Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Slotcall: Een beroerde start van september

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

 1. Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder
 2. Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’
 3. Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Karel Finders 1 september 2022 18:19
  Mijn vraag voor de podcast: Flowtrader was altijd een soort "hedge" ten tijde van onrustige beurzen, zoals de afgelopen weken. Het verbaast mij dan ook dat Flowtraders niet profiteert van de huidige onrust en volatiliteit, en mee gaat in dalende koersen. Is daar een verklaring voor?
 2. forum rang 4 lanciared 1 september 2022 18:50
  Vraag voor de podcast van morgen : Hoe kan het toch, dat AMG, met Lithiumprijzen van dik 600 % hoger dan begin verleden jaar, ( en met momenteel een prijs van 1 % onder de all time high van 492.500 yuan/ton )en met een spodumeen (li 6,2 %) prijs op een all time high van 5110 $/ton ( verleden jaar deze periode rond de 800/ 900 $/ton) zo mee zakt ?
  Uw collega Kurt Vansteelandt (redacteur de Tijd ) noemde dit aandeel een tijdje terug 1 van de meest interessantste aandelen in Amsterdam. Zo bekijk ik het ook, en dit met Lithium prijzen die torenhoog blijven, en niet neergehaald worden naar omlaag, omdat er een tekort aan Lithium is. De energie transitie en omschakeling richting electr. mobiliteit gaat ook door zelfs met recessie.
  De lithium tak alleen al, is veel meer waard dan de actuele koers.
  Jij ( Arend Jan ) ook, noemde het aandeel, na Q1 resultaten een " no brainer " , een screaming buy dus.
  OK, zo zie ik het ook.
  Met dank. Lanciared
 3. speedy0070 1 september 2022 18:56
  hoop dat je plukje ASML en BESI wat opbrengen, staan gewoon te duur en zullen volgens mijn inziens nog veel verder kelderen. iedereen wil maar omhoog maar dat is dus onmogelijk met de economische situatie van dit moment. De eerste produktie verlagingen zijn duidelijk zichtbaar en ook investeringen zijn minder aan het worden. Consument koopt minder want moet zijn geld aan andere dingen spenderen. En volgens mijn inzien zullen er zeker nog flinke ontslagrondes gaan plaatsvinden.
  dus mag duidelijk wezen dat de beurs gewoon naar de mieter gaat. De beertjes snoepen de honingpot leeg en er zal dus weinig overblijven. Om het in simpele taal uit te leggen. Gewoon lekker cash blijven zitten tot de echte dreun word uitgedeeld. en je zult zien dat je geduld word beloond.
  succes iedereen. Een AEX terug naar de 440 zal mij zeker niet verbazen dus....OPLETTEN!!
 4. R.J. Daniels 1 september 2022 19:30
  quote:

  Karel Finders schreef op 1 september 2022 18:19:

  Mijn vraag voor de podcast: Flowtrader was altijd een soort "hedge" ten tijde van onrustige beurzen, zoals de afgelopen weken. Het verbaast mij dan ook dat Flowtraders niet profiteert van de huidige onrust en volatiliteit, en mee gaat in dalende koersen. Is daar een verklaring voor?
  Wellicht houdt het verband met de economische situatie. Als deze winter 80% van de bevolking de energierekening niet meer kan betalen, kunnen betreffende beleggers massaal afhaken en de beurs vaarwel zeggen omdat ze gewoon niets meer te besteden hebben, dat zorgt voor minder handelsvolume.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.