Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bekaert vormt lagere koerstoppen.

Richting:Verbetert
Trendwijziging:-
Slotkoers:34,10
Steun:29,44
Weerstand:35,14
Steun 2:16,19
Weerstand 2:39,74

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Bekaert fluctueert horizontaal heen en weer. De steun ligt rond 29,44 (bodem van 22 juli) en de weerstand rond 35,14 (top van 29 juli). Het technische plaatje van Bekaert weet niet te overtuigen. Dalende toppen geven aan dat er nog verkoopdruk in de markt aanwezig is. Blijf voorzichtig en houd er rekening mee dat een doorbraak en slotstand onder de steun verdere koersdalingen zal uitlokken. Na een uitbraak boven weerstand 35,14 wordt 39,74 het volgende opwaartse koersdoel.


  • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


  • De MACD geeft op lange termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn neerwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De omhoog gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft sterkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links