Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: AEX wil even niet en Bekende Namen al helemaal niet

Slotcall: AEX wil even niet en Bekende Namen al helemaal niet

Paar buitjes, zeker hier in het westen van het land, maar na wéken zon, warmte, hitte en droogte duiken we bij de eerste druppels meteen de schuilkelder in?

Marktbreed is het vandaag en doodgewone doorsnee doorzon daling, zeker geen sell-off, maar onderliggend gebeurt er veel. Zo meer. Niettemin begint de AEX een beetje zijwaartserige indruk te maken. Welke kant wil onze diva nou uit?   

Heeft ze er nog zin in, of vreest de index straks weer de r in maand?

Ieder moment kan er alles gebeuren, maar meme-aandeel Bed Bath & Beyond, dat deze maand de sbow steelt, heeft alweer de geest. En dat is bijna in strijd zelfs met het marktbrede beeld. Risico wordt duur betaald. Met name de groeiaandelen gloeien rood op het koersenbord op.

Amper nieuws, cijfers en macro's vandaag en wellicht weet de rentemarkt waarom risico wordt bestraft. Dagelijks is het echt gooi- en smijtwerk op die ooit zo gezapige vastrentende markt.

Het korte trendje, hier de Nederlandse tienjaars rente, is echter weer omhoog. En hogere rente is slecht voor groei, heet het dan. Zeker als u in de meest risicovolle assets zit als groeiaandelen, crypto en meme-stock, moet u hier rekening mee houden. Markt kan zo draaien en risk happens fast.  

Geklokt op het Amsterdamse slot, dit is geen beursdag waar we over zoveel jaar nog gloedvolle verhalen over vertellen.

 

Beursplein 5

Over naar het Damrak en eerst vooruiblikken: morgen cijfers Adyen! Daar hebt u echt zin in gezien de koers, want de meeste groeiaandelen hebben het zwaar. Onze analist Martin Crum wikt en weegt tussen groei en waardering. Adyen is tenslotte verreweg het duurste AEX-aandeel. ASML is er niks bij.

Met dit soort lijntjes is beleggen een makkie. Eens kijken of ook na morgen deze lijntjes...

Analist Niels Koerts is niet echt een fan van het aandeel Air-France-KLM. Wie wel eigenlijk...?

Martin buigt zich ook over TKH en zie zo ook de andere adviezen, die worden wisselend ontvangen:

De andere adviezen van vandaag met onder meer verhogingen en verlagingen voor TKH, een verlaging voor Ordina en Barclays wrijft het er nog even bij Philips in?

Verder nog iets? Zeker. Ondanks dat er marktbreed een nul voor de komma staat, bewegen de meest fondsen harder. Met name in de rechterrijtjes... Er lijkt minder risicobereidheid met vooral dalende groeiers en cyclici en vooruit, ondanks uitzonderingen is het toch weer waarde versus groei. Uitzonderingen genoeg, dat wel.

Wat dat betreft is het een moeilijk jaar om in individuele aandelen te beleggen. Normaal is er al amper een peil op te trekken, maar dit jaar is het echt bijna iedere dag een tombola. Als stijger van de dag beginnen en als daler eindigen, of andersom, is heel normaal.

 • Avantium steelt de show met haar Q2 en een nieuwe prestigieuze klant. U vindt het fonds dagelijks bij de stijgers of dalers, maar per saldo is het een lastig verhaal. Merk op dat het aandeel vooral op cijfers en persberichten reageert - typisch voor een groeier met moeilijke fundamentals
 • Eerst dit, in het hoekje hóógrisico zijn Just Eat Takeaway, InPost, Ebusco en CM.com weer met procenten tegelijk de pineut. Fastned en Majorel vallen misschien nog mee en Azerion stijgt zelfs
 • In de VS gaat Target met 3,5% nat op Q2's, maar dat deert Ahold Delhaize zeker niet
 • Prosus ligt goed, maar er is nog meer nodig voor beter beeld
 • Nee, van onze chippers moet u het op zulke dagen ook niet hebben
 • Vink, OCI dokie
 • Alfen krabbelt snel op na die zeperd eerder deze week
 • De koers van Flow Traders is bijna dezelfde score als de VIX Index zelf
 • Weer een lagere intragbodem voor PostNL
 • ABN Amro is ex-dividend 
 • Pharming heeft altijd al een eigen willetje en ligt de laatste tijd heel erg goed
 • BAM heeft morgen ook (stikstof?)cijfers


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Het lijkt te draaien voorbeurs, Porsche debuteert en er beweegt weer veel 4
 2. 28 sep Slotcall: chaos, gekte en genialiteit, zulke beursdagen moeten we niet te vaak hebben 5
 3. 28 sep Overpeinzing bij sell-off die dikke nieuwe low voor AEX oplevert 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links