houdt adem in voor The Merge


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 27 jan Wat doet de AEX in februari? Stem!
  2. 05 jan Deze ETF's zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2022 5
  3. 04 jan Deze beleggingsfondsen zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2022

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links